stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Η Αθήνα των ονείρων μας
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 73, 74, 75 ... 101, 102, 103  Next
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Κλειδωμένα threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ioannis31
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 18 Feb 2004
Posts: 762
Location: Suburbia

PostPosted: Thu Jul 06, 2006 10:56 pm    Post subject: Reply with quote

@linus

Η φιλοσοφία για τη μεταφορά συντελεστή δόμησης (ΜΣΔ) ήταν για να αντισταθμιστεί η "χασούρα" των ιδιοκτητών διατηρητέων αλλά και αυτή των ιδιοκτητών που υφίστανται δεσμεύσεις στα ακίνητά τους. Ο Νομος για τη ΜΣΔ ψηφίσθηκε το 1979, εφαρμόσθηκε (κουτσά στραβά) για δεκαέξι χρόνια, επικαιροποιήθηκε το 1995, αλλά ουσιαστικά με απόφαση του ΣτΕ απο το 1997 είναι ανενεργός.

Έγινε προσπάθεια το 2003 με νέο Νόμο να ξεκολήσει η διαδικασία.

Όπως σωστά λες, το ΣτΕ οριζει να γίνουν προβλέψεις για το πού θα πάει ο αυξημένος συντελεστής - οι περίφημες ζώνες υποδοχής συντελεστή.

Ο καθορισμός των ζωνών αυτών γινεται μόνο μέσα από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που αποτελεί Υπουργική Απόφαση μεν αλλά με πρωτοβουλία των Δήμων δε.

Δηλαδή δεν μπορεί ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ να ορίσει την περιοχή ή τις περιοχές π.χ. στο Χαλάνδρι που θα υποδεχθούν τον συντελεστή. Πρέπει η ίδια η Τοπική Αυτοδιοίκηση να προτείνει και να στηρίξει τις επιλογές της.

Αντί αυτού βεβαίως, και για το περίφημο πολιτικό κόστος, δεν γίνεται τίποτε. Κανένας Δήμαρχος δεν τολμά να πει: Ναι στη ΜΣΔ και στις ΖΥΣ διότι θα αυξήσουμε τους διαθέσιμους κοινόχρηστους χώρους με τα ακίνητα που θα αποκτήσουμε χωρίς χρήμα.

Τώρα θυμήθηκα και την άλλη κατα(θλι)πληκτική ιστορία: κάποτε πριν από 40+ χρόνια το Κράτος κατασκεύασε μία χωματερή στα Άνω Λιόσια. Η περιοχή τότε ήταν πολύ πολύ μακριά από αυτό που λέμε αστικός οικιστικός ιστός. Λόγω της χωματερής, η γη ήταν πολύ φθηνή κοντά της. Σιγά σιγα, τελείως αυθαίρετα, για λόγους οικονομικούς, εγκαταστάθηκαν κοντά στη νομιμη χωματερή χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι χτίσανε παράνομα ή τέλως πάντων εν γνώσει για το πού πήγανε. Εδώ και 20 χρόνια έχουν ξεσηκωθεί (sic) για να φύγει η κακή χωματερή. Και να οι καταλήψεις, και να οι σωροί από τα σκουπίδια σε όλη την Αθηνα, και να βεβαίως τα 10 δις παλαιές δραχμές το χρόνο ως αντισταθμιστικά ωφέλη στον Δήμο. Μιλάμε για τον παραλογισμό!
Back to top
View user's profile Send private message
linus
Junior Member
Junior Member


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 114

PostPosted: Thu Jul 06, 2006 11:12 pm    Post subject: Reply with quote

Αχ αυτός ο χρόνος στο ΣτΕ είναι πονεμένη ιστορία.
Ξέρω περιπτώσεις που έγινε η διάσκεψη, στην οποία ελήφθη η απόφαση το 2003 (η συζήτηση στο ακρατήριο έγινε πιο πριν) και μέχρι να γράψει την απόφαση η εισηγήτρια και να δημοσιευθεί αυτή έφθασε το 2006.
Ο λόγος της καθυστέρησης είναι το μικρό προσωπικό και η εμμονή του δικαστηρίου να κρατάει κάθε 2ης και 3ης διαλογής υποθέσεις.
Στο θέμα μας τώρα. Gm ξέρεις ότι όπως όλοι εδώ έχουμε ένα κοινό όραμα, μόνο που το δικό μου είναι λίγο πιο χαμηλό Twisted Evil . Με αυτό θέλω να πω ότι ας αποδειχθεί πρώτα ότι μπορούμε να φτιάξουμε έστω και χαμηλά ονειρώδη κτίρια και ονειρικό περιβάλλον και μετά εφόσον το πείραμα πετύχει βλέπουμε και την προοπτική για κάτι πιο ψηλό, πιο μεγαλομανές. Εξάλλου θα μας αξίζει εφόσον το έχουμε διαχειρισθεί σωστά.
Υπάρχει μια διάταξη στον ΓΟΚ που λέει ότι αν σε παίρνει ο συντ.δόμησης μπορείς χτίσεις καθ' υπέρβαση του επιτρεπόμενου ύψους. Το ΣτΕ μέχρι πρότινος το δεχόταν αυτό. Λέω μέχρι πρότινος γιατί με αφορμή μια υπόθεση στην Φιλοθέη είπε ότι αυτό δεν γίνεται γιατί η περιοχή αυτή εξαιρείται από την εφαρμογή του άρθρου αυτού (που πας ρε φίλε να φτιάξεις 5 ορόφους παραπάνωWink. Δε θα εξετάσω το αν είναι σωστή η απόφαση, αυτό που θέλω να δείξω είναι ότι το δικαστήριο ενδιαφέρεται για τη σωστή διαχείριση του περιβάλλοντος με δεδομένο την κακή πίστη που έχει έναντι της διοίκησης η οποία φέρεται περισσότερο σαν τοπικός κομματάρχης παρά σαν διοίκηση που ενδιαφέρεται για το περιβάλλον και την ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου (τόσο καιρό της λέει το ΣτΕ να φτιάξει δασολόγιο που το επιτάσσει και το σύνταγμα αλλά αυτή τίποτε, έχει μάτια μόνο για έργα με εργολάβους). Παράδειγμα η τελευταία τροπολογία για το γήπεδο του ΠΑΟ που πιστεύω ότι είναι μάλλον υπερβολική όσον αφορά εμπορικές χρήσεις κτλ.
Θα συμφωνήσω μαζί σου όχι άλλα 2όροφα σε λεωφόρους αλλά ταυτόχρονα ναι μόνο σε κτίρια με όραμα και προοπτική. Π.χ. άκουσα ότι το νέο multiplex στη Συγγρού έγινε με γνώμονα τα διπλανά εκτυφλωτικά κτίρια της Εθνικής και του Ωνασσείου, αυτό το επικροτώ γιατί πιστεύω στην συναίσθημα που σου δίνει μια ενιαία πολεοδομική-οικιστική εικόνα. Δεν μιλάω βέβαια για ομοιομορφία. Αλλά ναι αυτά τα 100 μέτρα στην Συγγρού και τα άλλα 100 στην πανεπιστημίου τα γουστάρω πως να το κάνουμε. Ενώ δε γουστάρω το ρημαγμένο 40όροφο σαν δόντι φαφούτη ξεπροβάλλει δίπλα στο ρημαγμένο 2όροφο.
Εγώ, εσύ, το forum, το κράτος, τα δικαστήρια, οι επιχειρηματίες μπορούμε να διαχειρισθούμε το είναι μας πέρα από έννοιες όπως ιδιοκτησία μου, κέρδη, κομματικό συμφέρον, αντιπαλότητες μεταξύ εξουσιών κτλ;
Back to top
View user's profile Send private message
villsugar
Full Member
Full Member


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 231
Location: London

PostPosted: Thu Jul 06, 2006 11:44 pm    Post subject: Reply with quote

einai alitheia oti o gok epitrepei se periptwsi eidikwn ktiriwn upervaseis se sunoliko ogko kai megisto upsos.

Parola auta kai edw upotheto oti vasizetai i apofasi tou StE, an uparxei riti odigia sto GPS i sto opoio isxuon poleodomiko sxedio gia megisto upsos (kai den iothetite to megisto tou GOK) tote to poleodomiko sxedio uperisxuei tou gok ws i ulopoiisimi meleti tis sugkekrimenis periptwsis.

I epilogi epi tis arxis einai swsti dioti dinei ston meletiti tin dinatotita na rithmisei autos tis idikes sunthikes pou krinei oti prepei na ulopoiountai.

Den eimai sihouros pantws an dinetai i dinatotita (kata pareklisi) tis pros ta panw metathesis twn oriwn megistou ogkou kai upsous opou o meletitis krinei aparetito...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Thu Jul 06, 2006 11:59 pm    Post subject: Reply with quote

Η ασχήμια δεν έχει να κάνει με το ύψος αλλά με την αισθητική του δημιουργού. Και 40 πατώματα μη νομίζετε πως είναι και τίποτα το τρομερο παιδιά. Αν το κτίριο της Εθνικης Ασφαλιστικής στη Λ. Συγγρού το χτίζανε καθ' υψος αντι για πλάτος, τόσο ύψος πάνω-κάτω μπορεί να είχε.

Και μου κάνει εντύπωση ότι εδώ υπάρχουν ΣτΕ, δημοι, δημότες, τόσοι φορείς και συζητάμε λες και θα έρθει καποιος σαν τους Ναζί στον 2ο Π.Π., θα τα καταλύσει όλα, μόνο που αντι να ξαναβάλει τη σβάστικα στην Ακρόπολη, θα κάνει την Αθήνα Σαο Παολο΄.

Επειδή επίσης δε γνωρίζω την ηλικία σας υποθέτω ότι είστε πάνω κάτω 25 με 35 γιατι το στυλ του γραψίματος σας έχει μια νεανικότητα, έχω να πω ένα πράγμα think outside the box. Είμαστε στο 2006, Α-Π-Ο-Κ-Λ-Ε-Ι-Ε-Τ-Α-Ι να χτίστεί κάτι σαν τον (μπλιάχ ) πύργο Απόλλωνα της Πανόρμου. Μάλλον προς κάτι τέτοιο θα φερνει:


http://skyscrapercity.com/showthread.php?t=363673

και μην το προσπεράσετε το σύνδεσμο γιατι το σχέδιο είναι υπαρκτό και αφορά την περιοχή του Ελαιώνα (δεν έχει Κων/πολη σήμερα Mr. Green ).

Μιλάμε για ένα ολόκληρο βιοκλιματικό συγκρότημα κτιρίων με ΠΟΛΥ πρασινο κλπ. Αν 'εστω και στη θεωρία δεν σας κάνει ούτε αυτό, τότε μιλάμε για διαφορετική φιλοσοφία ενόρασης και πάω πάσο.

Και κάτι άλλο: Η υπόθεση της φιλοθέης του βωβού θέλει συζήτηση, γιατι αν είναι για υπέρβαση συντελεστού να θεωρούμε 5 μέτρα αντί για 5 πατώματα, τότε και πάλι μιλάμε για διαφορετικές αντιλήψεις...

Και κάτι τελευταίο: Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το Ελληνικό κράτος είναι ότι όποιος μπλέξει μαζί του, εκεί που ήταν ένας άνθρωπος με όνειρα, κλπ, του επιβάλλεται μια περίεργη πραγματικότητα με πολλά χαρτιά, πολύ χάσιμο χρόνου, περίεργη αντίληψη των πραγμάτων, όπου όλα είναι δύσκολα, αδύνατα άπιαστα.

Όσο και αν δεν τον πολυπάω τον Βενιζέλο, δεν ξέρω πως τα κατάφερε, τον εκτιμώ διότι από ότι λένε, ο Καλατράβα του ζωγράφησε το σχεδιο του σταδίου πάνω σε μια χαρτοπετσέτα και ο δικός σου το πήρε και το έφτιαξε. Αν άρχιζε διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες... βράσε όρυζα. Οχι γιατι ο διάλογος είναι κακό πράγμα, αλλά γιατι δυστυχώς, οι Ελληνες σπανίως συνεννοούμεθα και εκεί βρίσκει την ευκαιρία ο κάθε ένας και τσούπ-χτίζει το αυθαιρετούλι του.

Δεν ξέρω, προσέφυγε κανένας στο ΣτΕ και για το Ολυμπιακό σταδιο; πως επετράπησαν οι αψίδες των 80μ ύψους; δεν μπορεί κάποιος θα έκανε καποια προσφυγή...

Τεσπα, έχω δουλειά αλλά τα ξαναλέμε...
Back to top
View user's profile Send private message
Alkis
Senior Member
Senior Member


Joined: 20 Sep 2005
Posts: 448
Location: Τώρα πισω Αθήνα

PostPosted: Fri Jul 07, 2006 12:54 am    Post subject: Reply with quote

assotos yios wrote:
Y.Γ. Και ενα γρηγορο σχολιο για την εννοια του καθαροαιμου χωρου πρασινου που ανφερει ο Αλκης.Ειναι αποδεδειγμενο παγκοσμιως αλλα και στην Ελλαδα οτι παρκα χωρις ενταγμενες αλλες δραστηριοτητες ειναι καταδικασμενα σε αποτυχια.Στην Ελλαδα παραδειγμα το Πεδιον του Αρεως.οσο λειτουργουσαν το θεατρο και το αναψυκτηριο μεσα στο παρκο και η συντηρηση ηταν καλυτερη αλλα και η ασφαλεια μεγαλυτερη...


Assote κατά βάση συμφωνώ σε αυτό, αλλά:

1. Αυτό ισχύει κυρίως για μεγάλα ή μεσαία πάρκα (πχ το πεδίο του Αρεος). Η περιοχή του γηπέδου του Παναθηναικού είναι λιγότερο από το ένα τρίτο του Πεδίου του Άρεος (το οποίο δεν είναι και τεράστιο πάρκο...), συμπεριλαμβανομένου και της υπογειοποίησης της Αλεξάνδρας κτλ.

2. Ήδη σχεδίαζουν ένα μουσείο του Παναθηναικού και μια καφετέρια στο χώρο του σημερινού γηπέδου (συν το υπόγειο πάρκινγκ το οποίο πάντα τρώει χώρο), άρα δεν ξέρω πόσες ακόμα τέτοιες χρήσεις αντέχει ο χώρος αυτός χωρίς να χάσει τον χαρακτήρα του ως (μικρό) πάρκο.

3. Ο λόγος που πρότεινα να μην έχουμε τέτοιες χρήσεις στο χώρο των Προσφυγικών ήταν κυρίως γιατί πρέπει να δώσουμε δικαιολογίες και λόγους στο ΣτΕ να αλλάξει γνώμη γιατί αλλιώς και να θέλει δεν θα μπορέσει να ανατρέψει την ίδια του την απόφαση 2 χρόνων πριν χωρίς νέα στοιχεια ή νέα πρόταση.

Παρεπιπτώντος, κοιτούσα στο Gougle Earth για να πάρω μια ιδέα της περιοχής και είδα μια τεράστια άδεια (?) έκταση κολητά με τα Προσφυγικά (μεταξύ των οδών Δεγλέρη και Κυρίλλου Λουκαρέως. Καθότι εγώ είμαι λίγο άσχετος, ξέρει κανείς τι είναι αυτή?

[img]http://briefcase.pathfinder.gr/download/535671[/img]
http://briefcase.pathfinder.gr/download/535671
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
linus
Junior Member
Junior Member


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 114

PostPosted: Fri Jul 07, 2006 6:27 am    Post subject: Reply with quote

Είναι ο χώρος πίσω από τον Αρειο Πάγο και το Εφετείο, εκεί χτίζεται ήδη το Ειρηνοδικείο.
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Fri Jul 07, 2006 10:47 am    Post subject: Reply with quote

Ξαναδιαβάζοντας όσα γράψαμε πιό πάνω πάντως κατάλαβα τα εξής:

1. Εν έτει 2006, οι θεσμοί της πολιτείας και ενός ανωτάτου δικαστηρίου αντιμάχονται ο ένας τον άλλον και λέμε ότι το ΣτΕ αποτελεί "ανάχωμα" απέναντι στην κακιά κυβέρνηση και παρουσιάζεται (δικαίως ή αδίκως) σαν τον Ρομπέν των Δασών των πολιτών οι οποίοι υποφέρουν από την αυθαιρεσία ενός ανάλγητου κράτους (δεν πολυδιαφωνώ με αυτό) ή κάποιων "above the law" μεγαλοκαρχαριών. Κάτι σαν το γνωστό Γαλατικό χωριό δηλαδή.

2. Είναι πανθομολογούμενο ότι οι σχετικοί νόμοι θέλουν "επικαιροποίηση" και αυτό το λέει ο "Σαρακατσάνος" (φαντάσου!!! ), εφόσον δίπλα σε κεντρικές λεωφόρους (Κηφισίας) δεν μπορεί να χτιστεί πλέον τίποτα(διώροφα) ενώ σε άλλους δρόμους (πίσω από την Αχαρνών που έιναι και "πηγμένη" ) χτίζονται ολόκληρα συγκροτήματα 10ορόφων κατοικιών και μην μου πέιτε οτι δεν, γιατι θα πάω να φέρω φωτογραφιες και μιλώ για κτίρια του 2001, κατοικιών βέβαια αλλά does is matter? Αλλά ξέχασα, οι συγκεκριμένοι "περίοικοι" δεν έχουν ίσως προσβάσεις στο ΣτΕ.

2. Εν έτει 2006 υπάρχει η πιθανότητα να λάβει κάποιος μια άδεια νόμιμα (και δε μιλάω για 20 πατώματα, για συνήθη κτίρια λέω) και να του σταματήσουν τις εργασίες στη μέση γιατι κάποιος κρίνει ότι το συγκεκριμένο κτίσμα ή κατασκευή αντίκειται στην αντίληψη του συγκεκριμένου περι περιβάλλοντος.

3. Εν έτει 2006, κατα μαγικό τρόπο χτίζονται αιγιαλοί και βουνοκορφές αλλά εκεί δεν γίνεται τίποτα, ενώ το μόνο τελικά που λειτουργεί στην πόλη ειναι το cutoff point για το ύψος. Εκεί όλοι είναι vigilant. Kατα τα άλλα, μας παρουσιάζεται μια κατάσταση όπου η νομιμότητα είναι τόσο eluding όσο ο νόμος δυτικά του Πέκος (τρομερός τίτλος ταινίας... Laughing ) και όπου αν στρίψεις το κεφάλι σου στη λάθος μεριά μπορεί να βρεθείς με πολυκατοικίες πάνω στην Ακρόπολη, κάτι το ίδιο άμεσο με αυτό που λέμε σαν αστείο ότι μπορεί να σου τύχει όταν σκύψεις να πιάσεις το σαπούνι στο ντούς στην πτέρυγα φυλακής βαρυποινιτών.

4. Εν έτει 2006 παρουσιάζεται το φαινόμενο ένα ανώτατο δικαστήριο να έχει εν δυνάμει νομοθετική ισχύ εφόσον μπορεί στην ουσία να ακυρώνει στην πράξη νόμους ή ρυθμίσεις οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί απο τη βουλή των Ελλήνων και τελικά κατα την κρίση του, να δημιουργεί κωλύματα στην κρατική μηχανή και να σταματάνε αναπτυξιακές επενδύσεις. Αυτό είναι κατανοητό σε ορισμένες περιπτώσεις και συμβαίνει σε όλα τα κράτη. Στην Ελλάδα όμως όταν καταντάει σχεδόν βεβαιότητα ότι οτιδήποτε δεν είναι μέγεθος κοτετσιού κάποιος θα το σταματήσει, αυτό είναι πρόβλημα. Και γίνεται πλέον κοινωνικό πρόβλημα όταν το ΣτΕ έχει τη δυνατότητα, σαν τη ρωσική ρουλέτα, όταν σταματούν έργα με συγκεκριμένη ταυτότητα και στυλ (δηλαδή ξεσκίστε τον Βωβό -όχι βέβαια ότι και αυτός είναι καμμία περιστερα- αλλά αφήστε το τσίγκινο αυθαίρετο διασκεδαστήριο που χωράει 3000 κόσμο με το όνομα "Paparium Palace" στην παραλιακή γιατι διασκεδάζουν οι μετέφηβοι κανακάρηδες των μεγαλόσχημων).

5. Δυστυχώς, ταχουμε ξαναπεί, όλα τα παραπάνω δεν σημαίνου ακριβώς ανομία (τα θεσμικά όργανα εμφανίοζουν εικόνα κέρβερου στα μάτια του unsuspecting citizen) αλλά στρέβλωση. Θεωρω ότι ε΄χουμε θεσμικό πρόβλημα, όχι γιατι δεν γίνεται δουλειά αλλά με τον τρόπο του γίνεται. Δεν γνωρίζω τι λείπει. Manpower (λογικό να υπάρχουν καθυστερήσεις όταν έχουν να γίνουν προσκλήσεις από τον κατα Λουκά); Θέληση; Short sightedness; Όλα μαζί;

Το σιγουρο είναι ότι, όπως το βλέπω εγώ, εκτός από "ανάχωμα" στην παρανομία, το ΣτΕ έχει γίνει και όργανο εκβιασμού οργανωμένων ομάδων πολιτων (ή δεν κάνεις ότι σου λέμε, ή σε πάω στο ΣτΕ και ξεμπλέκεις του Αγίου Αδένα ανήμερα), νομοθετική τροχοπέδη (μπα, μην το κάνεις θα το κόψει το ΣτΕ, ένας να βρεθεί) και άθελα του, αυτό το συμπαθές( ; ) θεσμικό όργανο έγινε πλέον εν δυνάμει εμπόδιο στην ανάπτυξη της χώρας (εφόσον ο οποιοσδήποτε μπορεί να σταματήσει οτιδήποτε με μια απλή προσφυγούλα, ένα κομμάτι χαρτί δηλαδή, και προφανώς δεν υπάρχει καμμιά γραφειοκρατία εδώ πέρα, στηνΕλλάδα η γραφειοκρατία υπάρχει μόνο για να σταματάει δημιουργικές προσπάθειες). Επιστήμες όπως η χωροταξία περιβάλλοντος που θέλου χρόνια και χρόνια σπουδών (όπως και τα νομικά) απλοποιούνται σε ορμεμφυτικές εξάρσεις περι "περιβάλλοντος", οι οποίες βέβαια είναι χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Είναι σαν να πάμε να καταργήσουμε τους γιατρούς επειδή παίρνουν φακελάκια εγώ έτσι το βλέπω.

Υπάρχει η δυνατότητα να απελευθερωθούν χώροι και δεν γίνεται. Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ανάταξη αυτής της πόλης (βλέπε και τους νέους χώρους πρασίνου, Ελληνικό και τρεχα-γύρευε) και πάλι δεν γίνεται. Αν δε γίνει θα φταίει το ξερό μας το κεφάλι και γι' αυτό εξοργίζονμαι με την κυριαρχούσα ιδεολογία πολλών που λένε "δεν υπάρχει ελπίδα, οπότε ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ" και καθείστε κάτω από την Ακρόπολη και ομφαλοσκοπέιτε στον αιώνα τον άπαντα.

Εχουμε μια ευκαιρία να προσχωρήσουμε, και την Αθήνα να την κάνουμε και πιό μοντέρνα και πιό πράσινη, κάτι που ως τώρα δεν το καταφέραμε όσο και αν "τα όργανα" παρουσιάζονται να έχουν την ετοιμότητα κερβερου. Γκρρρρρρ.... Laughing

Δυστυχώς πρέπει να αλλάξουμε πορεία γιατι από, ότι βλέπουμε, ότι κάναμε ως τώρα, δεν μας έβγαλε σε καλό. Πρέπει να υπάρξει ένας νέος διάλογος σε νέα βάση και δυστυχώς, η παρούσα κυβερνηση αν και σε πολλά σωστή, φαίνεται να είναι ανίκανη να τον επιτελέσει, εφόσον η ευθύνη είναι τεράστια και ο καραμανλής όταν αγχώνεται τρώει και η γιατροί τώρα τελευταια του έχουν πει να κόψει τα πολλά κοψίδια, οπότε δεν θέλει να αγχώνεται...

Και βάρδα μη γίνει κανένας ανασχηματισμός και γίνει η Μαριέττα ΥΠΕΧΩΔΕ. Twisted Evil


Το πρόβλημα είναι ότι αν φτάσουμε στο 2020 με μια Αθήνα 7 εκατομμυρίων... όπως θα είναι τότε (μαμάααααα) , παρά το ότι το ΣτΕ και όλα τα όργανα θα είναι σε πλήρη λέιτουργία (Γκρρρρρ.... Laughing ), και η Αθήνα έχει φτάσει μέχρι το Καπανδρίτι αλλά ο βασικός στόχος θα έχει επιτελεστεί και δεν θα έχει κτιστεί τίποτα πάνω απο 7 πατώματα ως τότε, (είδατε τα θεσμικά όργανα, κάνουν τη δουλειά τους), ο ελαιώνας και το Ελληνικό θα έχουν χτιστεί με πολλές μικρές-μικρές ωραίες σωμόν και σκατι μεζονετούλες, χωρίς πολύ πράσινο (εεεε, χάθηκε στό ζύγι Evil or Very Mad ), και θα βλέπουμε από το Ιντερνετ τα Τίρανα και την Πριστίνα να είναι "the new model-cities, νάναι καλά το ανθελληνικό ΤΙΜΕ" και ο Βωβός θα έχει πάρει πλεον σύνταξη τότε θα μας φταίει ο Χατζηπετρης...

Δυστυχώς, το πρόβλημα μας δεν είναι οι νόμοι. Είναι το στραβό γονίδιο. Και ένα όροφο να επιτρέψουν, εμείς θα βρούμε τον τρόπο να τα σκ@%@σουμε και να (ξανα)πνιγούμε στο τσιμέντο...

Αλλά βλέπεις δεν υπάρχει ΣτΕ για αυτό... Mr. Green


Last edited by gm2263 on Fri Jul 07, 2006 11:00 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
assotos yios
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 30 Mar 2004
Posts: 955
Location: not aswtosgios blogspot :-)

PostPosted: Fri Jul 07, 2006 10:57 am    Post subject: Reply with quote

@ Alkis Επισης ,αν δεν εχουν αλλαξει τα σχεδια, προκειται για ενα μεγαλο υπογειο χωρο σταθμευσης η οροφη του οποιου θα φυτευτει με τροπο παρομοιο του αντιστοιχου χωρου σταθμευσης στο μεγαρο Μουσικης.Τουλαχιστον αυτο ειχα πληροφορηθει παλιοτερα.Ειναι βεβαια και αυτος ο χωρος γεφυρι της Αρτας ,πρεπει να εχει ξεκινησει πριν 15 χρονια.

Δε διαφωνουμεσε σχεση με τους χωρους πρασινου ,το σχολιο μου ηταν γενικη αναφορα Wink Απλα και για τις συγκεκριμμενες χρησεις στο χωρο του γηπεδου του ΠΑΟ εκφραζονται αντιρρησεις απο τους συνηθεις υποπτους.Βεβαιως αν δεν προχωρησει η υποθεση των προσφυγικων κτλ ο χωρος ειναι πραγματι μικρος και για τα παραπανω(μουσειο κτλ.).Επισης καλο θα ηταν σε μια γενικη αναπλαση να συμπεριληφθει και το υπαιθριο παρκινγκ απεναντι απο τη ΓΑΔΑ(το οποιο νομιζω ανηκει στην εκκλησια)...
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Fri Jul 07, 2006 11:03 am    Post subject: Reply with quote

Καλά κρασιά... Laughing Δυστυχώς αυτός είναι άλλος ένας χώρος ο οποίος παραμένει δεκαετίες αδιαμόρφωτος.

Εκεί είναι η θέση των διαβόητων πρώην "φυλακων Αβέρωφ" που αποτελούσαν μια από τις ντροπές της πόλης...
Back to top
View user's profile Send private message
Dimiskour
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 1189
Location: Αθήνα

PostPosted: Fri Jul 07, 2006 1:30 pm    Post subject: Reply with quote

Αλλαζω λιγο την κουβεντα για να πω ενα περιστατικο που ειδα χθες ετσι για να δουμε πώς θα επρεπε να λειτουργουσαν τα πραγματα και στη χωρα μας.

Στην Αγγλια, σχεδον ολοι οι δρομοι διαθετουν parking bays, δηλαδη καθορισμενα σημεια με διαγραμμισεις διπλα στα πεζοδρομια οπου μπορεις να παρκαρεις (συνηθως επι πληρωμη)



Καθημερινα οι δρομοι ελεγχονται αυστηροτατα απο ενα στρατο τροχονομων οι οποιοι σου ριχνουν κληση αμεσα.

Χθες δυο εργατες ειχαν παρκαρει ενα μεγαλουτσικο φορτηγο με καλωδια διπλα σε ενα εργοταξιο το οποιο φορτηγακι ηταν το μισο μεσα στο bay και το αλλο μισο απεξω (φανταστειτε στη παραπανω φωτογραφια, το μπροστινο μερος του φορτηγου να παταει τις κιτρινες γραμμες).

Ο τροχονομος με το που το ειδε τους ζητησε αμεσως να κανουν οπισθεν και να το βαλουν ολο μεσα στον καθορισμενο χωρο. Μου εκανε μεγαλη εντυπωση οτι οι εργατες δε προεβαλλαν καμια διαφωνια του στιλ "ελα ρε φιλε, δε βλεπεις οτι χτιζουμε εδω" και εκτελεσαν αμεσα τις επιταγες του οργανου.

Χαοτικη διαφορα κουλτουρας.... Rolling Eyes

Υ.Γ Αα και τωρα που το θυμηθηκα, λιγα μετρα παρακατω ειδα εργαζομενο του δημου να καθαριζει με σκουπα τα πεσμενα φυλλα αναμεσα στα παρκαρισμενα αυτοκινητα και τα κρασπεδα! Απλα πραγματακια τα οποια ομως κανουν τη διαφορα.

Υ.Γ2 Ιωαννη, απιστευτη η ιστορια σου με τη χωματερη. Ρε τι ακουμε καθε μερα.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Mika
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 17 May 2005
Posts: 771
Location: London, UK

PostPosted: Fri Jul 07, 2006 2:06 pm    Post subject: Reply with quote

σημερα περασα απο εξω απο τα προσφυγικα στην Αλεξανδρας και προσπαθησα να καταλαβω αν κατοικουνται

μαλλον ακατοικιτα ειναι (αν και σε ενα μπαλκονι υπηρχαν 2 γλαστρες)


Last edited by Mika on Fri Jul 07, 2006 2:47 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Fri Jul 07, 2006 2:40 pm    Post subject: Reply with quote

Dimiskour wrote:


Υ.Γ2 Ιωαννη, απιστευτη η ιστορια σου με τη χωματερη. Ρε τι ακουμε καθε μερα.


...και η ιστορία του αεροδρομίου του Ελληνικου παρόμοια είναι.

Τώρα βέβαια εδώ δίνω και κάποιο δίκιο στους πολίτες υπό την έννοια ότι μετά από τόσο καιρό, αυτό το facility (για τη χωματερή μιλάω) από εκεί που ήταν εκτός πόλεως, ξαφνικά βρέθηκε έστω και στις παρυφές της.

Το λάθος -φυσικά- ήταν εξ' αρχής της πολιτείας. Δεν περιμένω από τους όχι και πλουσιώτερους, ωριμότερους, μορφωμένους από τους συμπολίτες μας προ 40ετίας και 30ετίας να "αυτορρυθμιστούν", τη στιγμή που κάτοικοι ΒΠ αλλά και ΝΠ εμφανίζουν εν έτει 2006 και αυτοί, χειρότερα κανιβαλλική συμπεριφορά. Νομίζεις ότι τα μάυρα τζίπ θα βγάλουν σαγόνια και θα σε φάνε έτσι όπως σκαρφαλώνουν σε πεζοδρόμια και καταλαμβάνουν τους ελέυθερους χώρους σαν αδηφάγα ζώα, ενώ οι μεζονέτες στην άνω Βούλα και την Πεντελη κάνουν αγώνα δρόμου λες να σκαρφαλώσουν στο βουνό... Τι να λέμε τώρα...
Back to top
View user's profile Send private message
SpyroTheDragon
Full Member
Full Member


Joined: 04 Jun 2004
Posts: 249
Location: Chicago - Ilioupolis

PostPosted: Fri Jul 07, 2006 6:56 pm    Post subject: Reply with quote

Το νέο Ειρηνοδικείο Αθηνών:

Το νέο Ειρηνοδικείο Αθηνών ανεγείρεται ως καθ’ ύψος προσθήκη του υφιστάμενου υπόγειου χώρου στάθμευσης στο οικόπεδο του Δικαστικού Μεγάρου Αθηνών, στο οικοδομικό τετράγωνο που περιβάλλεται από τις οδούς Λουκάρεως, Κάλβου και Δέγλερη.
Στο κτίριο προβλέπεται να λειτουργήσει το Ειρηνοδικείο στο ισόγειο και σε τμήμα του Α΄ορόφου και το Πταισματοδικείο στον Α΄ όροφο. Επίσης προβλέπονται συμπληρωματικές λειτουργίες γραφείων και αρχείων σ’ ένα ανεξάρτητο κτίριο.


To Ειρηνοδικείο περιλαμβάνει 22 ακροατήρια, χώρους αναμονής, γραφεία και βοηθητικούς χώρους. (~6.040m2)


Το Πταισματοδικείο περιλαμβάνει 3 ακροατήρια, χώρους αναμονής, γραφεία και βοηθητικούς χώρους. (~3.350m2)


Οι υφιστάμενες υψομετρικές διαφορές των γύρω οδών και της στάθμης αφετηρίας του νέου αυτού σημαντικού κτιρίου έθεσαν τους βασικούς άξονες της μελέτης, τόσο του κτιρίου όσο και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, η οποία είναι εξίσου σημαντική για την αναβάθμιση της πυκνοκατοικημένης γύρω περιοχής.


Έτσι το κτίριο διατάσσεται σε σχήμα Π –ως προς το ισόγειο με μικρότερο Α΄ όροφο (σχήμα Γ)– με πλάτη στο πίσω τμήμα του οικοπέδου προς την οδό Κάλβου και βυθισμένο από το επίπεδό της, μιας και εκεί υπάρχει μεγάλη υψομετρική διαφορά.


Από τα 15.000m2 της τελικής στάθμης του υφιστάμενου υπόγειου χώρου στάθμευσης καλύπτονται ~7.000m2.


Τα υπόλοιπα 8.000 μ2 διαμορφώνονται σε πλατεία στην οποία είναι στραμμένες και οι βασικές όψεις του κτιρίου με τις κεντρικές εισόδους.


Η μορφολογία των όψεων του κτιρίου από το επίπεδο της πλατείας είναι ανάλογη με το κύρος της λειτουργίας που στεγάζει και ανάλογη του μεγάρου του Εφετείου και του Αρείου Πάγου με τα οποία γειτνιάζει άμεσα. Η φύτευση που προβλέπεται στις πρασιές των γύρω δρόμων επεκτείνεται στα δώματα του κτιρίου, με αποτέλεσμα η τελική διαμόρφωση ολόκληρης της έκτασης να είναι μια πλατεία σε επίπεδα, συνολικού εμβαδού ~22.000m2. (συμπεριλαμβάνονται δώματα και ακάλυπτοι χώροι του οικοπέδου).


Η όλη διαμόρφωση, αναβαθμίζει σημαντικά την πυκνοκατοικημένη γύρω περιοχή, οπτικά, περιβαλλοντολογικά και λειτουργικά (ανοιχτή πρόσβαση και διέλευση των πεζών από πολλά σημεία).

Na kai photo:



Kala, fandastiko eee; Me afto to ergo + katedafisi prosfigikon + parko sto gipedo tou PAO + ipogiopisi ths Leoforou + pezodromos os ton likavito, tha exoume ena oreo meros peripatou kai anapsixis sto kendro. Bravo!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
SpyroTheDragon
Full Member
Full Member


Joined: 04 Jun 2004
Posts: 249
Location: Chicago - Ilioupolis

PostPosted: Fri Jul 07, 2006 10:58 pm    Post subject: Reply with quote

Den prolava na xaro me ta parapano sxedia gia to eiriniodikio kai tsoup na kai h maketa pou tha dimiourgisei kai pali provlimatismo:
http://www.obermeyer.gr/justicecourt.html#

Poli tsimendo vre paidia... kala, ti dialo koultoura exoume... olo patimeno xoma kai tsimendo eimaste...

kai mhn akouow pos den sikonwi apo prasino h athina logou klimatos...
As mhn valon gazon... na valoun thamnous, kaktous ktl...

To allo pou den katalaveno einai me to thema ths anadasoshs... ekei sthn Ilioupoli to vouno exei ginei kraniou topos! Andi na fitepsoun pefka pou tha paroun 20-30 xronia na megalosoun (kai os tote tha ta 3anakapsoun) giati den vazoun louloudia, kaktous, thamnous ktl. na prasinisei to meros;

O kaktos den miazei kai poli eflektos! Gia fandastite ta kamena vouna ths athinas anthosparta na allazon xroma me tis epoxes...



Ego sas iposxomo pos thn apomenh fora pou tha ertho Athina tha kano spora ston Ymitto... den tha sevasto katholou thn isoropia ths panidas... apo ola tha valo.... a Darwinos tha analavei apo ekei kai bros

Oso gia ta tetragonika parkon, prasinou ana katiko ktl giati den kitame na veltiosoume ta vouna kai tous lofous mas; Andi gia goudi, Elliniko ktl, den borei na dimiourgisoume mounting biking, tzoging tracks sto vouno; Gia fandastite mia diadromi apo Paiania os Flyfada as poume...
Dipla sthn diadromh na yparxoun xoroi gia pickniks, skopovoli, camping ktl
Ola afta tha feroun poli kosmo sto vouno... isos tote agapisoume to prasino


Exoume elipsi fandasias nomizo alla to krimas einai pos tosoi apo emas exoume paei sto e3oteriko kai eidame kai kati kalitero me ta idia mas matia mas... giati simvaloume omos se mia allagh! Ta perimenoume ola apo to kratos... giafto pritino to e3is:

1. Na idrithei silogos stadia.gr me katastatiko, grafio, blouzakia ktl
2. O silogos na organosei autonama dendrofitefsis, e3ormisis katharisou paralias, eketharisi grafiti sto kendro ths Athinas alla akomh kai poria diamartirias h hunger strike sto OAKA, Ellhniko ktl

Den kano plaka katholou... den borei na eimaste olo sto forum , sto orama kai sto virtual reality vre adelfe... Tosoi eimaste edo mesa pathiasmeni gia mia allagh... as dosoume to kalo paradigma...

Gia fandastite 10-20 apo emas na katevoume sto kendro kai na vapspoume pano apo ta grafiti, na episkevasoume pazodromia h esto na fitesoume louloudia sta kakista parka mas... afto einai pragmatiki dinamh... isos na mas agaliasei o kosmos kai na 3ekinisei mia epanastasi...

An eimoun Ellada tha ksekinaga epitopou thn prospathia. Yparxei kanis pou thelei na analavei thn protovoulia;
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Fri Jul 07, 2006 11:11 pm    Post subject: Reply with quote

συμφωνώ, , αφού έχει κάτι κομμάτια εδώ και εκεί, λίγο περισσότερο βρε αδερφέ.....

τι χρονοδιάγραμμα έχει ; (το λέει και δεν το είδα..) Confused
Back to top
View user's profile Send private message
assotos yios
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 30 Mar 2004
Posts: 955
Location: not aswtosgios blogspot :-)

PostPosted: Sat Jul 08, 2006 11:23 am    Post subject: Reply with quote

SpyroTheDragon wrote:
Den prolava na xaro me ta parapano sxedia gia to eiriniodikio kai tsoup na kai h maketa pou tha dimiourgisei kai pali provlimatismo:
http://www.obermeyer.gr/justicecourt.html#;


Σπυρο νομιζω πως η φωτογραφια δειχνει μονο το κτιριο ,δηλαδη το κεντρο της μακετας που εχεις παρουσιασει πιο πανω αρα δεν υπαρχει αντιφαση.Βεβαιως δε ξερω αν η υπολοιπη μακετα θα γινει πραγματικοτητα...
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Sun Jul 09, 2006 10:57 am    Post subject: Reply with quote

Καλά, αν θέλετε να... προβληματιστείτε κι' άλλο διαβάστε την κατάσταση
στην παραλιακή ζώνη του Φαλήρου:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100038_09/07/2006_190448

Καταυλισμός τσιγγάνων εκεί που δυο χρόνια πριν μεγαλουργούσε η Ελλάδα. Τελικά η Φάνη τα έβαλε επί... τάπητος αλλά μάλλον έστω και για λίγο θα επικρατήσουν τα κιλίμια των τσιγγάνων...

Αχ καημένη μου χώρα...
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Sun Jul 09, 2006 2:41 pm    Post subject: Reply with quote

Είναι αλήθεια πως η περιοχή δεν έχει επαρκή φύλαξη και φροντίδα», εξηγεί ο πρόεδρος του ΣΕΦ κ. Βασιλειάδης. «Ωστόσο αυτό οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού. Με άλλα λόγια, υπάρχει καλή θέληση, αλλά δεν υπάρχουν χέρια. Ευελπιστούμε, όμως, ότι η κατάσταση θα αλλάξει· για το πράσινο αποφασίστηκε μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού η προκήρυξη θέσεων για 6 -7 κηπουρούς μέσω ΑΣΕΠ, ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη φροντίδα του χώρου».

oriste lisi gia to prasino....2 hronia meta, ala tha ginei. Razz
Back to top
View user's profile Send private message
SpyroTheDragon
Full Member
Full Member


Joined: 04 Jun 2004
Posts: 249
Location: Chicago - Ilioupolis

PostPosted: Mon Jul 10, 2006 12:18 am    Post subject: Reply with quote

Apelpistika telios tora... den uparxei pleon elpida...

Tipota den prokite na ginei... se 10-20 xronia h Athina tha einai akoma pio efialtikh... h katastash sto Faliro einai telios aidia.

Gia dite edo photo pou traviksa apo to diamerisma mou sto Chicago:





Poli prasino, paralia fandastiki me elefteri eisosdo, peripimenoi xoroi xoris skoupidia... podilatodromos ktl. Tha doume pote tetia oikona sthn Athina; Oxi!


Last edited by SpyroTheDragon on Mon Jul 10, 2006 5:23 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Mon Jul 10, 2006 10:05 am    Post subject: Reply with quote

Εγώ δεν έχω καταλάβει σε τι περίεργη χωρα ζουμε βρε παιδιά...

Μιλάμε για μεταολυμπιακή Αθήνα και περιμένουμε να προσληφθούν Κηπουροί από τον ΑΣΕΠ; Οι οποίοι θα... αργήσουν κιόλας;

Rolling Eyes

Τέλως πάντων...
Back to top
View user's profile Send private message
marin
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 1414
Location: London

PostPosted: Mon Jul 10, 2006 12:03 pm    Post subject: Reply with quote

Ε καλά μην βιαζόμαστε κιόλας...εμένα μου χάλασε το τηλέφωνο στο γραφείο μου πρίν ένα μήνα και περιμένω να γίνει διαγωνισμός για να αγοράσουν καινούρια συσκευή και να μου τη φέρουν. Και όταν είπα να φέρω εγώ μία από το σπίτι μου μου είπαν ότι δεν γίνεται γιατί υπάρχει τηλεφωνικό κέντρο και πρέπει να είναι η συγκεκριμένη συσκευή...
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Mon Jul 10, 2006 5:09 pm    Post subject: Reply with quote

Εεεε, που και που θυμάμαι ότι στη Βρετανία είχαμε προβλήματα με τη γραφειοκρατια. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι σε αντίθεση με τη Μ. Βρετανία, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ.

Στην περίπτωση δε των Ολυμπιακών έργων είναι καταστροφικό γιατι επεναλαμβάνω με λίγο συμμάζεμα και ένα κιόσκι με τίποτε open air συναυλίες στη "πλατεία Καλατράβα θα γινότεν τζερτζελές...

Αλλά εδώ είναι Ελλάντα... Εν τω μεταξύ τι αυνανίες λέμε εδώ του χρόνου την άνοιξη ή το φθινόπωρο μπορεί να έχουμε εκλογές... Ποιά έργα και ποιός Θανάσης
Back to top
View user's profile Send private message
Alexaus
New Member
New Member


Joined: 02 Aug 2004
Posts: 21
Location: Melb Australia

PostPosted: Tue Jul 11, 2006 5:31 am    Post subject: Reply with quote

Αχ... δεν μπορώ να συγκρατηθώ άλλο ρε παιδιά. Σας παρακολουθώ από μακριά εδώ στην Αυστραλία και δέν μπορώ αυτή την ηττοπάθεια και μισέρια που προωθείτε για την Ελλάδα.. το ίδιο βλέπω στα κανάλια σας στις ειδήσεις.
Πρέπει να ξυπνείσετε... τέρμα μόνο να σας αποσχολεί πόσα μπάνια θα κάνετε φέτος και πόσο φταίει το κράτος για όλα... και να πάψετε με αυτή την αυτοκαταστροφική γκρίνια σας...Δεν λέω, η αυτοκριτική είναι καλή, αλλά να την κάνετε χωρίς αιτία... δεν έχει όφελος.

Και το κράτος.... δεν μπορεί μόνο το κράτος να τα κάνει... πρέπει να υπάρχει θέληση για επένδυση από τον κόσμο... όχι μόνο διαμαρτυρίες...γιατι ο κόσμος άλλαξε.
Εδώ στην Αυστραλία μας έχουν γδάρει η κυβέρνησεις από όλα τα δικαιώματα για τους εργάτες, για προσωπικές ελευθερίες κτλ..τα εργοστάσια έχουν κλείσει εδώ και χρόνια... αλλά η αυτοδίδακτη θέληση να συνεχίσεις για ένα καλύτερο αύριο σε σπρώχνει να βρείς λύσεις για αυτά.

Το ξέρω ότι ο έλληνας πολίτης έχει τραβήξει πολλά... και συνεχίζει να τραβάει...αλλά πρέπει να βρούμε όλοι... και εμείς στο εξωτερικό...μια αυτοπεποίθηση για να συμβάλουμε και να μην μένουν όλα σε μακέτες... αλλά να προχωράει η Ελλάδα... πού είναι όλοι η ονειροπλάστες του παλιού καιρού.. που έβλεπαν μια ιδέα και την έκαναν πραγματικότητα.... να σπρώχνουμε για αλλαγή στα δεδομένα... να προτείνουμε ιδέες και να τις σπρώχνουμε.

Εδώ ακούγοτναι συνέχεια σχέδια για επενδύσεις στη Βουλγαρία, Τουρκία... μέχρι και Αλβανία και η Ελλάδα να κάθεται να ασχολείτε για θέματα περι όνους σκιάς... και να λέει συνέχεια... είδες έργα στην Τουρκία και εμείς εδω τίποτα... ε...τότε κάνετε κάτι... η ανταγωνιστηκότητα είναι μεγάλη.. πρέπει να αλλάξουμε όλοι για να μην ξαφανιστεί το καράβι στον ορίζοντα.

Εγώ ευτυχώς αλλά και δυστυχώς γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πιο τυχερή χώρα του κόσμου.. αλλά με συνείδηση του πιο αδικημένου λαού του κόσμου. Πρέπει όμως αυτή την αδικία να την ανατρέψουμε με πράξεις και όχι λόγια.

Για να σας δώσω να καταλάβεται τι θέλω να πώ με όλα αυτά... θα σας περιγράψω μιά συζήτηση με έναν επιχειρηματία Ελληνικής καταγωγής που είχα πρόσφατα.

Μετά από αρκετή συζήτηση για τα επαγγελματικά μας, και εφόσον μάθαμε οτι καταγόμαστε από το ίδιο νησί.... μου είπε οτι τα παιδιά του πάνε κάθε χρόνο στην Ελλάδα και αυτός για διακοπές καθε δυο τρια χρόνια...
Όταν του έκανα την μεγάλη ερώτηση... για το εάν θα έμενε στην Ελλάδα μόνιμα... μου απάντησε ότι Οι Ελληνες πρέπει να μάθουν να αγαπάνε την Ελλάδα... όταν τους βλέπεις και πετάνε τα σκουπίδια τους παντού ... καταλαβαίνεις οτι δεν θέλουν να μεγαλουργήσει.... δεν θέλουν να επενδύσουν σε τίποτα... μόνο το σήμερα και το χαβαλέ κοιτάνε... δεν θέλουν να κάνουν μεγάλα σχέδια γιατί τα αφήνουν μονο σαν σχέδια και δεν προχωρούν....

Εγώ δεν το πιστεύω αυτό... πρέπει να υπάρχει μια ελπίδα.

Συγνώμη για τα ορθογραφικά και εκφραστικά λάθη μου και για την φλυαρία αλλά... νομίζω οτι καταλάβετε τι θέλω να πω.
Back to top
View user's profile Send private message
SpyroTheDragon
Full Member
Full Member


Joined: 04 Jun 2004
Posts: 249
Location: Chicago - Ilioupolis

PostPosted: Tue Jul 11, 2006 5:43 pm    Post subject: Reply with quote

Orea ta eipes Alexaus kai welcome sto forum! Etsi einai ta pragmata. Ta kondilia ths EOK, to isxiro kratos, h grafiokratia, h socialistikh nootropia mas kai tosa alla mas exoun kanei na ta perimenoume ola apo to kratos. Pou einai i idiotikh ependisi; Ekana post noritera oti oi 3enes ependisis epesan 75% ton telefteo xrono Sad

Edo merikes ependisis pou sigoura tha pianan sthn Ellada:

1. Gremisma polikatikion sto kendro kai andikatastash me politelis "town homes' style Plaka. Kai kerdoi tha ferei h ependish kai to kendro tha diorthothei... Fandastite na exoume mia "Nea Plaka" h mia "Kato Plaka" ktl...
Ektos apo to kendro idaniko simio gia kati tetio einai kai h Zea, Tourkolimano ktl Sigoura tha poulisoun oi vitses. Andi aftou perimenoume apo to kratos na gremisei ths polikatikies... kala krasia!

2. Ourano3istes me 3enodoxia sto Faliro kai ston Pirea. To limani einai xalia. Ekatomiria kosmos perna apo ekei kathe xrono. Prepei na ginoun Mall, Grafia, parka, mousio ktl

3. Enidrio. Ellate re paidia... 5.000.000 kosmos sthn Athina... den borei na ginei ena enidrio apo idioth; Valte to sto Faliro dipla sto nero

4. Megalo theme park se proastio ths Attikhs!!! Giati oxi dipla sthn Thalassa kai me paratheristika kendra. Afto akrivos thloun na doun idika oi Amerikanoi... na pane ekei me thn oikogenia tous kai apo ekei na kanoun e3ormisis sto kendro, sta arxia ktl.

5. Agalama tou Poseidona anadimomeno mesa apo thn Thalassa sto Faliro! Kati san Statue of Liberty! Na exei kai estiatorio mesa kai 3enodoxio (Dubai me akous;)... Valte ena tetio na dite posos kosmos tha katevenei sthn Esplanada tou Falirou!

Ax kai na eixa ta fraga... tha ekana teties ependisis na evergetiso ton topa alla kai thn Tsepi mou!

Apo to kratos permeno mono to e3is:

1. Parko se olh thn paralia me grmisma organomenon plaz, bar kafeteries ktl. Olo to Thalasio metopo prepei na einai ypo mia yperesia kai oxi o kathe dimos na kanei ta dika tou. P.x. h Glyfada, oreo proastio ma xalia diikisi ths paralias!

2. Anigma ths agoras!

3. Rithmistiko sxedio! Apo to 70-80 eixame siniditopiisi pos h Athina paei kata diavolou me aftes ths vromopolikatikies! Ti alla3ame omos; Tipote! Kathe fora pou erxome diakopes vlepo na polaplasiazonde oi polikatikies kai orea proastia opos h Hlioupoli exoun ginei Kipseli!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
alekos
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 873
Location: Athens

PostPosted: Tue Jul 11, 2006 5:46 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=6726500

Πρόταση Τσίπρα για τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Κλειδωμένα threads All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 73, 74, 75 ... 101, 102, 103  Next
Page 74 of 103

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr