View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
DonAlex Senior Member
|
|
Back to top |
|
|
Pluche New Member
|
Posted: Fri May 05, 2006 11:12 pm Post subject: |
|
|
To skepastro moiazei ligo..alla apo kei kai pera den yparhoun omoiothtes. Einai entelos diaforetika gipetha. |
|
Back to top |
|
|
DonAlex Senior Member
|
Posted: Sat May 06, 2006 12:55 am Post subject: |
|
|
ma to skepastro einai afto pou to ksexwrizei...ti einai...to tartan ? |
|
Back to top |
|
|
MegasAlexandros Junior Member
|
Posted: Sat May 13, 2006 4:42 pm Post subject: |
|
|
Ειναι σχεδον ετοιμο το γηπεδο στο Chicago.
Και αλλες φωτογραφιες εδω
Bridgeview
Και προχωρανε τα εργα στο Colorado
Colorado Rapids New Stadium
|
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Admin Site Owner
Joined: 16 Jan 2004 Posts: 2297 Location: Davelis Cave (απ'έξω)
|
Posted: Sun Jul 02, 2006 7:52 pm Post subject: |
|
|
Σαν ανοιχτό ΣΕΦ μοιάζει
Εδώ υπάρχουν και σχέδια. |
|
Back to top |
|
|
linus Junior Member
|
Posted: Sun Jul 02, 2006 9:12 pm Post subject: |
|
|
Πάντως χωρίς την οροφή μοιάζει με το ολυμπιακό στάδιο του Μεξικού το 1968.
Τελικά τα σχέδια των σταδίων μάλλον είναι πεπερασμένα σε αριθμό. Δύσκολα θα ξεφύγουμε από τις γνωστές νόρμες, και πως άλλωστε αφού οι περιορισμοί και οι ανάγκες είναι πάντα ίδιες. |
|
Back to top |
|
|
Alexaus New Member
|
Posted: Thu Jul 06, 2006 5:40 am Post subject: |
|
|
Παρατήρησα ότι τα στάδια που φιλοξένισαν το Μοντιάλ στην Γερμανία ήταν σχετικά μικρα σε χωρικότητα με αυτά που έχουμε συνηθήσει εμείς εδώ στην Αυστραλία εφόσον ο πληθυσμός μόλις έφτασε 20 εκατομμύρια.
Η Αυστραλία στο θεμα εγκταστάσεων θα μπορουσε κάλλιστα να φιλοξενήσει το Μοντιάλ με τα ακόλουθα στοιχεία, χωρίς να χτίσει άλλα στάδια και να ολοκληρώσει μόνο τα στέγαστρα σε δύο τρια απ’ αυτά.
(Πρέπει να έχεις στέγαστρο γύρο από όλο το γήπεδο;-Μπορεί κάποιος να μου λύσει την απορία μου)
Αδελαϊδα: Πληθ :1,200,000
AAMI Stadium: 51,515 Χρησιμοπειήται για το Αυστραλιανό Ποδόσφαιρο όπου ειναι η έδρα των δύο ομάδων που συμμετέχουν στο Αυστραλιανό Λήγκ.
Σύδνευ: (Πληθ :4,000,000)
Telstra Stadium (Olympic Stadium) 83,000 (110,000 στους Ολυμπιακούς το 2000)
Aussie Stadium:
SCG: 44,000
Mελβούρνη (Πληθ 3,700,000)
MCG: 100,000 ( Το μεγαλύτερο στάδιο της Αυστραλίας, όπου πρόσφατα φιλοξένησε την Εθνική Ομάδα της Ελλάδος με 95,000 θεατές) Έχει παίξει η Εθνική ομάδα Ελλάδας μπροστά από τόσους θεατές σε όλη την ιστορία της ομάδας
Είναι η έδρα για 5 ομάδες του Αυστραλιανού ποδοσφαίρου.
Telstra Dome: 56,347 (Κλείνει η σκεπή και γίνεται κλειστό)
Είναι η έδρα για 5 ομάδες του Αυστραλιανού ποδοσφαίρου.
