stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Έργα στη Θεσ/νίκη (Μετρό, Τραμ, Υποθαλάσσια αρτηρία κλπ)
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 89, 90, 91  Next

Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jnathan7
New Member
New Member

PostPosted: Wed Apr 19, 2006 4:52 pm    Post subject: Γόρδιος δεσμός η υποθαλάσσια Θεσσαλονίκης Reply with quote

Για το Θέμα της υποθαλάσσιας και τους συν-αυτώ προβληματισμούς επισυνάπτω ένα ενδιαφέρον αρθρο της Γιωτας Mυρτσιωτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Καθημερινή" στις 11-12-05 και περιλαμβανόταν και στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ.

Ενα έργο που εξαγγέλθηκε δεκάδες φορές, διχάζει την πόλη, λίγο πριν από την υλοποίησή του.

Προσωπικά εμένα οι πανω θέσεις με βρίσκουν σύμφωνο. Η σημερινή μελέτη της υποθαλάσσιας πιστεύω θα επιφέρει περισσότερα προβλήματα απο οσα καλειται να λύσει.

Αντικατάσταση του άρθρου-κατεβατού από το link του ( Arrow Αρθρο 7ε του Κανονισμού)
Admin
Back to top
View user's profile Send private message
werto
New Member
New Member

PostPosted: Wed Apr 19, 2006 8:34 pm    Post subject: Reply with quote

Εδώ που τα λέμε η Θεσσαλονίκη είναι όμορφη για την παραλία της, νέα και παλιά. Αυτό το σχέδιο δε μου αρέσει καθόλου. Θα μπορούσαν να σχεδιάσουν μια μοντέρνα γραμμή τραμ που και θα ήταν εξυπηρετική και κυρίως θα απευθύνονταν στους ανθρώπους που προσπαθούν να κινηθούν με τα μέσα αστικής συγκοινωνίας. Έχει νόημα να κάνουμε όλο και περισσότερους χώρους για τα αυτοκίνητα και να μην υπάρχει πεζοδρόμιο για να περπατήσουμε;
Back to top
tonibest24
Junior Member
Junior Member

PostPosted: Wed Apr 19, 2006 10:43 pm    Post subject: Reply with quote

Arrow jnathan και werto

το θεμα για την Υποθαλλασια το εχουμε συζητησει εξαντλητικα μερικες σελιδες πιο πισω. Ειχε γινει μια πληρη ανταλλαγη αποψεων σε συναρτηση μαλιστα και με τα παρεμφερη θεματα των αναπλασεων και της γενικοτερης σχεσης της πολης με την θαλασσα. Πιθανον να τα εχετε δει ηδη τα ποστ αν ομως δεν το εχετε κανει ριξτε μια ματια απο τη μεση και κατω
http://www.stadia.gr/forum/viewtopic.php?t=134&postdays=0&postorder=asc&start=600 (απο τη μεση και κατω)

και
http://www.stadia.gr/forum/viewtopic.php?t=134&postdays=0&postorder=asc&start=625

Επισης αν μπορεις βαλε το λινκ γιατι με το κατεβατο αδικειται το πραγματι πολυ καλο αρθρο που εχεις βαλει και με το οποιο και εγω συμφωνω σε γενικες γραμμες
Back to top
tonibest24
Junior Member
Junior Member

PostPosted: Sat May 06, 2006 1:00 am    Post subject: Reply with quote

Μπηκα στην ιστοσελιδα της Αττικο μετρο και εστειλα μαιλ με τις εξης ερωτησεις
1) Ειναι Ελαφρυ το μετρο της Θεσσαλονικης ?
μιας και δεν βγαλαμε ακρη μεταξυ μας να δουμε μηπως μας φωτισουν αυτοι Very Happy

2) Χρονοδιαγραμμα επεκτασεων

3) Χρηματοδοτηση επεκτασεων

Περιμενω τις απαντησεις τους. Η απαντηση θα δημοσιευτει και στο βιβλιο επισκεπτων Wink
Back to top
skylinearth
Full Member
Full Member

PostPosted: Sat May 06, 2006 8:55 am    Post subject: Reply with quote

Πολύ καλή ιδέα, έτσι μόνο θα είμαστε σίγουροι τι είδους μετρό θα έχουμε, αν σε ειδοποιήσουν βέβαια. Εγώ έστειλα ένα άλλο e-mail σ'αυτό το site:http://www.railway-technology.com/projects/#Heavy_Railways
επειδή δεν ανανέωσαν την παλιά σελίδα με το μετρό της Θεσσαλονίκης:http://www.railway-technology.com/projects/greece/ και γι'αυτό το λόγο τους έστειλα αυτό το site: http://www.iee.org/oncomms/sector/transport/SectionNews/Object/DFFB8320-0C9B-7FE7-D9CBE2BE06F06764

Λίγο άσχετό αλλά βρήκα αυτήν την εικόνα της Αριστοτέλους:http://www.thess.gr/newsimages/arist/absolut.jpg
Πώς σας φαίνεται;

edit:Η φωτογραφία είναι της ΑΜΒΥΞ Α.Ε., εταιρία που εισάγει και την ABSOLUT και προήλθε από τη διαφημιστική της εταιρία.

