stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Η Αθήνα των ονείρων μας
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 101, 102, 103  Next
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Κλειδωμένα threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Thu Nov 18, 2004 2:58 pm    Post subject: Reply with quote

Ελπίζω να μην σας χαλάσω τη διάθεση αλλά για την πλατεία Συντάγματος και την Βασ. Όλγας δεν με χαλάει καθόλου που μπορεί να μην γίνουν τα έργα.

Κατ' αρχήν αυτές οι ανεξέλεγκτες πεζοδρομήσεις δεν νομίζω ότι είναι καλό πράγμα αν δεν συνοδέυονται από ανάλογες ενέργειες παροχέτευσης της κυκλοφορίας αλλού. Ιδίως για την Β. Όλγας ή την πλατεία Συντάγματος όπου οι διερχόμενοι οδηγοί δεν είναι όλοι αργόσχολοι νεόπλουτοι με 4Χ4 ή κοριτσάκια με Yaris αλλά και επαγγελματίες οι οποίοι υπό αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να αντεπεξέλθουν απέναντι σε μια πόλη εχθρική με εχθρικούς κατοίκους και "υπέυθυνους".

Δεν εννοώ φυσικά το ότι πρέπει να υπάρχει ασυδοσία ή εικόνα χάους, αλλά από την άλλη δώστε μου εσείς απάντηση στην απλή ερώτηση φίλου μου από το εξωτερικό: "Οι περίοικοι και οι "suppliers" (προμηθευτές) των καταστημάτων που παρκάρουν όταν είναι να παραδώσουν εμπόρευμα";

Ειλικρινά δεν είχα τι να του απαντήσω οταν μου είπε: "και στην Γερμανία (Φρανκφούρτη) έχουμε πεζοδρόμους αλλά κάτω από κάθε τετράγωνο με εμπορικά καταστήματα υπάρχει χώρος που οι προμηθευτές μπορούν να παραδώσουν"

Εδώ, μου φαίνεται ότι αντιγράφουμε μόνο τα εύκολα και δεν ασχολούμαστε με τα δύσκολα. Η πλατεία Συντάγματος ΠΧ είναι η καρδιά της Αθήνας, μιας πόλης 4-5 εκατομμυρίων κατοίκων. Καλώς ή κακώς θα εχει κίνηση η οποία σε πολλές περιπτώσεις θα είναι αναπόφευκτη, όσο κι' αν αποθαρρύνεις τα πλουσιόπαιδα μετα τζίπ ή τις κοπελίτσες με τα 1000cc αυτοκινητάκια τους που θέλουν να πάνε στην Ερμού με το τετράτροχο. Που θα διοχετευτεί αυτή η κίνηση όταν οι ορμεμφυτικά κινούμενοι αρμόδιοι θα στενέψουν το δρόμο; Που θα πάνε τα φορτηγά, τα λεωφορεία τα ταξί (κέντρο πόλης είναι παιδιά, σας το θυμίζω), όλοι αυτοί που βγάζουν το ψωμί τους; Θα πάρουν το Μετρό Laughing Laughing Laughing

Απορώ: Γιατί η φιλοσοφία των σχεδιαστών αυτής της άμοιρης πόλης τα τελευταία 30 χρόνια μετά την πτώση της "επαράτου" (και don't get me wrong, ξέρετε πολύ καλά τα συνολικά πιστεύω μου) έγκειται ΠΑΝΤΑ στο "δημοκρατικό" τετράπτυχο: στένεμα, κόντυμα, απαγορεύσεις και ιδοπέδωση; (για να συνδέσω αυτή τη μανία πεζοδρόμισης ΚΑΙ με το ύψος των κτιρίων, όπου φτάσαμε στην Κηφισίας να ανεγείρονται πλέον... τριόροφα ακόμα και σε μέρη που κανένας δεν ενοχλείται, όπως ΠΧ μπροστά στο κτίριο του ΟΤΕ);

Τώρα όσον αφορά την Κορεατική αγορά, ναι, εκεί συμφωνώ ότι ο χώρος όζει (βρωμάει εννοώ, καμμιά σχέση με τον Ozzy τον γνωστό) και είναι κρίμα να μείνει έτσι. Εκεί θέλει μπουλντόζα παιδιά και ελπιζω να γίνει σύντομα, δυστυχώς, διότι λόγω του ότι διέρχεται από εκεί ο ΗΣΑΠ, αυτη η βρωμιά φαίνεται φάτσα κάρτα. Μακάρι αντί να πλακοστρώνουμε αναίτια και με εμφανείς εμμονές χρήσιμους δρόμους που την επόμενη μέρα θα γίνουν ακανόνιστα και υπαίθρια πάρκινγκ, εκεί να πέσει μπουλντόζα και να γίνει πάρκο, και ας επιτρέψουμε στην Κηφισίας και την Αττική οδό μετρίου ύψους (μέχρι 120-150μ) ουρανοξύστες.

Αλλά τολμάει κανένας;
Back to top
View user's profile Send private message
dANIEL2004
Junior Member
Junior Member


Joined: 28 Mar 2004
Posts: 151
Location: Athens

PostPosted: Fri Nov 19, 2004 5:35 pm    Post subject: Reply with quote

H oζουσα κορεατικη αγορα ειναι κατεβαινοντας την πεζοδρομημενη Ερμου απο Θησειο αριστερα παραλληλα στις γραμμες του ηλεκτρικου? Question Question Question
Back to top
View user's profile Send private message
Argyris
Senior Member
Senior Member


Joined: 21 Apr 2004
Posts: 670
Location: ΑΘΗΝΑ

PostPosted: Fri Nov 19, 2004 7:14 pm    Post subject: Reply with quote

To exw 3anapei polles fores kai euxomai authn thn fora na ginei mia sobarh syzhthsh peri autou tou 8ematos!!!

Fysika kai prepei na pesei to kyklwforiako tou kentrou thsa A8hnas!! Auto to katanooume oloi ALLA opws leei kai o gm2263 den ginete auto otan den ginonte pereterw parembaseis wste oi odhgoi na exoun enallakthkes lyseis!!

Gia mena ena TERASTIO problhma pou prepei na ly8ei mesa sta epomena 2-3 xronia einai to 8ema twn parking!!! Den einai dynaton OUTE MIA kratikh yphresia h opoiodhpote emporiko kentro na mhn exei ypogeia parking!!! Ftiaxnonte synexws polyorofa kthria alla xwris xwro sta8meushs sthn polh!!!

Pernw san paradeigma to Ruhr-Gebiet ths Germanias, opou zoun peripou 5.5 ek. an8rwpoi!!! Mia apo autes tis poleis einai to Essen me peripou 600.000 katoikous!!!
Enas megalos paragontas omws giati den yparxei tosh kinhsh h dyskhlokinhth kinhsh sthn polh (kai eidika sto kentro) einai ta parking!! SYNOLIKA 18 ME SYNOLIKH XWRITHKOTHTA PERIPOU 6 9 0 0 8eseis!!!
http://www.essen.de/deutsch/Leben/Verkehr/Parkhaus.htm#akazienallee

Osoi erxonte sto kentro den psaxnoun 1 wra gia mia 8esh alla phgainoun kateu8eian sto ypogeio h kthrio parking kai elafrainoun etsi thn ypoloiph epaggelmatikh kykloforia (Lewforia, Taxi, epaggelamties ktl.)
Deite edw ton xarth tou kentrou mono:


Kai ti na poume twra gia thn A8hna h opoia einai mia apo ths pio gnwstes poleis tou kosmou kai exei terastia a3io8eata alla kai megalo plh8ysmo!!! Peste mou eseis otan katebainete sto kentro pou parkarete h akomh kai autoi pou ergazonte ekei pou mporoun na parkaroun??
Xerete poso mporei na elafrynei h kinhsh me 5-6 kthria parking sthn A8hna?
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
SpyroTheDragon
Full Member
Full Member


Joined: 04 Jun 2004
Posts: 249
Location: Chicago - Ilioupolis

PostPosted: Fri Nov 19, 2004 9:25 pm    Post subject: na h efkeria Reply with quote

Afto pou lipei apo thn Athina ton Oneiron mou einai oi polites pou oxi mono endiaferonde alla kanoun thn agaph tous gia afthn thn polh pra3h diamesou tou ethelondismou.

Gia tous en Athina polites kai fanatikous tou stadia.ge protino na kane etish oloi omadikos ypo to onoma "Stadia.gr fan club" kai na voithisete na ginei oi Athina ton Oneiron mas pragamtikotita:
City of Athens
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Sat Nov 20, 2004 2:20 am    Post subject: Reply with quote

Παιδιά, όταν το Carrefour της Κηφισίας έχει 2000 θέσεις για να παρκάρουν οι πελάτες του δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ δικαιολογία για το ότι η Αθήνα δεν είναι γεμάτη έχει Parking έστω και στο μέγεθος-κοτέτσι των 500-600 θέσεων που είναι τα καινούρια.

Επαναλαμβάνω 2000 θέσεις....Αυτό ξελάσπωσε και όλη την Ολυμπιακή πελατεία που πήγαινε εκεί πέρα να ψωνίσει.

Καμμία δικαιολογία Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message
Argyris
Senior Member
Senior Member


Joined: 21 Apr 2004
Posts: 670
Location: ΑΘΗΝΑ

PostPosted: Sat Nov 20, 2004 3:02 am    Post subject: Reply with quote

Τι εννοείς gm2263 με το ότι έχει Parking έστω και στο μέγεθος-κοτέτσι των 500-600 θέσεων που είναι τα καινούρια??

Εννοείς ότι έχει πολλά ή λίγα Parking η Αθηνα??

Η μήπως δεν το κατάλαβα σωστά?
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Sat Nov 20, 2004 10:21 am    Post subject: Reply with quote

Εννοώ ότι τα πάρκινγκ της Αθήνας όχι μόνο είναι τραγικά λίγα αλλά και μικρά και ανεπαρκή και ότι το πάρκινγκ του Carrefour στην Κηφισίας το οποίο είναι ιδιωτική κατασκευή, είναι 2000 θέσεων, ενώ τα πολυδιαφημισμένα πάρκινγκ (σαν κι' εκείνο που τελείωσε στη λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου προσφατα) είναι όλα 500-600 θέσεις και φυσικά, με το που ανοίγουν, πήζουν. Από την άλλη, ακόμα και στην πιό πηγμένη μέρα (Δηλαδή Σαββατο με λιακάδα στις 12:30 το μεσημέρι Mr. Green ) να πάς στο συγκεκριμένο Carrefour, θα βρείς θέση να παρκάρεις, και πολλές φορές, το τρίτο υπόγειο του κτιρίου είναι κλειστό και παρόλα αυτά οι θέσεις και πάλι επαρκούν!!!.

Γι' αυτό το λόγο, δεν θεωρώ τα πάρκινγκ που παραδίδονται αλλού βάσει κρατικού σχεδιασμού (βλ. Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, Νοσοκομείο Παίδων, Πλατεία Αιγύπτου, κλπ) τεχνικά επιτεύγματα, και δεν καταλαβαίνω γιατί πανυγηρίζουν τόσο πολυ όταν παραδίδονται, λες και τελείωσαν το Empire State Building. Όπως επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί δεν γίνονται πολυόροφα πάρκινγκ στην Αθήνα, εφόσον και για τα υπόγεια, οι τοποθεσίες είναι πλέον περιορισμένες. Με 4 πατώματα υπόγεια και 4-8 υπέργεια (κατ' αναλογία με το μέσο ύψος των κτιρίων στην Αθήνα) έχεις αρκετό χώρο πιστευω να αντικαταστήσεις τις αναποτελεσματικές και αισθητικά απαράδεκτες "μάντρες" που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικά πρότυπα...

Αλλά δυστυχώς το θέμα των πάρκινγκ συμβαίνει κατ' αναλογίαν με ότι γίνεται με τα γυάλικα κτίρια όπου βλέπεις ένα απλό νεοαναγερθέν τετραόροφο με γυάλινη πρόσοψη σε σοκάκι πίσω από τον Ιππικό ομιλο Αμαρουσιου και η πινακίδα σου λέει "ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ - Ανέγερση Τάδε Ταδόπουλος" ενώ το κτίριο δεν φαίνεται από πουθενα και είναι τόσο μικρό που πιθανόν τα γυαλιά της προσοψης (εφόσον είναι κτίριο γραφείων και στην ταλαίπωρη Ελλάδα όλα τα κτίρια γραφείων ΠΡΕΠΕΙ να έχουν γυαλί πάνω τους ντε και καλά) να κοστίζουν πιό πολύ από όλο το υπόλοιπο κτίριο.

Είναι το θέμα του prestige ή, όπως έλεγε ο παππούς μου "φύκια για μεταξωτές κορδέλες"


Last edited by gm2263 on Sun Nov 21, 2004 1:39 am; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
P.A.O.
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3545
Location: GATE 13 - SINCE 1966

PostPosted: Sat Nov 20, 2004 1:33 pm    Post subject: Reply with quote

Ο κυριος gm2263 ΤΑ ειπε ολα για τα παρκινγκ της ΑΘηνας !!
Μπραβο ρε φιλε , συμφωνω απολυτως μαζι σου !!!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
mfotinakis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Jun 2004
Posts: 733
Location: Brno,Chania

PostPosted: Mon Nov 22, 2004 2:59 pm    Post subject: Reply with quote

Στο ράφι πάλι τα πετρελαιοκίνητα για 1 χρόνο
Ο Σουφλιάς θέτει βέτο για τα I.X. σε Aθήνα - Θεσσαλονίκη «αν δεν προηγηθούν περιβαλλοντικές μελέτες για τις επιπτώσεις»
ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΝΤΑΛΙΑΝΗ


Τουλάχιστον έναν χρόνο θα καθυστερήσει η απελευθέρωση της κίνησης πετρελαιοκίνητων I.X. στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Παρά τις γενικευμένες πιέσεις από την πλευρά της αυτοκινητοβιομηχανίας και των εισαγωγέων, το ΥΠΕΧΩΔΕ ξεκαθαρίζει ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προηγηθούν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Όπως επισημαίνουν στελέχη του ΥΠΕΧΩΔΕ «δεν έχει υποβληθεί κανένα σχετικό αίτημα από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας». H απελευθέρωση της κίνησης πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην Αθήνα θεωρείται ιδιαίτερα σύνθετη υπόθεση καθώς - σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες - οι εκπεμπόμενοι ρύποι εκτιμάται ότι θα αυξήσουν τις ήδη υψηλές συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων (pm10) στην ατμόσφαιρα. Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα - όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες - θα πρέπει μέχρι το 2006 να λάβει μέτρα μείωσης των αιωρούμενων σωματιδίων.

Το θέμα της πετρελαιοκίνησης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη άνοιξε ξανά το περασμένο καλοκαίρι με μια δήλωση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση εξετάζει το ζήτημα της απελευθέρωσης τής πετρελαιοκίνησης στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης που ετοιμάζει. Ωστόσο και ο κ. Αλογοσκούφης είχε επισημάνει ότι θα ελεγχθεί πρωτίστως η επιβάρυνση που θα έχει μια τέτοια κίνηση στο περιβάλλον, προτού ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.

Αιτία η ρύπανση

H απαγόρευση της χρήσης του πετρελαίου από επιβατικά I.X. σε Αθήνα Θεσσαλονίκη άρχισε στις αρχές της δεκαετίας του 1980, λόγω της αυξημένης ρύπανσης του περιβάλλοντος και κυρίως της παραγωγής μαύρου καπνού και της απελευθέρωσης σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Τα στοιχεία εκείνα επέβαλαν τον δραστικό περιορισμό της χρήσης του πετρελαίου ως καυσίμου σε ελαφρά οχήματα (I.X.). Έτσι, η πετρελαιοκίνηση στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη είναι ελεύθερη μόνο για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα (ταξί, ελαφρά και βαρέα φορτηγά και λεωφορεία).

Οι εισαγωγείς αυτοκινήτων, οι οποίοι πιέζουν εδώ και χρόνια για την απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης, υποστηρίζουν ότι τα σύγχρονης τεχνολογίας πετρελαιοκίνητα οχήματα πληρούν πλέον τα πιο αυστηρά όρια εκπομπής ρύπων που οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές έχουν ορίσει και δεν υπάρχει λόγος περιορισμού της κυκλοφορίας τους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα υποστηρίζουν ότι ειδικά την τελευταία πενταετία, οι κινητήρες πετρελαίου βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των τμημάτων έρευνας και εξέλιξης των αυτοκινητοβιομηχανιών, προκειμένου να αναπτυχθούν στο έπακρο οι δυνατότητές τους σε σχέση και με το περιβάλλον.

«Έχουν βελτιωθεί»

Οι βασικές τεχνολογικές καινοτομίες με τις οποίες ασχολούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες όσον αφορά την εξέλιξη των πετρελαιοκινητήρων - σύμφωνα πάντα με τους αντιπροσώπους τους - είναι η βελτίωση των μηχανισμών συνδυασμού του καυσίμου και του αέρα, η βελτίωση των συστημάτων ψεκασμού, η υιοθέτηση συστημάτων επεξεργασίας των καυσαερίων και η χρήση εξελιγμένων καυσίμων. Όλα αυτά - υποστηρίζουν οι εισαγωγείς αυτοκινήτων - έγιναν για τον περιορισμό των ρύπων και τη συμμόρφωση με τα όρια της οδηγίας Euro IV, η οποία θα ισχύει από τον Ιανουάριο του 2006. Αναφέρουν δε ότι το μειονέκτημα της παραγωγής μαύρου καπνού και έκλυσης σωματιδίων έχει επίσης αντιμετωπιστεί με τα νέας γενιάς φίλτρα κατακράτησης σωματιδίων. Οι ντιζελοκινητήρες νέας τεχνολογίας, που θα χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά από το 2006, απαιτούν δαπανηρές επενδύσεις σε τεχνική υποδομή και εκπαίδευση προσωπικού. Γιαυτό και οι εισαγωγείς δείχνουν απρόθυμοι να επενδύσουν στην υπάρχουσα τεχνολογία ντιζελοκινητήρων, αφού θα ισχύσει μόνον για έναν χρόνο και προσβλέπουν μία και καλή πλέον στην οριστική λύση του προβλήματος το 2006.
ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Ψάχνουν κίνητρα για τα σαραβαλάκια

TO ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέτρο για το I.X. που προγραμματίζει να εξετάσει ούτως ή άλλως η ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ από τις αρχές του 2005, είναι τι είδους κίνητρα θα μπορούσαν να δοθούν στους ιδιοκτήτες των 50.000 εγκαταλελειμμένων, ώστε να τα αποσύρουν από τους δρόμους. Κι αυτά τα κίνητρα δεν θα είναι σε καμιά περίπτωση οικονομικά, αφού όπως τονίζουν από το υπουργείο, δεν υπάρχουν χρήματα για την υλοποίηση ενός τέτοιου μέτρου. «Όταν λέμε κίνητρα απόσυρσης, σε καμιά περίπτωση δεν εννοούμε το παλαιότερο και ιδιαίτερα επιτυχημένο μέτρο χάρη στο οποίο ανανεώθηκε το σύνολο του στόλου των οχημάτων στην Αθήνα, αλλά μόνο τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών οι οποίοι διατηρούν ένα σαραβαλάκι με πινακίδες στον δρόμο» υπογραμμίζει το ίδιο στέλεχος.
Έρευνα δείχνει πως εκπέμπουν περισσότερους ρύπους

ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ του υπουργείου Μεταφορών υπάρχει έρευνα, της οποίας τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πετρελαιοκινητήρες στην Ελλάδα εξακολουθούν να εκπέμπουν περισσότερους ρύπους. Αυτή ακριβώς η έρευνα είναι που δημιουργεί αναστολές στην κυβέρνηση για την απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης. Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) υποστηρίζει ότι η απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Σύμφωνα με τους δικούς τους υπολογισμούς, η ελεύθερη κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων I.X. επιβατικών αυτοκινήτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα μειώσει τους ρύπους κατά 25% και την κατανάλωση καυσίμων κατά 30%.

Όσον αφορά τη νόθευση του πετρελαίου κίνησης, οι εκπρόσωποι της ΟΒΕ αναγνωρίζουν ότι αυτή μπορεί να γίνει με ναυτιλιακό πετρέλαιο ή με πετρέλαιο θέρμανσης. Για να αποφευχθεί αυτό, επισημαίνουν, παράλληλα με την απόφαση για την απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης θα πρέπει να ληφθεί και απόφαση για ενιαία τιμή στο πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης και το αγροτικό.

ΤΑ ΝΕΑ , 22-11-2004 , Σελ.: N12
Κωδικός άρθρου: A18096N121
ID:442559

Y.S ma kala einai entelws ilithioi ??? se oli tin eurwpi pou kikloforoun ta ntizelokinita den exoun kanei dld perivallontikes meletes ??
Y.S na dw poso kai ro akoma tha eimaste ouragoi se ola auta ta themata anti na koitaksoume ligo mprosta..
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
mfotinakis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Jun 2004
Posts: 733
Location: Brno,Chania

PostPosted: Wed Nov 24, 2004 7:10 am    Post subject: Reply with quote

ta erga sto megaro mousikis exoun teliwsei ? i platia eleutherias exei dothei sto koino ? kserei kapoios ? iparxoun photos..?
gia tous ektos athinwn pou den kseroume..!!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
roula4
Visitor
Visitor


Joined: 24 Nov 2004
Posts: 5

PostPosted: Wed Nov 24, 2004 7:45 am    Post subject: Reply with quote

nomizw oti exei paragine to kako..
8eloume kai emeis enhmerwsh kai photografies..
oxi mono h a8hna.
oxi mono h 8essaloniki

egw eimai apo karditsa.. ti na kanw?? giati den asxoleitai kanenas me emas??

ti psuxh 8a paradwsete mwre??
Back to top
View user's profile Send private message
P.A.O.
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3545
Location: GATE 13 - SINCE 1966

PostPosted: Wed Nov 24, 2004 11:37 am    Post subject: Reply with quote

mfotinaki , τα εργα που εγιναν κατω απο το εκπληκτικο Μεγαρο Μουσικης ολοκληρωθηκαν πριν απο πολυ καιρο και η πλατεια Ελευθεριας παραδοθηκε στο κοινο Very Happy
Σε ενα τευχος των " Ελληνικων Κατασκευων " ειδα φοβερες φωτογραφιες !
Δημιουργηθηκαν κατω απο το Μεγαρο Μουσικης το Αμφιθεατρο και το Συνεδριακο Κεντρο ( νομιζω ) !
Επισης , ο σταθμος του Μετρο ενωθηκε υπογεια με το Μεγαρο Μουσικης Cool


Last edited by P.A.O. on Wed Nov 24, 2004 11:42 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Wed Nov 24, 2004 11:41 am    Post subject: Reply with quote

Με το πάρκινγκ του Μεγάρου τι έγινε; Το παραδώσανε επιτέλους; Θέλουμε κι εμείς οι φιλότεχνοι να παρακολουθήσουμε μια σουίτα για έγχορδα (και κλαρίνο) και δεν ξέρουμε πού να βολέψουμε το τζιτζί !!! Razz
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
mfotinakis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Jun 2004
Posts: 733
Location: Brno,Chania

PostPosted: Wed Nov 24, 2004 11:42 am    Post subject: Reply with quote

Arrow P.A.O

thnks P.A.O , allla ta lene auta vre paidia !!!
den nomizw na exei anaferthei ksana kati gia to megaro ektos apo kati photos tou ioanni31 nomizw prin apo kairo..

Y.S P.A.O .... Esy pou eisai kalos anthrwpos... kai kalo paidi.. Autes tis fotografies mipws tha mporouses na tis kaneis ena mikro scanarismataki...??!!Embarassed

edit :
Apo to http://www.megaro.gr

Είναι ένα έργο πνοής, ενταγμένο στο πρόγραμμα ''Τουρισμός- Πολιτισμός'' του Β' Πακέτου Ντελόρ και με σαφή αναπτυξιακό χαρακτήρα. Kαλύπτει ένα μεγάλο κενό, ιδιαίτερα στον τομέα της συνεδριακής λειτουργίας και είναι ενταγμένο στην προοπτική του 2004.

Η πραγματοποίηση του εντυπωσιακού αυτού πολυ-πολιτισμικού χώρου θα συμπληρώσει τις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής, θα αναβαθμίσει την περιοχή του Πάρκου Ελευθερίας σ΄ έναν καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων που έχει χρόνια τώρα η Αθήνα.Βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής:


Υπόγειο γκαράζ
Μουσική Βιβλιοθήκη
Αίθουσες πολλαπλών χρήσεων
Πνεύμονας πρασίνου

Auta ta 4 erga pou leei dld exoun paradothei? auta ennoousa.


Last edited by mfotinakis on Wed Nov 24, 2004 11:48 am; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
P.A.O.
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3545
Location: GATE 13 - SINCE 1966

PostPosted: Wed Nov 24, 2004 11:46 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
Esy pou eisai kalos anthrwpos.. gouxou gouxou ... Autes tis fotografies mipws tha mporouses na tis kaneis ena mikro scanarismataki...??


Φιλε , δεν εχω σκανερ Evil or Very Mad
Αλλα τωρα σκεφτομαι κατι αλλο Very Happy
Θα φωτογραφισω τις φωτογραφιες του περιοδικου και θα τις στειλω με MMS στον Ypsilon για να τις βαλει εδω Razz



Arrow Ypsilon , με ακους Question Exclamation
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
woofy
Senior Member
Senior Member


Joined: 23 Jun 2004
Posts: 524
Location: Athens, Greece

PostPosted: Wed Nov 24, 2004 1:26 pm    Post subject: Reply with quote

Prosklisi se... anakyklosi Cool

Mia kali, kata ti gnomi mou, protoboulia tou dimou, opou kalei tous polites na dosoun tis protaseis tous gia apotelesmatikotero programma anakyklosis stin poli.

To arthro:

http://www.athens.gr/portal/site/AthensPortal/menuitem.d11c8c76b66cf1c27d4139c3500000a0/?vgnextoid=4a65d2c5c7460010VgnVCM100000d2a4673eRCRD

Kai i prosklisi (se pdf):

http://www.athens.gr/files/pdf/invitation_site.pdf
Back to top
View user's profile Send private message
ioannis31
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 18 Feb 2004
Posts: 762
Location: Suburbia

PostPosted: Fri Nov 26, 2004 3:46 pm    Post subject: Reply with quote

Άλλο ένα, σημαντικό, βήμα έγινε για την έγκριση της κατασκευής του νέου κτιρίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα, η έκταση των 141 στρεμμάτων βρίσκεται στον Κεραμεικό. Περικλείεται από τις οδούς: Πειραιώς, Ιερά Οδός, Βουτάδων και Ιάκχου. Για την έκταση αυτή έχουν ήδη καθορισθεί, ελαφρώς παράτυπα, όροι και περιορισμοί δόμησης με την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 296Δ/2003). Η παρατυπία ήταν λόγω του ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο δεν προέβλεπε τέτοια χρήση.

Ήρθε λοιπόν το ΥΠΕΧΩΔΕ και με την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Αθήνας (ΦΕΚ 1063Δ/2004) δίνει επίσημα, και πλήρως νομότυπα, τη χρήση "Ανέγερση πολιτιστικών λειτουργιών μεγάλης κλίμακας"!

Σημαντικό γεγονός είναι ότι στο επίσημο πρόγραμμα της Κυβέρνησης ήταν η δημιουργία του νέου κτιρίου. Μακάρι για να ζωντανέψει ένας μοναδικός καλλιτεχνικός πόλος στο Γκαζοχώρι.

Η παρακάτω φωτό είναι από το site της ΕΑΧΑ.

Back to top
View user's profile Send private message
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Fri Nov 26, 2004 4:47 pm    Post subject: Reply with quote

Θεωρώ αυτή την είδηση εξίσου σημαντική με την απεμπλοκή της κατασκευής του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Επιτέλους, ας υπάρξει ένας καινούριος πόλος υψηλής τέχνης στην Αθήνα, με την προϋπόθεση ότι δεν θα εξελιχτεί σε κλειστό κλαμπ για τους κατέχοντες, όπως το Μέγαρο Μουσικής.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
woofy
Senior Member
Senior Member


Joined: 23 Jun 2004
Posts: 524
Location: Athens, Greece

PostPosted: Mon Nov 29, 2004 10:13 pm    Post subject: Reply with quote

Poly entharryntika ta parapanw nea...

Se syndyasmo kai me ta parakatw (thlibera...) isws pia na irthe kai istigmi na lytheo auto to megalo problima tis ethnikis mas operas..

Την «πνίγουν» τα χρέη
Κίνδυνος έξωσης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το θέατρο «Ολύμπια»

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=583701&lngDtrID=253
Back to top
View user's profile Send private message
P.A.O.
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3545
Location: GATE 13 - SINCE 1966

PostPosted: Tue Nov 30, 2004 11:36 am    Post subject: Reply with quote

Ελπιζω να σωθει η ιστορικη Εθνικη Λυρικη Σκηνης γιατι εχω παιξει εκει σε δυο ρολους οταν ημουν μαθητης Α Λυκειου Very Happy
Ιστορικο κτιριο Exclamation
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
ioannis31
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 18 Feb 2004
Posts: 762
Location: Suburbia

PostPosted: Tue Nov 30, 2004 12:52 pm    Post subject: Reply with quote

Αν και δεν είμαι σίγουρος οτι ταιριάζει στο thread αυτό, να ενημερώσω ότι κατατέθηκαν οι αποζημιώσεις για την αναγκαστική απαλλοτρίωση που έγινε για τη δημιουργία του "Χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων" στην περιοχή Σχιστός του Δήμου Κορυδαλλού. Το κονδύλι για την κατασκευή του χώρου σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη εξασφαλισθεί και τα έργα αναμένονται να ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2005.

Ουσιαστικά με το χώρο αυτό, λύνεται το πρόβλημα του κλασσικού αθλητισμού που είχε μείνει άστεγος λόγω της μετατροπής του Καραϊσκάκη σε αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο.
Back to top
View user's profile Send private message
mfotinakis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Jun 2004
Posts: 733
Location: Brno,Chania

PostPosted: Wed Dec 01, 2004 11:18 am    Post subject: Reply with quote

http://www.nyloo.com/index.ath.2.asp

endiaferon site gia tin athina..
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
mfotinakis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Jun 2004
Posts: 733
Location: Brno,Chania

PostPosted: Thu Dec 02, 2004 12:27 pm    Post subject: Reply with quote

Edw kai poli kairo o Kwsta Kavathas protinei san lisi gia to kikloforiako tis athinas alla kai allwn polewn ths elladas , tin kataskeuh monorail .
einai arketa ftino , filikotato pros to perivalon , den pianei xwro giati einai 4.5 metra panw apo to edafos, eukolo stin kataskeuh tou ,athorivo , grigoro , kai mporei na mpei sto kenro pollwn kentrikwn leofwrwn.

den kserw giati den exei eksetastei pote kati tetoio , mou fainetai poli kalo san lisi..

vrika sto net merikes fotografies:
1
2
3
4
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Manchester_7
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Apr 2004
Posts: 800
Location: 53.3° N 2.3° W (Manchester, United Kingdom)

PostPosted: Thu Dec 02, 2004 1:17 pm    Post subject: Reply with quote

Ωραιο σαν σκεψη, αλλα σαν εφαρμογη δεν μου αρεσει καθολου. Απο προσωπικη εμπειρια (στην Bangkok), οταν βρισκομουν απο κατω απο τις "γραμμες" ενοιωθα ενα κλειστοφοβικο αισθημα. Νομιζω οτι το σοβαροτερο μειονεκτημα του ειναι οτι κρυβει τον ουρανο μεχρι ενος σημειου. Και δεν θα ηθελα να χασω με τιποτα τον Αθηναϊκο/Ελληνικο ουρανο (στο λεω γιατι αμα δεν τον εχεις δει για πολυ καιρο σου λειπει ακομη περισσοτερο!).
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mfotinakis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Jun 2004
Posts: 733
Location: Brno,Chania

PostPosted: Thu Dec 02, 2004 1:20 pm    Post subject: Reply with quote

Arrow Manchester_7

ma file mou auto den einai provlima !! tha kanonizeis na xrisimopoieis to monorail outososte na exeis akoma kaliteri thea ston attiko ourano , afou tha eisai kai 5 metra psilotera apo to edafos !!!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    stadia.gr/forum Forum Index -> Κλειδωμένα threads All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 101, 102, 103  Next
Page 34 of 103

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr