|
stadia.gr/forum Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Giannis Stadium Expert
|
Posted: Wed Jun 06, 2007 12:38 am Post subject: |
|
|
Πέρασε και η 5 Ιουνίου και μαζί της και η γιορτή για το περιβάλλον. Ολη τη μέρα ήλπιζα ότι έστω ένα από τα μέλη του φόρουμ θα έκανε μια λιτή αναφορά (δε περίμενα και καμμία ογκώδη συζύτηση)...αλλά δυστυχώς επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι το περιβάλλον δε μας αφορά και δε μας συγκινεί. Είναι υπόθεση των άλλων. Πολλοί εδώ μέσα έχουν αναφερθεί με απέχθεια στους διάφορους οικολόγους (πλέον ο όρος ακούγεται σα βρισιά) που έχουν κατά καιρούς μπλοκάρει διάφορα ¨αναπτυξιακά¨ έργα...οι περισσότεροι από αυτούς όμως, χωρίς καμμία υποχρέωση και συνήθως στη διάρκεια των διακοπών τους, κάθονται και μαζέυουν τα αποτσίγαρά σας στις παραλίες τα καλοκαίρια, πλακώνονται με τους δήμαρχους ώστε να βάλουν κάδους απορριμάτων, ξενυχτούν τις νύχτες πάνω από τις φωλιές της καρέττα καρέττα για να μπορούν κάποτε να τις θαυμάσουν και τα παιδιά σας, απελευθερώνουν τραυματισμένα γεράκια και αετούς για να μην έιναι νεκρός ο ελληνικός ορίζοντας. Οκ, άνθρωποι σαν και μένα ανήκουν στους γραφικούς, αυτούς που το μεγαλείο της φύσης τους μαγεύει ακόμα, που βγάζουν άναρθρες κραυγές όταν βλέπουν ένα σπάνιο πτηνό η μια χελώνα να διασχίζει το δρόμο...όμως ξεχνάμε κάτι: όλοι μας έχουμε κάτι κοινό, πίνουμε το ίδιο νερό, αναπνέουμε τον ίδιο αέρα, πατάμε το ίδιο χώμα. Κάποτε ( και μάλλον σύντομα) θα είναι αργά...
Ειλικρινά θλίβομαι...
Καληνύχτα σας, και του χρόνου!
ΥΓ: Το κόκκινο (και μοναδικό) κοράλλι της Μεσογείου. Απέμειναν μικρές αποικίες που δεν είναι πλέον σε θέση ν΄αναπαραχθούν...
|
|
Back to top |
|
|
losada7 Moderator
|
Posted: Wed Jun 06, 2007 10:20 am Post subject: |
|
|
Στην εποχή των ΜΜΕπιβολής, οι προσπάθειες που έχουν γίνει για οικολογικούς λόγους μένουν στην αφάνεια. Το σύστημα προβάλει πολύ περισσότερο τον υπερκαταναλωτισμό και την υποκουλτούρα οπότε μην περιμένουμε ο μέσος έλληνας να έχει πολλά πολλά οικολογικά αντανακλαστικά. Πολύς κόσμος δεν ασχολείται γιατί τον αποροφούν τα πολλά προβλήματα της καθημερινότητας του.
Εγώ να αναφέρω μόνο μερικές αλλαγές που διέκρινα την τελευταία χρονιά...
Στη γειτονιά μου ήρθαν οι μπλε κάδοι της ανακύκλωσης(μεικτού περιεχομένου - γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί κτλ) και ευτυχώς δεν χρειάζεται πλέον να περπατώ 10' για να πετάξω τα χαρτιά και τις εφημερίδες που μαζεύω. Να θυμίσω ότι οι κάδοι ανακύκλωσης είναι δύο ειδών. Οι κίτρινοι που είναι μόνο για ανακύκλωση χαρτιού και οι μπλε που είναι για όλα τα ανακυκλώσιμα είδη. Φυσικά υπάρχουν και οι πράσινοι, που είναι όπως όλοι ξέρουμε, για τα περισσότερα σκουπίδια.
Στην ιδιαίτερη πατρίδα των γονιών μου όπως μου καταμαρτύρησε ο πατέρας μου, η Ε.Ε επιδότησε την απόσυρση μεγάλων μηχανότρατων. Ο ίδιος παρακολούθησε το θέαμα της καταστροφής δύο τεράστιων αλιευτικών από εκσκαφέα, αφού βέβαια οι ιδιοκτήτες τους αποζημιώθηκαν για το κλείσιμο της επιχείρησης τους. Όποιος γνωρίζει, μία τράτα που τραβάει ένα δύχτι μαζί με την μαρίδα ξεσκίζει τα θαλάμια και το γόνο των παράκτιων αλιευμάτων. Αποτέλεσμα αυτού είναι η οικονομική καταστροφή των παράκτιων ψαράδων και η έλλειψη ψαριών στη περιοχή. Αν δεν κάνω λάθος εκτός από τη μείωση των μεγάλων σκαφών, η Ε.Ε έχει αποφασίσει οι τράτες να μην επιχειρούν σε απόσταση 3 μιλίων από την ακτή.
Γίνονται βέβαια πολύ περισσότερες κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο όσο κύριο μέλημα της ανθρωπότητας είναι ο υπερκαταναλωτισμός και το lifestyle μην περιμένουμε να καλυτερεύσει το περιβάλλον. Λόγου χάρη είδα στη τηλεόραση την κατάσταση της καθαρότητας των παραλιών στις λεγόμενες ανεπτυγμένες χώρες και φαίνεται ότι η κατάσταση είναι δραματική. Ο μόνος λόγος που υπερηφανευόμαστε για τις παραλίες μας είναι γιατί εδώ και 20-30 χρόνια έτυχε στη χώρα μας η βιομηχανία να είναι ανύπαρκτη.
Τέλος έχω παρατηρήσει ότι τουλάχιστον το στενό οικογενειακό και φιλικό μου περιβάλλον έχει ανακαλύψει τις ηλεκτρονικές λάμπες.
Αυτά από μένα. Άλλος ένας γραφικός ; Μπα δεν νομίζω απλά οι περισσότεροι δεν μπαίνουν στο κόπο να το διαλαλήσουν. |
|
Back to top |
|
|
assotos yios Stadium Expert
Joined: 30 Mar 2004 Posts: 955 Location: not aswtosgios blogspot :-)
|
Posted: Wed Jun 06, 2007 11:05 am Post subject: |
|
|
Giannis wrote: | Ολη τη μέρα ήλπιζα ότι έστω ένα από τα μέλη του φόρουμ θα έκανε μια λιτή αναφορά |
Ορκιζομαι οτι περιμενα πως θα ησουν εσυ...
Μια που το ανεφερες,πρεπει να πω οτι οτι αντιπαθω ολες αυτες τις αφιερωμενες μερες.Η "μερα του ...κατι" μπορει στην προθεση των οργανωτων της να ειναι ευκαιρια ευαισθητοποιησης ομως λειτουργει πλεον ως φερετζες πισω απο τον οποιο κρυβουν οι κοινωνιες μας τις αναπηριες τους,παντως ειδους.Νομιζω οτι -πλεον- μιλαμε αρκετα αλλα κανουμε πολυ λιγοτερα... |
|
Back to top |
|
|
Giannis Stadium Expert
|
|
Back to top |
|
|
ael Stadium Expert
Joined: 15 Feb 2004 Posts: 1854 Location: πινω Λουμιδη.ΚΟΥΠΑτο...
|
Posted: Sun Jun 24, 2007 10:11 pm Post subject: |
|
|
ΔΕΝΤΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟΟΟΟΟ
υγ:50c σημερα στο κεντρο της Λαρισας...ισως γιατι το θερμομετρο δεν πηγαινε παραπανω...
υγ1:Γιαννη,αυριο φωτος απο Πηνειο,μονο για σενα... |
|
Back to top |
|
|
ael Stadium Expert
Joined: 15 Feb 2004 Posts: 1854 Location: πινω Λουμιδη.ΚΟΥΠΑτο...
|
Posted: Mon Jun 25, 2007 3:05 pm Post subject: |
|
|
αυτη η αηδια,αυτη η παχυρευστη πρασινη γλιτσα,ειναι ο Πηνειος που περνα μεσα απο την πολη της Λαρισας.Στις οχθες του γινεται το ομωνυμο φεστιβαλ.τωρα,τι ακριβως γιορταζουμε,ο Θεος και η ψυχη τους...περυσι ομως που ειχαμε εκλογες και εγκανιαζαμε λιμανακια,αφησαμε να τρεξει νερο για οσους δε γνωριζουν,γινονται αντιπλυμμηρικα εργα,και ολο το νερο εχει διοχετευθει στην κοιτη που περνα απο το δυτικο συνορο της πολης.
υγ:πριν απο μερικα χρονια,για τη διαμορφωση των οχθεων,κοπηκαν εκατονταδες αν οχι χιλιαδες δενδρα(οι οχθες θυμιζαν ζουγκλα!).τωρα θελουν να κοψουν κι αλλα για χαρη των εργων...
ολα τα λεφτα...
ας το κανουμε 5χ5 τουλαχιστον
|
|
Back to top |
|
|
Ypsilon Moderator
Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3951 Location: Copenhagen, Denmark
|
Posted: Fri Jul 13, 2007 8:31 pm Post subject: |
|
|
Πρώτη μέρα πίσω στην Αθήνα σήμερα, και είδα στις ειδήσεις του ΣΚΑΪ (σσ: πολύ καλός σταθμός) την κατάσταση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης".
Λοιπόν, εικόνα από το ελικόπτερο: Όπου δεν υπάρχουν δέντρα φαίνεται σαν ξεχερσωμένη χωράφα.
Από εδάφους: Σπασμένα δέντρα, μπάζα, σκουπίδια κάθε λογής, χορταριασμένη η διαδρομή του τρένου που θα έκανε το γύρο του πάρκου, σπασμένες γέφυρες, σπασμένοι κάδοι σκουπιδιών και στήλες φωτισμού.
Επίσης: Κατεστραμμένες διαδρομές περιπάτου, τρεις τεχνητές λίμνες που έχουν γίνει έλη (οι καλαμιές δεν έχουν φτάσει απλώς στις όχθες, έχουν μπει μέσα στο νερό), πτώματα πουλιών και τρωκτικών παντού, νερό που δεν ανακυκλώνεται για τον καθαρισμό των λιμνών, βρύσες που δεν λειτουργούν, γκράφιτι παντού, βελόνες, σύριγγες, σπασμένα παγκάκια, και όλα αυτά, σε ένα πάρκο έξι φορές μεγαλύτερο από τον Εθνικό Κήπο!
Έγινε αίτηση να μπει στο Δ' ΚΠΣ μπας και συνέλθει, ήρθε ο αρμόδιος επίτροπος, έφριξε, μας έβαλε στη μαύρη λίστα κι έφυγε! Τι γίναν τα λεφτά του Γ' ΚΠΣ? Σωστά μαντέψατε, φαγώθηκαν!
Κατά τ' άλλα, "Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης", σου λέει. Τα βαρύγδουπα ονόματα-σιδηρόδρομοι μάραναν τους ανίκανους (οι οποίοι θα σπεύσουν να ζητήσουν την ψήφο μας σε 60 μέρες, κι εμείς φυσικά θα τους τη δώσουμε!)
ΥΓ: Καλά γουρούνια είμαστε κι εμείς οι απλοί πολίτες στον τρόπο που δεν ξέρουμε να χρησιμοποιούμε και να σεβόμαστε ένα πάρκο. Δεν το'χουμε μέσα μας τελικά, πάει και τελείωσε! |
|
Back to top |
|
|
losada7 Moderator
|
Posted: Sat Jul 14, 2007 1:49 pm Post subject: |
|
|
Είδα και εγώ τις εικόνες από το πάρκο. Φοβάμαι ότι τουλάχιστον σε δύο ή τρία πλάνα του σταθμού, είδα εικόνες που έβλεπα περίπου το 2004 και μάλλον προβλήθηκαν περισσότερο για να υπάρχει ποικιλία πλάνων. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι τότε - 2004 - υπήρχαν σπασμένες σανίδες στη γέφυρα που βρίσκεται κοντά στο ίδρυμα αναπήρων.
Αυτό πλέον δεν ισχύει. Αντικαταστάθηκαν οι σπασμένες σανίδες σε όλες τις γέφυρες και τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται. Επίσης την περίοδο που είχαμε σπασμένες σανίδες, υπήρχε στο πάρκο μόνο μία καντίνα με μικρογεύματα και αναψυκτικά καθώς και ένα λούνα παρκ. Εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια τόσο το λούνα πάρκ όσο και η καντίνα εγκατέλειψαν το πάρκο. Το ρόλο του αναψυκτηρίου παίζει πλέον μία καφετέρια που άνοιξε στο κέντρο περίπου του πάρκου, στο ύψος του συμπλέγματος των κινηματογράφων του Ιλίου.
Σε ότι αφορά τις λίμνες, πράγματι, υπάρχουν καλαμιές. Πράγματι στην κοίτη του τεχνητού ποταμού υπάρχουν ενδείξεις σκουπιδιών. Επίσης πράγματι ένα από αυτά τα πολυγωνικά ξύλινα στέγαστρα κάηκε, προφανώς από κάποιον εμπρηστή. Επίσης ένα πολύ μικρό κομμάτι χορταριού μερικών δεκάδων τετραγωνικών, πριν από 1-2 χρόνια , πήρε φωτιά αλλά κατασβέστηκε άμεσα. Όσον αφορά τις γραμές του οδοντωτού που υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούνταν για περιήγηση, εγκαταλήφθηκαν από πολύ παλιά και όχι απλώς είναι χορταριασμένες και επιχωματομένες αλλά σύμφωνα με ΟΣΕτζη που έτρεχε δίπλα μου, είναι πλέον ακατάλληλες για οποιαδήποτε αμαξοστοιχία.
Παρατήρησα ότι πριν από 1-2 χρόνια προστέθηκαν καινούργια ξύλινα τραπέζια με ενσωματομένα καθίσματα, για όσους επιθυμούσαν να φάνε το μεσημέρι οικογενειακώς. Αν επισκεφτείτε το πάρκο θα παρατηρείστε δύο τύπους ξύλινων καθισμάτων και τραπεζιών, επειδή τα πιο καινούργια τοποθετήθηκαν μεταγενέστερα.
Εδώ και ένα χρόνο λόγω προσωπικών αναγκών δεν πηγαίνω στο πάρκο, ωστόσο οι αλλαγές και οι παρεμβάσεις στο τοπίο, έστω μικρές ή μικρομεσαίες, που αντιλήφθηκα από το 2002-2006 να συντελούνται, είναι γεγονός.
Υπάρχει σίγουρα πρόβλημα με τη διαχείριση αλλά δεν πιστεύω ότι έχει εγκαταληφθεί. Καλά κάνει ο σταθμός και τα χώνει γιατί μετά την εξαφάνιση του πανάρχαιου και παρθένου δάσους της Πάρνηθας, θα συμβούν όχι αυτά που φανταζόμαστε αλλά αυτά που δεν φανταζόμαστε. |
|
Back to top |
|
|
Dimiskour Stadium Expert
|
Posted: Sun Jul 15, 2007 2:45 pm Post subject: |
|
|
Πολυ καλο αρθρο απο την Καθημερινη το οποιο συνισταται να διαβαστει μονο απο ατομα με γερα νευρα...
Περιβάλλον, έγκλημα χωρίς τιμωρία
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100033_15/07/2007_234478
Διαφορες σκεψεις:
Πώς γινεται να χτιζονται τοσο σπιτια οταν 2εκ Ελληνες υποτιθεται οτι βρισκονται κατω απο το οριο της φτωχιας;
Πώς γινεται να χτιζονται τοσα σπιτια οταν ηδη εχει παρατηρηθει υπερπροσφορα νεων κατοικιων; Δειτε http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100027_15/07/2007_234391
Το κακο ειναι, οπως γραφει και ο Υ παραπανω, οτι ενω γινονται οργια παρανομιων, ατασθαλιων και καταστροφων, οι περισσοτεροι θα παμε να ψηφισουμε και παλι τα δυο μεγαλα κομματα ειτε λογω παραδοσης και οπαδισμου ειτε γιατι θα εξαργυρωσουμε καποιο ρουσφετι. Διοτι ετσι δρουν οι εκαστοτε κυβερνησεις. Κατηγοριοποιουν τον πληθυσμο αναλογα με τα συμφεροντα. Πχ. λενε: εχουμε 300.000 αυθαιρετα επι τουλαχιστον 2 ψηφοφορους να αντιστοιχει σε καθε αυθαιρετο =600.000 ψηφοι. Κανουμε τα στραβα και τους εχουμε στο τσεπακι. Μα, σκεφτεται καποιος, κανοντας κατι τετοιο θα χασουν την ψηφο αυτων που δεν εχουν αυθαιρετο. Νοου προμπλεμ! Θα βρουν αλλα συμφεροντα να τους ικανοποιησουν. Ετσι θα παραπονεμενους θα τους αφησουν; Θα βαλουνε καμποσους απο αυτους στο δημοσιο, θα ακυρωσουνε προστιμα κτλ. Με αλλα λογια, ειναι πολυ πιο ευκολο να κανουν αυτα τα μικρα χατηρια παρα να μπουν στον κοπο να αντιμετωπισουν περιπλοκα προβληματα οπως το περιβαλλοντικο, που αν επιλυοταν θα προσφερε μακροπροθεσμα οφελη στο συνολου του πληθυσμου, αλλα δεν το κανουν διοτι δεν θα εχει αμεσο αντικτυπο με οριζοντα τετραετιας για να αυξησουν τις πιθανοτητες να επανεκλεγουν. Ασε που ειναι και επικινδυνο για την "υγεια" τους. Ποιος ξερει τι εκβιασμοι μπορει να λαμβανουν χωρα απο μεγαλοεργολαβους οποτε γιατι να το διακινδυνευσουν;
Αυτο που με κανει να βγαινω απο τα ρουχα μου οταν διαβαζω τετοια αρθρα ειναι οτι νιωθω παντελως ανημπορος να κανω το οτιδηποτε για να σταματησει αυτη η κατασταση. Αν προσθεσεις σε αυτο το οτι ολοι μα ολοι ειναι βουτηγμενοι στα σκατα-τοπικες αυτοδιοικησεις, πολεοδομιες, νομαρχιες, δικηγοροι, συμβολαιογραφοι, δικαστικοι και υπουργοι (παντα με εξαιρεσεις φυσικα)-βλεπεις οτι δεν υπαρχει ελπιδα σωτηριας στον οριζοντα. Τι νοημα εχει να διαβαζουμε σελιδες και σελιδες με μετρα που θα μπορουσαμε να παρουμε οταν αυτοι που θα τα εφαρμοσουν επρεπε κανονικα να ειναι στην φυλακη για εγκληματα κατα του περιβαλλοντος; Μηπως να περιμενουμε καποια επανασταση με χιλιαδες εξαλλων Ελληνων να κανουν τη μια πορεια μετα την αλλη; Εννοειται πως οχι, αφου ολοι μας περιμενουμε καποιο ρουσφετι απο τις κυβερνησεις. Να μας σωσει αραγε η ΕΕ; Αυτη κατι προσπαθει να κανει, αλλα χλωμο.
Αρα τη μενει; Να περιμενουμε να φτασουμε στο χειλος του γκρεμου. Σε μερικα χρονια, οταν η Αττικη θα ειναι ολη τσιμεντο, η θερμοκρασια θα ειναι μονιμως ανω των 40 βαθμων και η ποιοτητα ζωης θα εχει χτυπησει πατο, τοτε ισως αρχισει να γινεται κατι. Εκτος και αν εμφανιστει ενας πολιτικος με @@ οσο μιας φαλαινας και αλλαξει τα συμπαντα. Αλλα που τετοια τυχη. |
|
Back to top |
|
|
exitmusician Moderator
|
Posted: Tue Jul 17, 2007 8:53 pm Post subject: |
|
|
Απλώς να σας ενημερώσω ότι με ένα τηλεφώνημα στη Διεύθυνση Κηποτεχνίας και Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων μπορείτε να ζητήσετε ραντεβού με τους υπεύθυνους της διευθυνσης προκειμένου να συντάξουν μελέτη για την τοποθέτηση πρασίνου στην ταράτσα της πολυκατοικίας σας.
Η πρόταση είναι σε πιλοτικό στάδιο αλλά είναι ένα θετικό βήμα, και μάλιστα από ό,τι μαθαίνω οι γλάστρες δεν χρεώνονται.
Από την άλλη υπάρχουν αρκετά σημεία για τα οποία προσωπικά έχω κάποιες ενστάσεις, όπως π.χ. το νερό που θα απαιτείται για το πότισμα του πρασίνου - νερό που δε μας περισσεύει -, το επιπλέον βάρος στο κτίριο και η κατανομή του κλπ. Θα ήθελα όμως να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες και ίσως το κάνω. |
|
Back to top |
|
|
losada7 Moderator
|
Posted: Wed Jul 18, 2007 11:20 am Post subject: |
|
|
Σε ότι αφορά το βάρος, είμαι πολύ επιφυλακτικός και εγώ ειδικά αν μιλάμε για παλαιά οικοδομή.
Μάλιστα γνωρίζω περιπτώσεις συγκάτοικων μου που πρασίνισαν την αυλή τους σε ακάλυπτο χώρο του πρώτου ορόφου και ξαφνικά δέχτηκαν φραστική επίθεση από συγκατοίκους τους των άνω ορόφων γιατί λέει φόρτωσε την οικοδομή με υπεβολικό βάρος(χώματα και φυτά). Προφανώς γιατί θεωρούν ότι σε ένα επικείμενο σεισμό μπορεί να προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά στα θεμέλια της πολυκατοικίας ...
Έχω και εγώ βάλει πολλές γλάστρες με φυτά. Αυτό που έχει σημασία είναι αυτός που θα ασχοληθεί με τον σχεδιασμό του κήπου να διαβάσει λίγο για τα είδη των φυτών που ταιριάζουν για την περίπτωση του εν λόγω χώρου ή να συμβουλευτεί κάποιο υπεύθυνο φυτωρίου. Έχω πειραματιστεί τόσο εγώ όσο και οι γείτονες μου αρκετά, αγοράζοντας διαφορετικά φυτά με βάση την περιοχή στην οποία ευδοκιμούν και το πόσο αντοχή έχουν στον ήλιο και στο πάγο.
Μερικές συμβουλές:
Ανθεκτικά φυτά για τη ζέστη είναι οι πλατύφυλλες φλέρες, τα γιούκα, οι φοίνικες καθώς και κάποια μεσαίου φυλλόματος φυτά που βλέπουμε στις πλατείες ή τις πυλωτές πολυκατοικιών(Είναι αυτά με το μεσαίο φύλλομα που κουρεύονται).
-----------
Αυτά που αποδεδειγμένα δεν αντέχουν στο πάγο(και δυστυχώς μου καταστράφηκαν εντελώς κατά τις δύο πρόσφατες χιονοπτώσεις που έπληξαν τα δυτικά προάστεια) είναι:
Τα (μεσαίου φυλλόματος) Μπένζαμιν
Οι (μεσαίου φυλλόματος) φλέρες
-------
Αυτά που αποδεδειγμένα δεν καταλαβαίνουν τίποτα ούτε από χιόνι αλλά ούτε και από ζέστη είναι τα εξής:
-Φοίνικας
-Γιούκα
-Ήμερα Κυπαρισοειδή γλάστρας(Τούγιες κτλ). Βέβαια στη περίπτωση των της τούγιας πρέπει να επιλέξετε το σωστό είδος καθότι υπάρχουν παρόμοια ήδη τούγιας που το καλοκαίρι αρωσταίνουν παίρνοντας ένα περίεγο καφετί χρώμα στους κλάδους τους και ξερένονται(κάποιοι από τους κλάδους τους).
Ειδικά για τα πρώτα δύο είδη (φοίνικες , γιούκα) εγγυώμαι ότι ποτέ δεν πρόκειται να καούν από το πάγο ή να ξεραθούν από τη ζέστη. Ακόμα και αν λείψετε για διακοπές 20 ημερών αυτά θα υπομένουν καρτερικά για να τα ποτίσετε.
-----
Από τα αγαπημένα μου φυτά είναι ο βιβούρδος - θα έχετε δει σίγουρα αυτό το φυτό σε πλατείες - καθώς μπορείς με κηπουρική ψαλίδα να του δώσεις όποια "πλαστική" μορφή θέλεις. Ένα από τα προβλήματα του είναι ότι επειδή τα φύλλα του είναι μεσαία προς μεγάλα θέλει καθημερινό πότισμα αλλιώς θα βλέπετε τα βράδυα τα φύλλα του πεσμένα. Μπορεί να αντέξει απότιστο 3-4 μέρες αλλά θα το βρείτε μαραμένο και θα περάσει 1-2 μέρες από το πότισμα για να αναζωογονηθεί η τρυφερότητα των φύλλων του.
Δεν έχω κήπο αλλά όλα μου τα φυτά βρίσκονται σε μικρές και μεγάλες γλάστρες, οπότε όλα τα παραπάνω ισχύουν για αυτή την περίπτωση. Αν έχετε κήπο σε έδαφος με άφθονο χώμα τότε τα δεδομένα ίσως αλλάζουν οπότε ρωτήστε σε φυτώριο.
edit
Κάτι που επίσης έχει σημασία είναι να υπολογίσετε τι άνεμος φυσάει στη περιοχή των φυτών αν τα έχετε φυτεμένα σε γλάστρες. Εγώ έχω δέσει σε σταθερό σημείο τα περισσότερα ψηλά φυτά γιατί το χειμώνα ο άνεμος τα ανατρέπει και γεμίζει χώμα το πάτωμα. |
|
Back to top |
|
|
vag3721 Stadium Expert
|
Posted: Wed Jul 18, 2007 6:49 pm Post subject: |
|
|
Μιλάτε για κήπο στην ταράτσα?
Εγώ αυτό που είχα δεί,ήταν μια γλάστρα με αναρριχώμενο φυτό ποπυ κάλυπτε όλη την ταράτσα και εξασφάλιζε μόνωση. |
|
Back to top |
|
|
Dimiskour Stadium Expert
|
Posted: Thu Jul 19, 2007 12:56 am Post subject: |
|
|
Προσεξα για πρωτη φορα κοιταζοντας ενα χαρτη οτι υπαρχει εθνικος δρυμος Σουνιου. Εχει παει κανεις να μας πει εντυπωσεις; |
|
Back to top |
|
|
skylinearth Full Member
|
Posted: Thu Jul 19, 2007 2:50 am Post subject: |
|
|
Δεν έχω πάει, αλλά κι'εγώ παραξενεύτηκα όταν το πρωτοάκουσα, καθώς δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και μεγάλο, αποτελείται απο κοινά πεύκα, όπως άλλωστε και πολλές άλλες περιοχές στην Ελλάδα. Προφανώς το τοπίο είναι υπόδειγμα μεσογειακού τοπίου και αποφάσισαν να το ανακυρήξουν Εθνικό Δρυμό, ή ίσως είναι ένας τρόπος να το προστατέψουν απο την οικοπεδοποίηση.
Προσωπικά πάντως πιστέυω πώς πολύ περισσότερο Εθνικός Δρυμός είναι το δάσος στην Σιθωνία Χαλκιδικής παρά αυτό.
Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες περί του συγκεκριμένου δρυμού:
http://www.eot.gr/pages.php?pageID=324&langID=1
Δυστυχώς όμως ένα μεγάλο κομμάτι του Δρυμού αυτού είχε καεί το 1985. |
|
Back to top |
|
|
exitmusician Moderator
|
Posted: Thu Jul 19, 2007 9:39 am Post subject: |
|
|
vag3721 wrote: | Μιλάτε για κήπο στην ταράτσα?
Εγώ αυτό που είχα δεί,ήταν μια γλάστρα με αναρριχώμενο φυτό που κάλυπτε όλη την ταράτσα και εξασφάλιζε μόνωση. |
Υποθέτω ότι θα είναι κάτι πιο πολύπλοκο από αυτό, δηλαδή γλάστρες με φυτά που είναι π.χ. αποτελεσματικά για τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας και αντέχουν στις δύσκολες συνθήκες (ρύπανση, συνεχής ηλιοφάνεια και ζέστη). Θα προσπαθήσω να μάθω. |
|
Back to top |
|
|
Ydrohoos Junior Member
|
Posted: Fri Aug 03, 2007 1:35 pm Post subject: |
|
|
10,5 εκατομμυρια νεα δεντρα φυτευθηκαν σε μια μερα μερασην Ινδια...
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=9483&subid=2&pubid=322651
και ομως να που γινεται αρκει να υπαρχει ισχυρη βουλιση
Μερικες φορες σκεφτομαι,.....οι φοιτητες στην Ελλαδα δεν θα μπρουσαν να κανουν κατι αναλλογο ? εστω και καποιες χιλιαδες δεντρα να φυτευαν στους λοφους γυρω απο την Αθηνα θα καναν μεγαλο καλο....
Α! ξεχασα ομως μαλλον φυλαν δυναμεις για τεις αφισοκολισεις των κομματων τους που κανουν τα πανεπιστημια να μοιαζουν με σταβλους....
Ο Στρατος....?
Μα τι λεω τωρα ειναι δυνατον ?
Ειναι ολοι ολημεροις στο ποδι και σε επιφυλακη μην τυχων και μπουκαρουν οι Τουρκοι...Ακομα και αυτοι στα στρατοπεδα της Αττικης να πουμε, ειναι ολη τη μερα με το τουφεκι στο χερι....δεν αδειαζουν λεμε με τιποτα....ειναι πληρες το προγραμμα τους....
Ειπε κανεις οτι το ανθρωπινο δυναμικο του στρατου ειναι στην πλειψηφια του συνεχως σε μια φαση αδρανειας...?
Ειπε κανεις οτι θα μπορουσε να εκτελει και κοινωνικο εργο ?
Οχι βεβαια, ειπαμε δεν αδειαζει... |
|
Back to top |
|
|
Ypsilon Moderator
|
Posted: Fri Aug 03, 2007 2:29 pm Post subject: |
|
|
Εν πολλοίς συμφωνώ με το γενικότερο συλλογισμό, αλλά διαφωνώ στον "εθελοντισμό με το ζόρι".
Αναφέρομαι στο κοινωνικό (και καλά) έργο του στρατού. Δεν είναι αυτή η δουλειά του στρατού. Είναι να εκπαιδεύει στα όπλα. Και επειδή πολλοί είναι βύσματα και κάθε άλλο παρά εκπαιδεύονται, αυτό δεν θα πει πως θα ισοφαρίσουμε την αδράνειά τους με το να αναγκάζουμε νέα παιδιά που παράτησαν σπίτια και καρριέρες, να βολοδέρνουν όπου υπάρχει ανάγκη για να την καλύψουν δωρεάν και με το στανιό.
Το καλοκαίρι του '94 ήμουν ένα μήνα εμπλοκή γιατί είχε φωτιές η Πεντέλη. Το ίδιο φθινόπωρο, ήμουν εμπλοκή στη Ρόδο για τις πλημμύρες. Και λίγους μήνες μετά, εμπλοκή στην Καστοριά για τους σεισμούς του ΄95. Σε καμμία περίπτωση δεν προσέφερα το παραμικρό γιατί απλά δεν ήξερα, δεν είχα εκπαιδευτεί σχετικά, δεν μπορούσα να προσφέρω. Στο μεταξύ όμως έχανα βδομάδες ολόκληρες από τη ζωή μου, χωρίς κανείς να με ρωτήσει αν είχα τη διάθεση να το κάνω.
Περισσότερο ήμουν εκεί για ψυχολογικούς λόγους και για να κάνω το χαμάλη σε καραβανάδες που με χρησιμοποιούσαν δωρεάν (λέγε με δούλο) για να φανεί η δική τους ανάμιξη στα πράγματα και να τσεπώσουν τον έξτρα μισθό, ενδεχομένως και μια έκτακτη προαγωγή.
Είμαι υπέρ του κοινωνικού ρόλου του στρατού, εννοείται, αλλά μόνο σε υλικοτεχνική υποδομή. Όχι σε ανθρώπινο δυναμικό, και δη, κληρωτών. Ο στρατός έχει φοβερά μηχανήματα και εκπαιδευμένους χειριστές για να επέμβει αποφασιστικά σε καταστροφές, διασώσεις, οτιδήποτε. Μέχρι εκεί συμφωνούμε.
Αλλά το να πάρει με το ζόρι μερικούς λόχους γκαντέμηδων στρατιωτών και να τους ξαμολύσει για αναδάσωση στα καμμένα με 45 βαθμούς υπό σκιάν, χωρίς καν να ξέρουν πώς φυτεύεται σωστά ένα δέντρο, λυπάμαι για τον κυνισμό, αλλά ποτέ, ποτέ, ΠΟΤΕ!
Υπάρχει κράτος που πληρώνεται αδρά από μένα κι από σένα γι' αυτήν τη δουλειά, κι αν έχει τα κότσια ας το αποδείξει στην πράξη.
Κι αν θελήσω να συνεισφέρω, αυτό φυσικά θα είναι προς τιμήν μου, αλλά μόνον επειδή θα το θέλω εγώ. |
|
Back to top |
|
|
Ydrohoos Junior Member
|
Posted: Fri Aug 03, 2007 3:56 pm Post subject: |
|
|
Διαφωνω...
Νομιζω οτι ο στρατος καλιστα θα μπορουσε να βοηθα σε αναδασωσεις...και σε αλλου ειδους κοινωνικου χαρακτηρα εργα ισως...
Μπορει να θυμιζει λιγο η σκεψη τους καταδικους τις Αμερικης που βοηθουσαν στην κατασκευη σιδηριδρομων βεβαια....παρολαυτα πιστευω η χρησιμοποιηση του ειναι θεμητη και σιγουρα προτιμοτερη απο την αδρανεια.
Ενστασεις μαλλον υπαρχουν απο διαφορουσ που δε θελουν να χαλασουν τη ζαχαρενια και το αραλικι. Για κατι τετοιους μια βολτα στο βουνο, υπο καλες καιρικες συνθηκες και οχι με καυσωνα, κακο δε θα εκανε, ισα ισα που θα τους τονονε καί λιγάκι και θα ειμασταν και εμεις μετα ησυχοι οτι θα μπορουν να κουνισουν τον κολο τους οταν οι περιστασεις το απαιτησουν.
Ο ρολος στου στρατου ειναι μεν να εκπαιδευει στα οπλα αλλα δε νομιζω οτι πρεπει ντε και καλα να ειναι μονο αυτος ιδιως εν καιρο ειρηνης και δεδομενου του οτι υποαπασχολειται. Ο ρολος του μπορει και πρεπει να προσαρμοστει στα νεα δεδομενα. Η συμμετοχη στις αναδασωσεις και γιατι οχι στην αντιπλυμμηρκι θωρακιση των πλαγιον της παρνηθας και τον λοφων του λεκανοπεδιου θα μπορουσε να ειναι μια καλη αρχη. Μια τετοια συμμετοχη κατα τη γνωμη μου πιθανως να ενισχυε και το σεβασμο που εχουν οι πολιτες στο θεσμο και να αλλαζε καπως την τωρινη του εικονα που τον κανει να φανταζει σε νοοτροπια και δραση εντελως ακαιρο.
ξεφυγα λιγο απο το θεμα βεβαια σορυ...
σε αθτ |
|
Back to top |
|
|
Ypsilon Moderator
|
Posted: Fri Aug 03, 2007 4:08 pm Post subject: |
|
|
ΟΚ, τα καταλαβαίνω αυτά που λες, αλλά παρότι έχω τις ενστάσεις μου, και για να μην ξεφύγω κι εγώ άλλο από το θέμα, θα πω μονάχα ένα τελευταίο:
Σε περιπτώσεις αναδασώσεων, δεν είναι το έμψυχο δυναμικό αυτό που λείπει από την Ελληνική πολιτεία, ώστε να χρειαστεί να το ψάξει σε άσχετα σημεία. Η βούληση λείπει, και ο σχεδιασμός.
Ο δε στρατός, συμφωνώ πως θα μπορούσε να ενδυναμώσει τα κοινωνικά αντανακλαστικά των στρατιωτών, αρκεί να τους δείξει πως δεν τους βλέπει σκλάβους σε γαλέρα, αλλά ως άξιες σεβασμού μονάδες.
Προς το παρόν, τους λογαριάζει (και τους μετράει) ακόμα ως πρόβατα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην αποτελεσμάτικότητά του, εντός και εκτός των αρμοδιότήτων του! |
|
Back to top |
|
|
marin Stadium Expert
|
Posted: Fri Aug 03, 2007 4:14 pm Post subject: |
|
|
Εγώ γενικά έχω ένα θεματάκι με τον εθελοντισμό όταν αυτός διδάσκεται ας πούμε, και επιβάλλεται στην κοινωνία ως αντικατάστατο παροχών του κράτους. Όπως είπε και ο moderator extraordinaire Y υπάρχει κράτος και το πληρώνουμε όλοι μας αδρά.
Οι εθελοντικά μπορώ να κάνω τα πάντα για να βοηθήσω μια κατάσταση, όπως για παράδειγμα η αφύπνιση της κοινωνίας μας όσον αφορά το περιβάλλον αλλά δεν είναι δική μου δουλειά (και ούτε πρέπει να γίνει) να φυτεύω (χωρίς να ξέρω πως) δεντράκια ή να κάνω δασοπεριπολίες. |
|
Back to top |
|
|
Ydrohoos Junior Member
|
Posted: Fri Aug 03, 2007 4:46 pm Post subject: |
|
|
Και ο στρατος κρατος ειναι Μαριν, και αυτον τον πληρωνεις....οτι κανει δε ως σωμα δεν ανηκει στην κατηγορια "εθελοντισμος" αλλα "υποχρεωση".
Επισης, σχετικα με τον εθελοντισμο, dont worry δεν υπαρχει περιπτωση να γελασεις τον Ελληνα πολιτη σε βαθμο που να φτασει σε σημειο να μη διεκδικει απο το κρατος εχωντας πεσει θημα της αναγωγης του (εθελοντισμου) σε υποκαταστατο της κρατικης παρεμβασης. Κατσε πρωτα να μαθουμε τι παει να πει εθελοντισμος και μετα ανησυχουμε μη τυχων και τι σκαπουλαρει το κρατος απο δαπανες, ρολους και ευθηνες.
Μην ξεχνας αλλωστε οτι ο εθελοντισμος ανθηζει κυριως σε χωρες που το κρατος ειναι ισχυρο (Δανια κ.α) παρα σε χωρες που δεν ειναι (Η.Π.Α κ.α.).
Τελος, συμφωνω οτι το κρατος το πληρωνουμε αδρα.....λετε να ζητησουμε να γινει το παρκο στο Ελληνικο με χρηματα απο τον προυπολογισμο...?
Γιατι δηλαδη να πολεοδομησουμε 1000 στρεμματα (300 χτησμενα) και να χασουμε σε πρασινο....? |
|
Back to top |
|
|
Giannis Stadium Expert
|
Posted: Tue Sep 04, 2007 10:35 am Post subject: |
|
|
H ομορφιά που έγινε στάχτη
Οι 6 σημαντικότερες, οικολογικά, περιοχές που κάηκαν στην Πελοπόννησο φέτος.
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathextra_22_03/09/2007_202163
Ειλικρινά κρίμα ρε παιδιά. Τα έχω επισκεφτεί όλ΄αυτά τα μέρη και αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχουν πια. Με πιό τίμημα καταστρέφουμε την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά μας;;; Μα αυτά είναι η ΕΛΛΑΔΑ! Αλλά όπως σωστά είπε ένα μέλος του forum στο αντίστοιχο topic των πυρκαγιών: ¨Σε λίγα χρόνια θα χτίζονται ξενοδοχεία και γήπεδα γκόλφ στις καμμένες περιοχές και εμείς οι ίδιοι, παρασυρμένοι από τη λήθη θα χαιρόμαστε για τη δήθεν ανάπτυξή μας και θα ποστάρουμε φωτογραφίες¨!
Κρίμα ρε παιδιά...η Ελλάδα μας είναι τόσο όμορφη.
|
|
Back to top |
|
|
Kalashnikov Senior Member
|
Posted: Tue Sep 04, 2007 11:08 am Post subject: |
|
|
Oxi fetos, isws oute tou xronou...8a deite se 2-3 xronia poioi 8a agorazoun idioktisies apo oikonomika katestrammenous ntopious stin perioxi gia na ftia3oun ola afta ta 3enodoxeia k touristika 8eretra...
Tote 8a 3erete k poioi evalan tis fwties... |
|
Back to top |
|
|
P.A.O. Stadium Expert
Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3545 Location: GATE 13 - SINCE 1966
|
Posted: Tue Sep 04, 2007 3:47 pm Post subject: |
|
|
Κατι τετοιο εγινε στην Παρνηθα ( δοθηκαν καποια στρεμματα στο καζινο ) |
|
Back to top |
|
|
losada7 Moderator
|
Posted: Wed Sep 05, 2007 11:59 am Post subject: |
|
|
Giannis wrote: | Αλλά όπως σωστά είπε ένα μέλος του forum στο αντίστοιχο topic των πυρκαγιών: ¨Σε λίγα χρόνια θα χτίζονται ξενοδοχεία και γήπεδα γκόλφ στις καμμένες περιοχές και εμείς οι ίδιοι, παρασυρμένοι από τη λήθη θα χαιρόμαστε για τη δήθεν ανάπτυξή μας και θα ποστάρουμε φωτογραφίες¨! |
Αυτό είναι από όποια γωνία και αν το δει κανείς η μεγαλύτερη αλήθεια, άσχετα με το ποιος εγκέφαλος οργάνωσε την μεγαλύτερη καταστροφή πυρκαγιάς που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας. |
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|