|
stadia.gr/forum Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
petalo Senior Member

|
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Fri Feb 09, 2007 10:43 am Post subject: |
|
|
Φυσικά και δεν είναι παράλογο αυτό που λέει ο Λοσάντα. Από την άλλη όμως, είχαι γνωστό σε όλους το σενάριο του επιστήμονα που με χίλια βάσανα πετυχαίνει την... "ψυχρή σύντηξη" (από όπου δηλαδή θεωρητικά με ένα ποτήρι νερό θα μπορούσες να παρέχεις ηλεκτρισμό στην Αθήναγια 1 έτος και κάτι τέτοια κουφά) και την άλλη μέρα τον βρίσκουν σε ένα χαντάκι.
Ε λοιπόν αυτό που έγραψα είμαι μια ερώτηση που μου έκανε ένας φίλος μου. Η απάντηση βέβαια ενδέχεται να είναι ότι όντως σε ένα παγκοσμιοποιημένο οικονομικό σύστημα, ΚΑΙ η χώρα η οποία θα χρηματοδοτούσε (και eventually θα πετύχαινε κάτι τέτοιο) θα περνούσε, όπως και όλο το οικονομικό σύστημα του πλανήτη) μια μακρά περίοδο από αναταραχές, χρηματιστηριακές κρίσεις από τις oil-dependent εταιρείες που θα κατέρρεαν (πάνω από τις μισές) την ανεργία που θα ανέβαινε στο 60% και όπου, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα πράγματα πολλά θα συνέβαιναν.
Βεβαια, το παραμύθι με το πετρέλαιο δεν θα μπορέσει να κρατήσει για πολυ κατα πως φαίνεται να πάει το πράγμα για πολλούς λόγους, οικονομικούς, περιβαλλοντικούς, κλπ κλπ. Το πρόβλημα είναι ότι όχι η Αμερική καθαυτή αλλά η κυβέρνηση Μπούς η οποία φαίνεται να αντιπροσωπέυει ότι οπισθοδρομικότερο υπάρχει στο Αμερικανικό σύστημα, και το γεγονός ότι φαίνεται όντως να είναι υποχείριο των εταιριών πετρελαίου. Αυτό είναι το ανησυχητικό.
Τι να κάνουμε, βλέπεις σε αυτή τη δύσμοιρη ανθρωπότητα κάθε κάποιες δεκαετίες πρέπει να εμφανίζεται ένας παράφρων του οποιου του μιλάει ο Θεός ή η "φωνή της ιστορίας" και να κάνει τον κόσμο μαντάρα...
Αλλα η συζητηση θα τραβήξει σε μάκρος.
...και όσον αφορά την Ανν-Νικολ, εδώ έρχεται το γνωμικό των γραφών: Ματαιότης Ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης... |
|
Back to top |
|
 |
billy8181 Stadium Expert

|
Posted: Fri Feb 09, 2007 10:58 am Post subject: |
|
|
e entazei oti kai na'nai 39 hronon..!  |
|
Back to top |
|
 |
chr.04 Stadium Expert

|
Posted: Sat Feb 17, 2007 5:00 pm Post subject: |
|
|
http://www.streetpanthers.dom.gr/
οι STREETPANTHERS είμαστε μια παρέα Σαλονικιών που αρχίσαμε να “βγαίνουμε στην παρανομία" στα τέλη του 2006, όταν η ζωή των πεζών στην πόλη είχε φτάσει στο απροχώρητο.
Αυτή η "ιστορική" πόλη, η "μητρόπολη", η "απαιτητική" συμπρωτεύουσα, χειροτερεύει από μέρα σε μέρα. Όλοι τη βλέπουν σαν το «μαγαζάκι» τους και κανείς δε σκέφτεται το υπόλοιπο ένα εκατομμύριο ανθρώπους που χρησιμοποιούν τον ίδιο χώρο, τους ίδιους δρόμους, τα ίδια πεζοδρόμια.
Έτσι, αποφασίσαμε "με πόνο καρδιάς" ότι:
- Δεν αρκούσε να τσατιζόμαστε βλέποντας τους παράνομα παρκαρισμένους πάνω σε πεζοδρόμια, διαβάσεις και πεζόδρομους.
- Δεν αρκούσε να φοβόμαστε όταν μας κυνηγούσαν οι μηχανές ακόμα και πάνω στα πεζοδρόμια.
- Δεν αρκούσε να κοιτάζουμε ανήμποροι όταν αυτοκίνητα και μηχανές έκαναν σιγά-σιγά κατάληψη στο μοναδικό χώρο περιπάτου, το πλακόστρωτο της νέας παραλίας.
Δεν αρκούμασταν να περιμένουμε πότε η πολιτεία –το κράτος, ο δήμος, η αστυνομία– θα ξυπνούσαν. Καταλάβαμε πως με τα "θα-θα" θα φτάναμε να γεράσουμε και ακόμα θα περιμέναμε τα πράγματα να διορθωθούν. Έπρεπε να κάνουμε κάτι.
Ο ακτιβισμός έχει το κόστος του. Τίποτα δεν αλλάζει αν δεν συγκρουστούμε με τα κατεστημένα: τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς μας (καβάλα πάν’ στην εκκλησιά, καβάλα περπατάνε), το βόλεμά μας (να κάνω εγώ τη δουλειά μου κι ας πάνε στο διάολο όλοι οι άλλοι), την αδιαφορία μας (εγώ θα σώσω τον κόσμο
Γι’ αυτό αναλάβαμε δράση. Τέρμα η ανοχή και τα παρακάλια. Όποιος δεν συμμορφώνεται, να πληρώνει το τίμημα επιτόπου. Μπορεί να ακούγεται σαν “να παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας” αλλά επιτέλους κάποιος πρέπει να αντιδράσει σ’ αυτή την αποχαυνωμένη πόλη. Και μην ξεχνάτε: οι παράνομοι έκαναν πρώτοι την αρχή! |
|
Back to top |
|
 |
Nameless Senior Member

|
Posted: Sat Feb 17, 2007 8:45 pm Post subject: |
|
|
Κάποιοι θα πουν ότι είστε παράνομοι. Όντως είστε.
Κάποιοι θα πουν ότι είναι αδιανόητο να αντικαθιστάτε ή να υποβοηθάτε τις νόμιμες αρχές στο έργο τους. Όντως είναι.
Κάποιοι θα πουν ότι χάνετε το χρόνο σας. Ίσως.
Αλλά φοβάμαι ότι σε μια χώρα που δεν υπάρχει κράτος - ουπς, λάθος ... υπάρχει αλλά μόνο όταν πρόκειται να πληρώσω, ποτέ για να μου παρέχει κάτι - η μόνη άμυνα είναι η επίθεση...
Γι'αυτο συγχαρητήρια από εμένα για την πρωτοβουλία σας. Εύχομαι να σας δω στο δελτίο ειδήσεων (όχι εσάς προσωπικά -ελέω παρανομίας-, αλλά τα αυτοκόλλητά σας). Εύχομαι να ακουστεί το μήνυμα σε κάθε άκρη αυτής της παράξενης χώρας και νομίζω ότι πρέπει κι εμείς οι Αθηναίοι να υιοθετήσουμε κάποιο παρόμοιο σύστημα!  |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Sat Feb 17, 2007 9:15 pm Post subject: |
|
|
Μπράβο ρε παιδιά, γεια στα χέρια σας...  |
|
Back to top |
|
 |
chr.04 Stadium Expert

|
Posted: Sun Feb 18, 2007 8:10 am Post subject: |
|
|
Για τους τύπους και μόνο αν και συμφωνώ απόλυτα με την δραστηριότητα της παραπάνω ομάδας, δεν ανήκων σε αυτήν, οπότε όσοι στείλατε pm, δεν μπορώ να σας βοηθήσω. |
|
Back to top |
|
 |
trelas Full Member

Joined: 15 Jun 2006 Posts: 262 Location: ΠΑΤΡΑ/Αθηνα-Αμπελοκηποι
|
Posted: Wed Feb 21, 2007 6:13 pm Post subject: |
|
|
Απο μενα καλη αρχη... |
|
Back to top |
|
 |
vag3721 Stadium Expert

|
Posted: Fri Feb 23, 2007 12:38 pm Post subject: |
|
|
Τι γίνεται με τα νέα διαβατήρια?
Εγώ έβγαλα διαβατήριο πέρσυ το Πάσχα και λήγει το 2011,αλλά έχω παλιά ταυτότητα(με θρήσκευμα).Μπορώ να ταξιδέψω σε ΕΕ και εκτός αυτής? |
|
Back to top |
|
 |
PAVEL_13 Stadium Expert

Joined: 13 Feb 2004 Posts: 1036 Location: Ν.Σμυρνη - Πάτρα - Βενετία (Άλλωστε ένα πλοίο είναι...)
|
Posted: Fri Feb 23, 2007 4:31 pm Post subject: |
|
|
Εντός ΕΕ δε χρειάζεσαι καν διαβατήριο...
Ταυτότητα και ας είναι και ελληνική(χωρίς καθόλου λατινικούς χαρακτήρες) |
|
Back to top |
|
 |
Dimiskour Stadium Expert

|
Posted: Tue Feb 27, 2007 1:17 am Post subject: |
|
|
Στα αποτελεσματα του Ευρωβαρομετρου στην Καθημερινη λεει το εξης εκπληκτικο:
Τέλος, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του στις οικιακές εργασίες, ο μέσος Έλληνας άνδρας καταλαμβάνει την τελευταία θέση στον πίνακα των κρατών-μελών της Ε.Ε. Μόνο το 3% των Ελλήνων δηλώνει ότι καθαρίζει το σπίτι και ότι μαγειρεύει και μόνο το 1% ότι σιδερώνει. Αντίθετα, οι άνδρες με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στις οικιακές εργασίες είναι οι Σουηδοί, εκ των οποίων ο ένας στους πέντε δηλώνει ότι καθαρίζει και μαγειρεύει, ενώ το 12% δηλώνει ότι σιδερώνει επίσης.
To ’ξερα οτι ειμαστε ανατολιτες, αλλα οχι και ετσι βρε παιδια!  |
|
Back to top |
|
 |
Ypsilon Moderator

Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3951 Location: Copenhagen, Denmark
|
Posted: Tue Feb 27, 2007 2:12 am Post subject: |
|
|
Σε τι άντρες έγινε η έρευνα? Παντρεμένους, ή ανύπαντρους?
Μου φαίνεται πολύ περίεργο να έγινε η έρευνα σε δείγμα, πχ 1000 ανδρών, και να μην έπεσαν πάνω σε ένα σημαντικό ποσοστό εργένηδων οι οποίοι και μαγειρεύουν και σιδερώνουν μόνοι τους.
Τέλος πάντων, με αυτό δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα, απλά στέκομαι στα εξωφρενικά χαμηλά νούμερα της έρευνας.
Τα οποία δυστυχώς δεν με εξέπληξαν.
Τα ποσοστά -έστω και με τις αδυναμίες τους- επιβεβαιώνουν πανηγυρικώς ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι ακόμα ταμπού για τον Έλληνα.
Είναι θέμα διαπαιδαγώγησης, τα έχουμε πει και στο τόπικ για την οικογένεια. Από εκεί ξεκινάνε τα πάντα.
Εδώ στη Δανία ας πούμε, το μεγάλωμα ενός παιδιού είναι ένα ολόκληρο πλέγμα από δράσεις και πρωτοβουλίες των γονιών ώστε το παιδί να μην κλατάρει στην πρώτη του επαφή με τον κόσμο, όταν θα βγει για να ζήσει μόνο του.
Η έννοια του κάθε γονιού είναι να δώσει στο παιδί του κάθε είδους εφόδια (κι όχι μόνο θεωρητικούρες) ώστε να αντιμετωπίσει τη ζωή με επάρκεια όταν στα 18 φύγει από το σπίτι.
Κι όταν το παιδί κάνει λάθη το ενθαρρύνουν να ξαναπροσπαθήσει, κι όχι "άσε να το κάνω εγώ γιατί θα μου κάψεις το σπίτι"....
Ανάμεσα στα εφόδια λοιπόν, είναι και μερικά βασικά πραγματάκια (πχ ράβουμε ένα κουμπί, φτιάχνουμε 5-6 βασικά φαγητά, μαθαίνουμε το πλυντήριο και το σιδέρωμα, και πάει λέγοντας). Πράγματα απολύτως εύλογα δηλαδή, διότι κάποιος θα πρέπει να τις κάνει αυτές τις δουλειές όταν μένει μόνος.
Πάντως δεν νομίζω ότι ο Έλληνας είναι (τόσο) Ανατολίτης. Η σύγχρονη γενιά ανδρών δεν πιστεύει σοβαρά ότι η θέση της γυναίκας είναι στο σπίτι. Μην τρελλαθούμε.
Απλώς θεωρούν αυτονόητο ότι πλύσιμο, σιδέρωμα, μαγείρεμα είναι γυναικείες δουλειές, γιατί απλά έτσι τους μάθανε. Δυστυχώς. |
|
Back to top |
|
 |
Dimiskour Stadium Expert

|
Posted: Tue Feb 27, 2007 3:11 am Post subject: |
|
|
Οντως τα νουμερα ειναι υπερβολικα χαμηλα...ακομα και για τους "πρωταθλητες" Σουηδους: 12% δεν ειναι δα και εντυπωσιακο. Εκτος και αν ειναι ολοι τοσο φραγκατοι που το σιδερωμα το κανει οικιακη βοηθος.
Συμφωνω με την τελευταια σου προταση, αλλα θα ηθελα να προσθεσω και το εξης. Απο μερικες συζητησεις που εχω κανει οταν κατεβαινω Ελλαδα μου εχει δωθει η εντυπωση ειναι οτι και οι Ελληνιδες σε μεγαλο βαθμο φαινεται να αποδεχονται ακομα και σημερα τις δουλειες που αναφερεις ως, αν οχι ακριβως γυναικειες, οχι "τοσο αντρικες" και επομενως δεν ενοχλουνται ιδιαιτερα αν οι αντρες τους δεν τις κανουν. Και αν τις κανουν, αλλα οχι καλα, προτιμουν να τις σποτελειωνουν οι ιδιες παρα να κατσουν να τους δειξουν πώς να τις κανουν σωστα.
Οι λογοι που παραθετουν ειναι οτι οι αντρες ειναι ανεπιδεκτοι μαθησεως ή οτι η ολη προσπαθεια θα καταληξει σε καβγα οποτε ποιο το νοημα.
Σιγουρα οι αντρες ειναι μαθημενοι απο τις μαναδες τους να μην ασχολουνται με τα οικιακα, αλλα πιστευω οτι και μια μεγαλη μεριδα Ελληνιδων δεν εχει φτασει ακομα στο σημειο να ενδιαφερεται πραγματικα να επελθει ισοτητα στις δουλειες του σπιτιου...ακομα και αυτες που εργαζονται. |
|
Back to top |
|
 |
exitmusician Moderator

|
Posted: Tue Feb 27, 2007 11:29 am Post subject: |
|
|
Ypsilon wrote: | Πάντως δεν νομίζω ότι ο Έλληνας είναι (τόσο) Ανατολίτης. Η σύγχρονη γενιά ανδρών δεν πιστεύει σοβαρά ότι η θέση της γυναίκας είναι στο σπίτι. Μην τρελλαθούμε.
Απλώς θεωρούν αυτονόητο ότι πλύσιμο, σιδέρωμα, μαγείρεμα είναι γυναικείες δουλειές, γιατί απλά έτσι τους μάθανε. Δυστυχώς. |
Συμφωνώ. Ακόμα και οι εργένηδες δεν ασχολούνται όσο υπάρχει η μαμά/αδελφή/θεία για τα παραπάνω. Πάντως η καθαριότητα είναι καλό αποκούμπι για να ξεσπάσεις τα νεύρα σου.
Επίσης ο αριθμός των οικογενειών στην Ελλάδα που χρησιμοποιούν οικιακές βοηθούς (έστω και σε περιορισμένη βάση) έχει αυξηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, και ίσως είναι κι αυτός ένας λόγος που εξηγεί το χαμηλό ποσοστό της έρευνας. |
|
Back to top |
|
 |
SOUL_13 Stadium Expert

|
Posted: Tue Feb 27, 2007 2:18 pm Post subject: |
|
|
Loipon tha kanw post duo photo. Kratiste ta paidakia makria apo thn othonh
Print ton polemo tou IRAQ
Meta ton polemo tou IRAQ
Quote: | The US marine Ty Ziegel suffered horrific burns in a suicide bomb attack in Iraq. After months in hospital, he was eventually able to return home — and marry his childhood sweetheart.
By Sarah Baxter. Photographs by Nina Berman
When Marine Sergeant Ty Ziegel woke up from his coma, he was still in a fog of drugs. He knew his fiancée, Renee, was there and sensed her love for him. She had been playing with his feet because there was so little of him she could touch. He was told of his injuries but was so out of it, he thought: “Whatever.”
As the scale of his injuries sank in, his heart tightened. One arm was a stump and his remaining hand had only two fingers. Later, his big toe was grafted on in place of a thumb. One eye was blind and milky, as if melted, and his ears had been burnt away. The top of his skull had been removed and inserted by doctors into the fatty tissue inside his torso to keep it viable and moist for future use. He was a mess. |
Vasika asta na pane.... |
|
Back to top |
|
 |
P.A.O. Stadium Expert

Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3545 Location: GATE 13 - SINCE 1966
|
Posted: Tue Feb 27, 2007 4:48 pm Post subject: |
|
|
Σοκαριστικη φωτογραφια  |
|
Back to top |
|
 |
Lucretius Stadium Expert

|
Posted: Tue Feb 27, 2007 11:32 pm Post subject: |
|
|
Να υποθέσω οτι στην έξοδο της εκκλησίας ήταν παραταγμένοι οι υπόλοιποι της κλάσης του με τα σπαθια στον αέρα για να περάσουν οι νεόνυμφοι;
Ε, σιγά να μην τον λυπηθώ κιόλας...και ας ακουστεί σκληρό.
Last edited by Lucretius on Wed Feb 28, 2007 12:45 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
gm2263 Stadium Expert

|
Posted: Wed Feb 28, 2007 10:42 am Post subject: |
|
|
Νομίζω ότι δεν πρεπει να παρασυρόμαστε από την περιρρέουσα ιδεολογία όσον αφορά το ατομικό δράμα κάποιου ανθρώπου ο οποίος κατάλαβε με τον πιό σκληρό, και παράλογο, τρόπο ότι ο στρατός που κατατάχτηκε για να υπηρετήσει και το επάγγελμα του στρατιωτικού έχουν κάποιες απαιτήσεις οι οποιες ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και όπου το "occupational hazard" είναι μεγάλη πιθανότητα.
Εκείνο που θα μπορούσε να εστιάσει κάποιος είναι ότι ενώ έχουμε δεί μόνο ακρωτηριασμένους Αμερικανούς, δεν έχουμε δεί τους πολλαπλάσιους ακρωτηριασμένους Ιρακινούς και παλιότερα Βιετναμέζους, Κορεάτες κλπ κλπ κλπ. Επίσης θα μπορούσε κάποιος να καυτηριάσει το γεγονός της ειρωνίας ότι ο τύπος έπαθε αυτό που έπαθε όχι υπερασπίζοντας τα χώματα της πατρίδας του αλλά πολεμωντας ποιός ξέρει για τι σκοτεινά συμφέροντα χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυα από το σπίτι του και ότι καλό είναι για την Αμερική να σταματήσει αυτό τον παράλογο πόλεμο και να προσπαθήσει, εφόσον τι διάολο, έχει την τεχνολογία και τα τοιάυτα, να πολεμήσει αλλοιώς την τρομοκρατία για την οποία ενδεχόμενα είναι και αυτή υπέυθυνη σε αρκετά μεγάλο μέρος (αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση), και όχι αιματοκυλίζοντας ολόκληρους λαούς, αλλά με την τεχνολογία, τις μυστικές υπηρεσίες, τους δορυφόρους και τα χειρουργικά χτυπήματα, όπως και τις επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων. Αλλά όχι, εκεί, σου λέει αν δεν τον κάνω τώρα τον Καουμπόϋ που είμαι παντοδύναμος πότε θα τον κάνω;
Εμ, δεν είσαι...
Όλα αυτά άσχετα αν η οποιαδήποτε πατρίδα (είτε Αμερική, είτε Ελλάδα είτε οποιαδήποτε άλλη χώρα), με το που γυρνάς σακάτης από κάποιο πόλεμο, μάυρο φίδι που σε έφαγε, σε έχει τελείως για τον π^%$ο. Βλέπεις οι ήρωες πρέπει να είναι άφθαρτοι σα σε εξώφυλλο lifestyle περιοδικού με χαμόγελο Colgate και όχι damaged goods.
Παιδιά μην είμαστε μονόπλευροι... Λυπούμαστε ατομικά τον καθένα ο οποίος είναι άξιος λύπησης αλλά έξετάζουμε με κριτικό πνεύμα τις άφρονες ενέργειες ενός πρώην αλκοολικού προέδρου που έχει "ξεφύγει" και του άπληστου επιτελείου του. Κατα τα άλλα ας κοιτάμε και λίγο τα χάλια μας σα χώρα, οι Αμερικανοί τουλάχιστον καλά την έχουν και θα την έχουν για κάποιες δεκαετίες ακόμα κατα πως φαίνεται... |
|
Back to top |
|
 |
aikinn Stadium Expert

|
Posted: Wed Feb 28, 2007 3:41 pm Post subject: |
|
|
Θα διαφωνήσω με το παραπάνω post. Λύπηση θα νιώσω για τους 2500 Αμερικάνους που πέθαναν στους δίδυμους πύργους, παρόλου που οι ίδιοι το προκάλεσαν, αλλά έμμεσα. Να νιώσω όμως λύπηση για έναν άνθρωπο ο οποίος είναι μέλος (με την θέλησή του) ενός στρατού ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή σε πόλεμο? Ο άνθρωπος επέλεξε ένα επάγγελμα στο οποίο ήξερε ότι θα καταλήξει στο μέτωπο, ήξερε ότι θα σκοτώσει και ήξερε ότι μπορεί και να σκοτωθεί. Και στην τελική γιατί να νιώσω λύπηση για έναν Αμερικάνο στρατιώτη, ο οποίος σκοτώνει για επεκτατικούς σκοπούς? Και μην μου πείτε ότι ακολουθεί εντολές, διότι άμα ήθελε θα μπορούσε να είναι στο σπιτάκι του και όχι στο Ιράκ.
Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι δίπλα στην φώτο του στρατιώτη θα έπρεπε να υπάρχουν και το 'προσωπικά δράματα' που προκάλεσε και ο ίδιος εξασκώντας το επάγγελμά του. Τότε θα μπορούσαμε να κρίνουμε καλύτερα ποιος είναι για λύπηση και ποιος όχι. |
|
Back to top |
|
 |
SOUL_13 Stadium Expert

|
Posted: Wed Feb 28, 2007 4:38 pm Post subject: |
|
|
Egw apo thn allh oute gia ton tupo niwthw luphsh (mallon psilo sok) oute gia tous vromo-irakino-palestiniako-irano apolitistous. Luphsh niwthw mono gia thn kahmenh th kopela...
Last edited by SOUL_13 on Wed Feb 28, 2007 6:02 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
aikinn Stadium Expert

|
Posted: Wed Feb 28, 2007 5:09 pm Post subject: |
|
|
Φίλε άμα ήταν δικό μου το forum θα είχες φάει τρελό banned. Και επειδή δεν θέλω να φάω και εγώ, ώστε να μου δίνεται η ευκαιρία να διαπιστώνω τι καραγκιόζηδες υπάρχουν στον κόσμο αυτό, δεν θα σε αρχίσω στις χριστοπαναγίες. Μόνο και μόνο που αποκαλείς 'τυπά' έναν μισθοφόρο του αμερικανικού στρατού, και βρωμιάρηδες και απολίτιστους τους απλούς πολίτες του Ιράκ και της Παλαιστίνης, δείχνει το δικό σου επίπεδο πολιτισμού. Δηλαδή για σένα τι εστί πολιτισμένο κράτος? Να σου πω εγώ τι φαντάζομαι?
Ότι πολιτισμένο είναι ένα κράτος το οποίο δέχεται/συμπράττει τρομοκρατικές επιθέσεις από/με άτομα τα οποία στο παρελθόν τα έχει εξοπλίσει με υλικά πολέμου. Επίσης πολιτισμένο είναι το κράτος το οποίο επιτίθεται σε δικτάτορες τρίτων χωρών, τους οποίους η ίδια η χώρα έχει κάποτε υποστηρίξει, επειδή 20 χρόνια μετά πιστεύει ότι το φιλαράκι της θέλει να την καταστρέψει. Πολιτισμένο είναι το κράτος το οποίο απειλεί άλλες χώρες με πόλεμο αν δεν σταματήσουν τα πυρηνικά τους προγράμματα, από την στιγμή που η ίδια και οι φίλοι της κάνουν το ίδιο πράγμα. Πολιτισμένο είναι το κράτος που κοροϊδεύει τους πολίτες του και τους στρατιώτες του, κάνοντας πολέμους σε χώρες που δεν απειλούν καμία απειλή, παρά μόνο για την τσέπη των αρχηγών της.
Με λίγα λόγια η Αμερική ξεχειλίζει από πολιτισμό, και γι' αυτό έχει αποφασίσει να μοιράσει μερικό από εδώ κι από εκεί, αλλά με λίγο εξαναγκαστικό τρόπο. Δεν πειράζει όμως. Όλα στο όνομα του εκπολιτισμού του πλανήτη, τρομάρα μας. |
|
Back to top |
|
 |
dimi Full Member

|
Posted: Wed Feb 28, 2007 5:27 pm Post subject: |
|
|
Οφείλω να ομολογήσω ότι λυπήθικα (και κυρίως σοκαρίστικα) με τις παραπάνω φωτογραφίες. Ψάχνοντάς το όμως λίγο παραπάνω, βρήκα τις παρακάτω δύο φωτογραφίες του "ήρωα"...
Φώτο 1 : Ο Ήρωας με εκρηκτικά..
Φώτο 2 : Ο Ήρωας με τις νάρκες..
Σκεφτόμουν λοιπόν την ειρωνία... Όταν μόνο ένας Θεός ξέρει πόσοι άλλοι βγάλανε ακριβώς τις ίδιες "πόζες γεναιότητας" για να τις βλέπουν η μαμά και ο μπαμπάς πίσω στο σπίτι (και η γκόμενα) και να αισθάνονται υπερήφανοι...
Ο πόλεμος είναι ένα αστείο και ένας τρόπος να βελτιώσεις το image σου μέχρι τη στιγμή που ένα από τα πράγματα που ειρωνευόσουν σκάει στα μούτρα σου.
Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα ότι πλέον λυπάμαι την κοπέλα. Ο Ήρωας πήρε τα 15 δευτερόλεπτα της δόξας του...
Οι παρακάτω φωτογαφίες για τον πόνο της κοπελιάς...
Κοπέλα 1...
Κοπέλα 2...
Κοπέλα 3.... |
|
Back to top |
|
 |
SOUL_13 Stadium Expert

|
Posted: Wed Feb 28, 2007 5:29 pm Post subject: |
|
|
Quote: | Φίλε άμα ήταν δικό μου το forum θα είχες φάει τρελό banned |
Den einai omws gi'auto otan kaneis diko sou site na mou peis na min bainw.
Quote: | Και επειδή δεν θέλω να φάω και εγώ, ώστε να μου δίνεται η ευκαιρία να διαπιστώνω τι καραγκιόζηδες υπάρχουν στον κόσμο αυτό, δεν θα σε αρχίσω στις χριστοπαναγίες |
Apo thn allh omws kai epeidh uparxoun moderators sto sugekrimeno forum perimenw na paroune ta katallhla metra.
Quote: | Μόνο και μόνο που αποκαλείς 'τυπά' έναν μισθοφόρο του αμερικανικού στρατού, και βρωμιάρηδες και απολίτιστους τους απλούς πολίτες του Ιράκ και της Παλαιστίνης, δείχνει το δικό σου επίπεδο πολιτισμού. Δηλαδή για σένα τι εστί πολιτισμένο κράτος? Να σου πω εγώ τι φαντάζομαι? |
Afou sou aresei toso polu to Irak, h Olumpiakh apo oti kserw exei ptiseis gia pakistan pou einai ekei dipla, ftina ta kovo ta eishthria ade sto kalo kai na mas stelneis fotografies. Na dokimaseis kai ta topika ethima, petrovolismo omofilofilwn, kremasma anithikwn gunaikwn, na pareis kai thn gunaika sou mazi alla na tis foreseis bourka kai apo koda giati o viasmos den timwreite sta politismena auta krath. A kai ama meineis kai kamia 10 xronia na zhthseis na pareis kai uphkoothta wste na exeis dikaiwma pshfou.
Ade loipon ston politismo kai ase emas na viwnoume ton skotadismo tou mesaiwna edw sthn Eurwph kai thn Amerikh... |
|
Back to top |
|
 |
Ypsilon Moderator

Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3951 Location: Copenhagen, Denmark
|
Posted: Wed Feb 28, 2007 6:03 pm Post subject: |
|
|
Ειρήνη υμίν!
Ο καθένας κουβαλάει το βάρος της απόψής του και από τη στιγμή που την εκθέτει δημόσια αναλαμβάνει και το κόστος της κριτικής.
Οι χαρακτηρισμοί δεν βοηθάνε στην εμπέδωση της άποψής μας, αντιθέτως τη χαντακώνουν.
Προτείνω να ηρεμήσουν τα πνεύματα γιατί είναι κρίμα να πέφτουν παρατηρήσεις και κλειδώματα topics στο Πολιτικό Κλουβί.
Last edited by Ypsilon on Wed Feb 28, 2007 7:05 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
exitmusician Moderator

|
Posted: Wed Feb 28, 2007 6:04 pm Post subject: |
|
|
Καλά, ηρεμήστε τώρα. Ανεξάρτητα από τις επιλογές του καθένα και τη λογική που βρίσκεται πίσω από αυτές, οι εικόνες αυτές είναι λυπηρές επειδή αφορούν μια ανθρώπινη ζωή που καταστράφηκε. Ποτέ να μην το ξεχνάτε αυτό. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|