Princess Park: 35,000
BρισβάνηΠληθ:2,000,000)
Suncorp 52,500
Gabba: 42,000
QSAC: 48,400
Πέρθη Πληθ 1,500,000)
Subiaco: 43,000
(Λένε ότι θα το κατεδαφύσουν αυτό το στάδιο για να χτίσουν καινούργιο που θα έχει χωρικότητα περίπου 65,000.)
Με συχωρείτε για τα ορθογραφικά λάθη μου αλλα γεννήθηκα και μεγάλωσα εδω στην Αυστραλία, και ότι έμαθα ηταν από σαββατιανό σχολείο. |
|
Back to top |
|
|
NiMos Full Member
Joined: 14 Feb 2004 Posts: 211 Location: Paros GR / Newcastle UK
|
Posted: Thu Jul 06, 2006 1:59 pm Post subject: |
|
|
Alexaus,
yparxei hdh entonh fhmologia oti h Australia 8a katebasei ypophsfiothta gia na diorganwsei to Mountial tou 2018...
Google it sto internet kai 8a deis diafora...
Allwste exei kai ta stadia kai thn texnognwsia na to diorganwsei...
ps. Oso gia thn or8ografia sou, einai pollh kalyterh apo thn or8ografia tou mesou Ellhna |
|
Back to top |
|
|
Yiannis21 Visitor
|
Posted: Sun Jul 09, 2006 3:20 pm Post subject: |
|
|
Den einai to gypedo tou Melbourne Victory. Einai kratiko, kai tha to xrisimopiyi to Melbourne Storm Rugby League Club kai to Melbourne victory Racist Rednecks Football Club. |
|
Back to top |
|
|
Yiannis21 Visitor
|
Posted: Sun Jul 09, 2006 3:28 pm Post subject: |
|
|
NiMos wrote: | Alexaus,
yparxei hdh entonh fhmologia oti h Australia 8a katebasei ypophsfiothta gia na diorganwsei to Mountial tou 2018...
Google it sto internet kai 8a deis diafora...
Allwste exei kai ta stadia kai thn texnognwsia na to diorganwsei...
ps. Oso gia thn or8ografia sou, einai pollh kalyterh apo thn or8ografia tou mesou Ellhna |
Polu duskola tha ginei ena moundial sthn Australia. Ta pio polla gypeda xrisimopiyountai gia Aussie Rules kai Rugby League ton Iounio-Ioulio. Duskola na stamatisoune auti ta protathlimata tous gia 6-7 evdomades gia to podosfero. |
|
Back to top |
|
|
billy8181 Stadium Expert
|
Posted: Sun Jul 09, 2006 4:16 pm Post subject: |
|
|
Yiannis21 wrote: | [Den einai to gypedo tou Melbourne Victory. Einai kratiko, kai tha to xrisimopiyi to Melbourne Storm Rugby League Club kai to Melbourne victory Racist Rednecks Football Club. |
υπάρχει τέτοια ομάδα? |
|
Back to top |
|
|
Yiannis21 Visitor
|
Posted: Sun Jul 09, 2006 4:43 pm Post subject: |
|
|
O proedros kai oi pio polloi filathloi einai anti-Greek.....
Dioksane thn Elliniki omada mas, Ellas Melbournhs, apo to ethniko prwtathlima giati eimaste ellines kai tous valane autous. |
|
Back to top |
|
|
Alexaus New Member
|
Posted: Mon Jul 10, 2006 2:30 am Post subject: |
|
|
Yiannis21... Νομίζω οτι εμεις ώς Έλληνες της Αυστραλίας πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο όσον αφορά την σχέση μας με το ευρύτερο Αυστραλιανό κοινό. Ήδη εχει δημιουργηθεί μια αρνιτική εικόνα φανατισμού που δεν μας συμφέρει. Εντάξη, έβγαλαν την Ελλας Μελβούρνη και δημιούργησαν μια ομάδα σε κάθε πόλη της Αυστραλίας χωρίς να συσχετίζονται με εθνικότητες. Αλλά αυτό έγινε για της άλλες εθνικότητες. Ας χαλαρώσουμε λιγάκι... τέτοιες αντιλίψεις δεν μας συμφέρουν.
Για τα γήπεδα τώρα, υπάρχουν προυποθέσεις και κανόνες για χωρικότητα κτλ για το Μοντιάλ σχετικά με τα γήπεδα. Εάν ναι, μπορεί κάποιος να μου της εξηγήσει.
Ευχαριστώ. |
|
Back to top |
|
|
Yiannis21 Visitor
|
Posted: Mon Jul 10, 2006 8:34 am Post subject: |
|
|
Alexaus, ama eixane dimiourgisi olo-kainourgeis omades tha itane diaforetiko, alla Perth Glory, Adelaide United, New Zealand kai Queensland den einai kainourgies omades.
Otan exeis thn EPO ths Australias (FFA) na exei 25% apo ths metoxes tou Melbourne Rednecks Victory kai 100% apo ths metoxes tou Perth Glory kai oi eteria tou Lowy (family company) na exei 50% apo ths metoxes tou Sydney FC ti lei auto gia to dithen 'ethniko prwtathlima'.
Kai istera lene oti to podosfero sthn Ellada exei provlimata. Fantasou ama o Kokkalis htan o proedros ths EPO kai eixei ton OSFP, kai eixe metoxes h EPO se omades.
Edw einai ntropi pou eipane sthn ELLAS oti den tha sas valoume sto A League giati eisaste 'ethnic' hi Greek. |
|
Back to top |
|
|
Alexaus New Member
|
Posted: Tue Jul 11, 2006 3:09 am Post subject: |
|
|
Yiannis 21. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε όλα αυτά τα σημεία... και εγώ έχω πάθει σχεδόν ασφυξία από τον νεο κύμα ρατσισμού σε αυτή την χώρα -και δεν περιορίζεται μόνο στο θέμα της Ελλάς Μελβούρνης.
Νομίζω ότι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε όμως είναι να κρατήσουμε το κεφάλι μας ψηλά, χωρίς να χάνουμε την ψυχραιμία μας... γιατί έτσι χάνουμε και το δίκιο μας... και να συνεχίσουμε με την ομάδα μας χωρίς φανατισμούς. Κουράστηκα να βλέπω όλο αρνητηκά σχόλια για τους Έλληνες φίλαθλους... είδες πως αγκάλιασαν τους Κροάτες και τους Ιταλούς τα Αυστραλιανά ΜΜΕ... εμάς μας έθαπσαν με σχόλια για σύμβολα στα γήπεδα, ακατάληλλη συμπεριφορά και για μικροζημιές στο Lonsdale Street.
Για να προχωρήσουμε πρέπει δυστυχώς να παίξουμε μπάλα μαζί τους και όχι εναντίον τους... αλλιώς θα χάσουμε και αυτό το λίγο που μας έμεινε.
Τελικά θα μου λύσει κάποιος την απορία μου σχετικά με προδιαγραφές χωρικότητας στα γήπεδα του μοντιάλ η και του Ευρωπαϊκού κυπέλλου.
Επίσης μπορεί να είμαι λίγο έξω από τα πράγματα... γιατί στην Ελλάδα δεν μπορούν να χτισουν 2 SuperStadia χωρικότητα 40-60 χιλάδες στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και να τα έχουν σαν έδρες για όλες της ομάδες, όπως εδώ στην Μελβούρνη όπου 9 ομάδες μοιράζονται δύο γήπεδα με μεγάλη επιτυχία στο Αυστραλιανό φούτμπολ. Είναι άσχημα τώρα που παίζουν ομάδες στο ΟΑΚΑ... δεν κατάλαβα... Και να κάνουν Σούπερ ομάδες στην Πελοπόννησο, Κρήτη, Θεσσαλία και Κρήτη όπως έγινε εδώ με το φουτμπολ... δεν θα γέμιζαν τα γήπεδα.... |
|
Back to top |
|
|
P.A.O. Stadium Expert
Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3545 Location: GATE 13 - SINCE 1966
|
Posted: Tue Jul 11, 2006 9:44 am Post subject: |
|
|
Καθε Νομος της Ελλαδας εχει 4 - 5 ιστορικες ομαδες.
Αν γινουν οι συγχωνευσεις οπως εκαναν η χαλκηδονα και ο ατρομητος τοτε κατι θα γινει...
Μεχρι τοτε μη κανεις ονειρα , φιλε |
|
Back to top |
|
|
gullit Junior Member
|
Posted: Tue Jul 11, 2006 10:52 am Post subject: |
|
|
Υπάρχουν και νομοί της Ελλάδος που έχουν μια και μοναδική ιστορική ομάδα. |
|
Back to top |
|
|
P.A.O. Stadium Expert
Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3545 Location: GATE 13 - SINCE 1966
|
Posted: Tue Jul 11, 2006 11:39 am Post subject: |
|
|
Αν το ψαξεις λιγο θα δεις οτι υπαρχουν κι αλλες ιστορικες ομαδες ! |
|
Back to top |
|
|
exitmusician Moderator
|
Posted: Tue Jul 11, 2006 11:41 am Post subject: |
|
|
Θέμα: Γήπεδα όλου του κόσμου (εκτός Ευρωπαϊκών) |
|
Back to top |
|
|
Yiannis21 Visitor
|
Posted: Mon Jul 17, 2006 5:56 am Post subject: |
|
|
Alexaus wrote: | Yiannis 21. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε όλα αυτά τα σημεία... και εγώ έχω πάθει σχεδόν ασφυξία από τον νεο κύμα ρατσισμού σε αυτή την χώρα -και δεν περιορίζεται μόνο στο θέμα της Ελλάς Μελβούρνης.
Νομίζω ότι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε όμως είναι να κρατήσουμε το κεφάλι μας ψηλά, χωρίς να χάνουμε την ψυχραιμία μας... γιατί έτσι χάνουμε και το δίκιο μας... και να συνεχίσουμε με την ομάδα μας χωρίς φανατισμούς. Κουράστηκα να βλέπω όλο αρνητηκά σχόλια για τους Έλληνες φίλαθλους... είδες πως αγκάλιασαν τους Κροάτες και τους Ιταλούς τα Αυστραλιανά ΜΜΕ... εμάς μας έθαπσαν με σχόλια για σύμβολα στα γήπεδα, ακατάληλλη συμπεριφορά και για μικροζημιές στο Lonsdale Street.
Για να προχωρήσουμε πρέπει δυστυχώς να παίξουμε μπάλα μαζί τους και όχι εναντίον τους... αλλιώς θα χάσουμε και αυτό το λίγο που μας έμεινε.
Τελικά θα μου λύσει κάποιος την απορία μου σχετικά με προδιαγραφές χωρικότητας στα γήπεδα του μοντιάλ η και του Ευρωπαϊκού κυπέλλου.
Επίσης μπορεί να είμαι λίγο έξω από τα πράγματα... γιατί στην Ελλάδα δεν μπορούν να χτισουν 2 SuperStadia χωρικότητα 40-60 χιλάδες στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και να τα έχουν σαν έδρες για όλες της ομάδες, όπως εδώ στην Μελβούρνη όπου 9 ομάδες μοιράζονται δύο γήπεδα με μεγάλη επιτυχία στο Αυστραλιανό φούτμπολ. Είναι άσχημα τώρα που παίζουν ομάδες στο ΟΑΚΑ... δεν κατάλαβα... Και να κάνουν Σούπερ ομάδες στην Πελοπόννησο, Κρήτη, Θεσσαλία και Κρήτη όπως έγινε εδώ με το φουτμπολ... δεν θα γέμιζαν τα γήπεδα.... |
Akouo ti les... alla exthes akousa oti i Ellas exei valei etisi gia na bi sto A League me edra to Bob Jane Stadium....
|
|
Back to top |
|
|
Pluche New Member
|
|
Back to top |
|
|
|