View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Maiden Full Member
|
Posted: Fri May 14, 2004 1:03 am Post subject: |
|
|
Savroulis διάβασες τη σκέψη μου! Πρόλαβες και πόσταρες με πιο απλά λόγια αυτό που προσπαθούσα να γράψω τόση ώρα! Εύγε!! |
|
Back to top |
|
|
Dassos Visitor
|
Posted: Fri May 14, 2004 1:12 am Post subject: |
|
|
είδα στισ ειδήσεις πριν λίγο τον χώρο γύρω από το στάδιο. Έχουν φυτέψει ψηλά δέντρα σε αραιές αποστάσεις και μαζί με το καλντερίμι που έχει μπεί και με φόντο το στέγαστρο Καλατράβα, το όλο τοπίο έμοιαζε διαστημικό (με την καλή ένοια!)
Δεν ξέρω, πάντος εμένα από αυτή την μικρή ιδέα που πήρα, μου φαίνεται οτι ο όλος χώρος του ΟΑΚΑ θα γίνει κάτι ασύλληπτα όμορφο
Λιτό, με καθαρές γραμμές, απαλά χρώματα
Παιδιά, ...όνειρο!
Και πάνω απ΄όλα κάτι που δείχνει τι πραγματικά είναι η Ελλάδα! Τι μπορεί να κάνει και τι μπορεί να προσφέρει στον Κόσμο!!! |
|
Back to top |
|
|
Dassos Visitor
|
Posted: Fri May 14, 2004 1:23 am Post subject: |
|
|
Όσον αφορά στο εσωτερικό βάψιμο(για το εξωτερικό δεν το συζητάμε καν!) , εκτός του αδιαμφισβήτητου αισθητικού αποτελέσματος, είναι και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για την συντήρηση της όλης κατασκευής.
Όταν το μπετόν παραμένει εκτεθιμένο στον ατμοσφαιρικό αέρα, υφίσταται ένα φαινόμενο που λέγεται "ενανθράκωση" που το "τρώει' και διβρώνει και τον χαλύβδινο οπλισμό (τις μπετόβεργες)!
Άρα, μάλλον θα το βάψουν όλο και εσωτερικά! |
|
Back to top |
|
|
Emilios New Member
|
|
Back to top |
|
|
MolBio Junior Member
|
Posted: Fri May 14, 2004 9:04 am Post subject: |
|
|
"...The cauldron is 100 feet long and 5 feet maximum in diameter, with a slot in its top section, the document said. The plans added that the main structure will be connected to the base by a hinge, suggesting it could move.
The cauldron is "closely related in form" to the central "Olympic monument," which also serves as a sundial..."
...
και Βωμός και Μνημείο... |
|
Back to top |
|
|
ioannis31 Stadium Expert
|
Posted: Fri May 14, 2004 9:04 am Post subject: |
|
|
Το άρθρο που παραθέτει ο φίλος emilios επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που έχουν αναφερθεί παλαιότερα στο forum.
Συγκεκριμένα o KoKa είχε σχεδιάσει μία αρκετά καλή αναπαράσταση του νέου Βωμού. Η διεύθυνση ήταν http://www.loungeandhouse.com/adraxti.gif η οποία όμως δεν φαίνεται να λειτουργεί. Το συνολικό ύψος της κατασκευής του Βωμού αγγίζει τα 60μ.
Το αδράχτι όπως είχε σχεδιαστεί στην αρχική μακέτα δεν πρόκειται να κατασκευαστεί.
Η στρογγυλή πλατεία όπου θα δέσποζε η κατασκευή αυτή, αναφέρεται στο άρθρο ως Central Olympic Monument, που θα χρησιμοποιείται επίσης ως sundial. |
|
Back to top |
|
|
Ypsilon Moderator
Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3951 Location: Copenhagen, Denmark
|
Posted: Fri May 14, 2004 9:09 am Post subject: |
|
|
Sundial είναι το ηλιακό ρολόϊ;; Spindle τι πάει να πει;
Τελικά θα υπάρχει βωμός και μνημείο, ή βωμός-μνημείο;
Γιατί το να έχουμε δύο ψηλές αδραχτοειδείς κατασκευές και μάλιστα δίπλα-δίπλα, νομίζω ότι πρόκειται για υπερβολή...
Ιωάννη φόρτισες τις μπαταρίες; Καθάρισες τους φακούς; Πήρες εφεδρική κάρτα για τη μηχανή;
Last edited by Ypsilon on Fri May 14, 2004 9:55 am; edited 2 times in total |
|
Back to top |
|
|
MolBio Junior Member
|
Posted: Fri May 14, 2004 9:16 am Post subject: |
|
|
Sundial = Ηλιακό Ρολόι
Spindle = Αδράχτι
...πάντως φαίνεται πως κάτι όμορφο ετοιμάζεται και για την νέα κυκλική πλατεία μπροστά στο ποδηλατοδρόμιο... |
|
Back to top |
|
|
Mozart Stadium Expert
|
Posted: Fri May 14, 2004 9:30 am Post subject: |
|
|
Ιδού και ολοκληρωμένη η μετακίνηση από τον Danielson!!
Και μία από τον getty που νομίζω δε δείξαμε.
|
|
Back to top |
|
|
MolBio Junior Member
|
Posted: Fri May 14, 2004 9:52 am Post subject: |
|
|
Ας μας διαφωτίσει κάποιος για τις λεπτομέρειες της διαμόρφωσης του χώρου κάτω απο το δυτικό τόξο...
...κάτι ειπώθηκε για κτήρια κλπ... στις παλιές μακέτες διακρίνω ένα ελικοδρόμιο ( )...
...αναμένουμε τις φωτο του νέου πλέον σκηνικού..!! |
|
Back to top |
|
|
Mozart Stadium Expert
|
Posted: Fri May 14, 2004 10:19 am Post subject: |
|
|
Από την κάμερα φαίνεται να έχουν πλακώσει οι μπουλντόζες το χώρο που καταλάμβανε το τόξο μέχρι χθες!!!
Και μια ερώτηση. Λένε όλοι ότι το τόξο "κούμπωσε" στην τελική του θέση. Ισχύει όντως αυτό? Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι είναι ακόμα πάνω στις κόκκινες ράγες?
Επίσης ετοίμασα μία παρουσίαση σε powerpoint με περίπου 75 φωτογραφίες της κάμερας από όλο το τριήμερο. Είναι όμως σχεδόν 3500 ΚΒ (!!!), οπότε όποιος έχει μεγάλο χώρο στο mail του, ας μου το δώσει με pm, για να του στείλω το αρχειάκι. |
|
Back to top |
|
|
smarg Stadium Expert
|
Posted: Fri May 14, 2004 10:33 am Post subject: |
|
|
Στο gif του Δανιηλήδη δεν νομίζω να δείχνει όλοκληρη την μετακίνηση καθώς υπάρχει ακόμα δρόμος στη ράγα επίσης το ενωτικό δοκάρι πρέπει να φτάσει στη μέση του μάτριξ.
Mozart έκανα κι εγώ μια παρουσιάση στο powerpoint με όλες τις φωτογραφίες του τριημερου και μόλις την έβαλα να παίξει είδα το τόξο να ... απομακρύνεται από το ΟΑΚΑ!!! Τις είχα βάλει ανάποδα... Επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι ξανθιά... Επίσης όπως πήγαινε προς τα πίσω άρχισε να υψώνεται ένας πυλώνας στο απέναντι τόξο... |
|
Back to top |
|
|
Mozart Stadium Expert
|
Posted: Fri May 14, 2004 10:38 am Post subject: |
|
|
smarg wrote: | ...είδα το τόξο να ... απομακρύνεται από το ΟΑΚΑ!!! |
Κορυφαίο!!!
Ο Δανηιλίδης λέει ότι είναι από 11-13 Μαίου, ενώ το χθεσινό ήταν από 11-12! Ποιος ξέρει? |
|
Back to top |
|
|
Demetrio Junior Member
|
Posted: Fri May 14, 2004 11:32 am Post subject: |
|
|
Παιδιά το προσέξατε; Βάζουν γυαλί (τα ίδια pannels του Ολυμπιακού Σταδίου) και πάνω στην κεντρική νησίδα του ποδηλατοδρομίου!!!
|
|
Back to top |
|
|
nivam Junior Member
|
Posted: Fri May 14, 2004 12:26 pm Post subject: |
|
|
THA GINEI KOUKLA!!!!! |
|
Back to top |
|
|
Mozart Stadium Expert
|
Posted: Fri May 14, 2004 12:31 pm Post subject: |
|
|
Τα ρέστα μου στον Δανηιλίδη!!! Αεροφωτογραφίες δε θέλαμε? Ορίστε!!
Τελικά καλύφθηκε όλο το τερτάν με νάυλον. Πιθανότατα για τη σκόνη. |
|
Back to top |
|
|
Mozart Stadium Expert
|
Posted: Fri May 14, 2004 12:36 pm Post subject: |
|
|
Και έχει και άλλες (σόρυ)
Βλέποντας επίσης και την κάμερα, έχει βγει σήμερα και το πάνω μέρος (τροχαλίες) και του βόρειου πυλώνα του ανατολικού τόξου. Λέτε?
Last edited by Mozart on Fri May 14, 2004 12:45 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
smarg Stadium Expert
|
Posted: Fri May 14, 2004 12:40 pm Post subject: |
|
|
Φανταστικό θα γίνει. Ωραία και η ...χωρίστρα του ποδηλατοδρομίου. Απομένει να δόυμε το τελικό χτένισμα... |
|
Back to top |
|
|
L.s.k. New Member
|
Posted: Fri May 14, 2004 12:54 pm Post subject: |
|
|
Mozart wrote: |
Τελικά καλύφθηκε όλο το τερτάν με νάυλον. Πιθανότατα για τη σκόνη. |
ta toxa den ta exoun asprisi akoma! ara gia na min lerosoun to xoro to kanane auto! |
|
Back to top |
|
|
Ypsilon Moderator
Joined: 03 Feb 2004 Posts: 3951 Location: Copenhagen, Denmark
|
Posted: Fri May 14, 2004 12:59 pm Post subject: |
|
|
Ερώτηση:
Εκείνος ο γερανός τι κάνει πάνω από τη ρημάδα την τρύπα 5 μήνες τώρα, και δεν λέει να φύγει να κλείσει και το τελευταίο κομμάτι του ταρτάν;
Γιατί είναι πισσαρισμένο ένα κομμάτι των λιμνών μπροστά από την αγορά, τόσο καιρό τώρα;
Το νερό στις λίμνες θα δείχνει γαλάζιο όπως το βλέπουμε στις μακέτες; Και πώς θα γίνει αυτό όταν οι λίμνες είναι στρωμένες με άσπρες πλάκες; Τότε δεν μιλάμε για λίμνες, αλλά για συστοιχίες με σιντριβάνια. Όχι πως μας χαλάει βέβαια, το αποτέλεσμα ίδιο θα είναι, αλλά λίγο χρώμα παραπάνω πάντα είναι ευπρόσδεκτο.
Πότε θα μπει το ταρτάν στα δύο βοηθητικά;
Αυτά! |
|
Back to top |
|
|
Nikolas Stadium Expert
|
Posted: Fri May 14, 2004 1:07 pm Post subject: |
|
|
Ρε παιδια δεν το περιμενα να εισαι τοσο ωραιο απο μεσα!!!
Σε ευχαριστω ΔΑΝΙΗΛΙΔΑΚΟ που με ακουσες και εβγαλες αεροφωτογραφιες....Αλλο πραγμα ετσι???
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΑΙΜΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!! |
|
Back to top |
|
|
Mozart Stadium Expert
|
Posted: Fri May 14, 2004 1:11 pm Post subject: |
|
|
Νομίζω ότι το ταρτάν έχει ήδη στρωθεί ολόκληρο, απλά έχει μπει κάτι από πάνω στην είσοδο των γερανών (στο τερματισμό του στίβου), για να μην τον καταστρέψει φεύγοντας.
Επίσης μόνο η τελευταία λίμνη έχει πίσσα. Είναι αυτή που κατασκευάστηκε μετά την μετακίνηση του ποδηλατοδρομίου. Ίσως να μην είναι πίσσα, αλλά υλικό μόνωσης του πυθμένα. Οι λίμνες έχουν έτσι και αλλιώς μηχανισμούς για συντριβανάκια. Ελπίζω να έχουν κάποια πρωτοτυπία στο σχέδιο. Μην είναι φιλοσοφίας συντριβανιού δεκαετίας 80! |
|
Back to top |
|
|
L.s.k. New Member
|
Posted: Fri May 14, 2004 1:11 pm Post subject: |
|
|
4 ΑΠΡ. 2004
14 ΜΑΙΟΥ 2004
|
|
Back to top |
|
|
trelos13 New Member
|
Posted: Fri May 14, 2004 1:18 pm Post subject: |
|
|
Katapliktiki Foto apo do daniilidis.gr |
|
Back to top |
|
|
exitmusician Moderator
|
Posted: Fri May 14, 2004 1:21 pm Post subject: |
|
|
Η πρώτη φωτογραφία είναι 28 Απριλίου και όχι 4. Το λέει και στα properties της φωτογραφίας. |
|
Back to top |
|
|
|