Last edited by skylinearth on Sat May 06, 2006 5:31 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
kostya
Full Member
Full Member

PostPosted: Sat May 06, 2006 11:51 am    Post subject: Reply with quote

Έξυπνο Laughing .

Αν και η φωτό είναι σαν να είναι scanαρισμένη από εφημερίδα Confused
Back to top
tonibest24
Junior Member
Junior Member

PostPosted: Sat May 06, 2006 8:13 pm    Post subject: Reply with quote

Λοιπον εχω ΕΠΙΣΗΜΗ απαντηση Exclamation Ειμαι ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ απο το ποσο γρηγορα απαντησαν, μπραβο στα παιδια βαζο το κειμενο της απαντησης αυτουσιο

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας. Το Μετρό Θεσσαλονίκης δεν είναι "ελαφρού τύπου" (αναλυτικές πληροφορίες βρίσκονται στις ιστοσελίδες Κεφάλαια: ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ και στις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ). Οι επεκτάσεις του Μετρό Θεσσαλονίκης βρίσκονται σήμερα υπό μελέτη και ακόμη δεν έχουν εξευρευθεί οι απαραίτητοι πόροι (περίπου 1 δισ ¤) για την υλοποίησή τους (πιθανότατα θα ενταχθούν στο Δ' ΚΠΣ).

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ βεβαια δεν ειναι αιτιολογημενη και σιγουρα το Υπουργειο και η αττικο μετρο δεν θα θελουν να παρουσιαστουν οτι κανουν μετρο χειροτερο απο της Αθηνας δεν παυει ομως να ειναι σημαντικη
Back to top
skylinearth
Full Member
Full Member

PostPosted: Sun May 07, 2006 3:03 pm    Post subject: Reply with quote

Πολύ ωραία, χαίρομαι που διευθετήθηκε το θέμα. Πιστεύω πως τώρα πιά δεν θα ξανακούσουμε για ελαφρύ μετρό στην Θεσσαλονίκη.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
tonibest24
Junior Member
Junior Member

PostPosted: Sun May 07, 2006 4:40 pm    Post subject: Reply with quote

Ναι πραγματι δεν αξιζει να συνεχισουμε την ονοματολογια Very Happy

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να μπουν οι επεκτασεις στο ΔΚΠΣ

Εαν οντως τις ενταξουν τοτε θα μιλαμε για ολοκληρωμενο συστημα μετρο που μπορει να δωσει λυσεις. Ειμαι αισιοδοξος γιατι το εχει δηλωσει και ο Σουφλιας οτι θα ενταχθει. Επισης εχουμε και το στοιχειο κοστους 1 δις που δεν ειχε δοθει ξανα.

Βεβαια μενει το αεροδρομιο απεξω αλλα για εκει βλεπουμε
Back to top
linus
Junior Member
Junior Member

PostPosted: Mon May 08, 2006 10:29 am    Post subject: Reply with quote

Εγώ πάντως έχω μια απορία. Πως είναι δυνατόν metro με τρεις συρμούς (φαντάζομαι μεγέθους αθήνας) να αντέξει το βάρος των μελλοντικών επεκτάσεων; Ειδικά από τη στιγμή που θα επεκταθεί σε περιοχές με πολύ κόσμο όπως καλαμαριά και στα δυτικά, αφήνω στην άκρη δε όνειρα του τύπου να φτάσει μέχρι αεροδρόμιο και Σίνδο. Question
Back to top
superas
Senior Member
Senior Member

PostPosted: Mon May 08, 2006 11:14 am    Post subject: Reply with quote

Να μαι κι εγω.... μόλις άκουσα αεροδρόμιο τσουπ πάλι... Cool Cool Laughing Laughing

Δεν ξεχνιόμαστε εεε;;; Νέο αεροδρόμιο στα δυτικά ΤΩΡΑ. Και φυσικά με πολύ πολύ εύκολη πρόσβαση για τις επεκτάσεις του μετρό, τους προαστιακούς και υπεραστικούς σιδηροδρόμους και τους κυριότερους οδικούς άξονες! (ΠΑΘΕ- ΕΓΝΑΤΙΑ)
Back to top
skylinearth
Full Member
Full Member

PostPosted: Tue May 09, 2006 1:30 pm    Post subject: Reply with quote

Μετά τους Κινέζους και οι Άραβες (Dubai Ports) για το λιμάνι της Θεσσσαλονίκης:http://www.agelioforos.gr/agelioforos.gr/archive/article.asp?date=5/9/2006&page=46
Back to top
Nassos
Full Member
Full Member

PostPosted: Tue May 09, 2006 9:14 pm    Post subject: Reply with quote

Αρκεί να μην τους διώξουμε όπως έκαναν οι Αμερικανοί Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Lucretius
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Wed May 17, 2006 10:15 pm    Post subject: Reply with quote

Το νέο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Για όσους δεν το γνωρίζουν, κατασκευάζεται πίσω από το μουσείο βυζαντινού πολιτισμού και δίπλα στο αρχαιολογικό, σε μια μάλλον ατυχή τοποθεσία (κατα τη γνωμη μου ένα αρχαιολογικό πάρκο θα ήταν η καλύτερη επιλογή για το χώρο). Το κτίριο φαίνεται ενδιαφέρον αν και χωρίς κάτι ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σε μικρή ανάλυση (160 ΚΒ)

Και σε πλήρες μέγεθος (900ΚΒ)
Back to top
Tanash
Full Member
Full Member

PostPosted: Wed May 17, 2006 10:28 pm    Post subject: Reply with quote

Εγώ έχω απορία γιατί δεν έγινε κίνηση για την 3η στρατιά να φύγει και να γίνει εκείνο το κτήριο το δημαρχείο, που και παλιό και όμορφο είναι και έχει άπειρο χώρο για επέκταση και καλό θα ήταν να φεύγει σιγά σιγά ο στρατός από εκεί.. Δυστυχώς με τα μυαλά που έχουμε γεμίζουμε και τους τελευταίους ελεύθερους χώρους που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν πολύ καλύτερα...
Back to top
tonibest24
Junior Member
Junior Member

PostPosted: Wed May 17, 2006 11:45 pm    Post subject: Reply with quote

πολυ καλη ιδεα
Πραγματι νομιζω οτι δεν εξεταστηκε καθολου.
Βεβαια η εκταση ειναι ακομη στρατοπεδο και νατοικο στρατηγειο επισης
Back to top
Nikolis_Efentis
New Member
New Member

PostPosted: Thu May 18, 2006 1:45 am    Post subject: Reply with quote

παιδιά εμένα το σχέδιο για το νέο δημαρχείο της θεσσαλονίκης δε μου λέει κάτι. Υποτίθεται οτι η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, ονειρεύεται να παίξει και ρόλο πρωτεύουσας των Βαλκανίων, χρειάζεται αν μην τι άλλο ένα κτίριο ορόσημο(landmark) για να στεγάσει τις δημοτικές υπηρεσίες της. Και πέραν απο το θέμα πρεστίζ/προβολής υπάρχει και η αισθητική πλευρά του θέματος. Ούτε αρχιτεκτονική έχω σπουδάσει ούτε ιδιαίτερες γνώσεις έχω, αλλά αν υποθέσουμε ότι η αρχιτεκτονική είναι μία από τις τέχνες, δε θα πρέπει οι αρχιτέκτονες μέσα από την "τέχνη" τους, μέσα από τα σχεδιά τους να περνάνε ένα μήνυμα, κάτι ... Τι θέλει να πει ο ποιητής με αυτο το σχέδιο;; Laughing Laughing

Προσωπικά δε μου φαίνεται να "λέει" κάτι αυτό το κτίριο...ψιλομουντζούρα μου κάνει ...λίγο από μεταβιομηχανικό ύφος, λίγο από ασύμμετρες γωνίες,λίγο από καμπύλες, λίγο απ'ολα δηλαδή ... σε κάποια σημεία μοιάζει και με τα καινούρια λύκεια που βρίσκει κανείς στην αθήνα ...κρίμα, στη θεσσαλονίκη αξίζει κάτι καλύτερο Sad
Back to top
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Thu May 18, 2006 7:28 am    Post subject: Reply with quote

Δεν είναι παράλογο αυτό που λές. Βέβαια, σε σχέση με άλλα δημόσια κτίρια είναι αρκούντως πρωτοποριακό αλλά θα μπορούσαν να είναι τα γραφεία πχ μιας τεχνικής ή άλλης ιδιωτικής εταιρείας στη Λεωφόρο Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, πίσω από τη Λ. Κηφισίας για όσους ξέρουν σε τι αναφέρομαι.

Εχει ένα μεταμοντέρνο στυλ που έχουν υιοθετήσει πολλές Ελληνικές εταιρείες. Κρίμα που δεν το έκανε ο Μάριο Μπόττα ας πούμε. Αλλά και πάλι καλό είναι παιδιά...
Back to top
skylinearth
Full Member
Full Member

PostPosted: Thu May 18, 2006 9:58 am    Post subject: Reply with quote

Όντως θα ήταν καλύτερο να εγκατασταθεί το δημαρχείο στο στρατηγείο, απ'την άλλη ίσως ο χώρος να μην επαρκούσε. Όπως και νά'χει το νέο δημαρχείο θα είναι μια νότα μοντερνισμού στην πόλη. Εξάλλου, πολλές πόλεις στον κόσμο έχουν μοντέρνα δημαρχεία. Μερικά απο αυτά είναι:

Λονδίνο:

Τορόντο:

Κωνσταντινούπολη:

κλπ
Back to top
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Thu May 18, 2006 10:14 am    Post subject: Reply with quote

μια σύγκριση να γίνει και να μη δω την τουρκια..... Crying or Very sad

πριν από αυτό το post το δημαρχείο μου φαινόταν OK. Τώρα μιλάμε για άλλες διαστάσεις.
Back to top
teris3
New Member
New Member

PostPosted: Thu May 18, 2006 11:43 am    Post subject: Reply with quote

Re paidia epeidi se polla posts televtea diavazw gia tous xwrous tou 3 Somatos Stratou kai anaferete na ginei ekei to dimarxeio, na ginei ekei to parko kai epeidi ypiretisa prosfata sas lew pws den yparxei kamia skepsi i prothesi na fygei apo ekei to Stratopedo.....
Mesa stegazontai polemiko mouseio, tagmata stratonomias, pezikou, pyrovolikou, diavivastwn kai fysika to NDC -Natoiko stratigeio me Italous, Polwnous kai Gallous Stratigous apoti evlepa oso imoun ekei....kai malista
paratirousa oti peftan kai polla lefta gia erga ekei mesa....opote to 3o swma den fevgei apo ekei....
Back to top
P.A.O.
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Thu May 18, 2006 12:24 pm    Post subject: Reply with quote

Εμενα μου αρεσει το νεο Δημαρχειο της Θεσσαλονικης !
Ειναι θετικο οτι χτιζονται νεα Δημαρχεια στην Αττικη και στην Θεσσαλονικη Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Thu May 18, 2006 12:51 pm    Post subject: Reply with quote

billy8181 wrote:
μια σύγκριση να γίνει και να μη δω την τουρκια..... Crying or Very sad

πριν από αυτό το post το δημαρχείο μου φαινόταν OK. Τώρα μιλάμε για άλλες διαστάσεις.

...αν και στην προκείμενη περπιπτωση, όλα τα λεφτά είναι το δημαρχείο του Τορόντο. Κτισμένο τόσα χρόνια πριν και ακόμα "λέει". Πολύ θα ήθελα το πρωτο νέο ψηλό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να έμοιαζε με κάτι τέτοιο...

Κατα τα άλλα, καλό είναι το νέο δημαρχείο της Θεσ/νίκης, το επαναλαμβάνω. Αν και αυτή η αρχιτεκτονική είναι λίγο υπερβολικά extreme για ένα κτίριο με τέτοιο χαρακτήρα. Αλλά και πάλι καλύτερο από το τίποτα...
Back to top
skylinearth
Full Member
Full Member

PostPosted: Fri May 19, 2006 12:31 pm    Post subject: Reply with quote

Και ένα ακόμα δημαρχείο το οποίο προβλέπεται να κατασκευαστεί στην Podgorica, Montenegro με 160.000 κατοίκους στην μητροπολιτική περιοχή:
Back to top
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert

PostPosted: Fri May 19, 2006 12:36 pm    Post subject: Reply with quote

Shocked GM τι έλεγες για το δημαρχείο της θεσσαλονίκης?.....προσοχή στην τοποθεσία. Σερβία-montenegro....

βεβαια πρέπει να υπολογίσουμε και το διαθέσιμο budget(πόρους κλπ.)

η κλασική ατάκα που σε ξελασπώνει πάντα και καλύπτει οποιαδήποτε έλλειψη οράματος... Razz εν μέρει ίσxei για της διαστάσεις όμως.

λέτε να "λέει" και αυτό το δήμαρχοι θεσσαλονίκης σε....πολλά χρονια? xmmmmm....... Rolling Eyes
Back to top
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 89, 90, 91  Next
Page 32 of 91

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum