stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Διεθνή Αγκάθια και Εθνικά Θέματα
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 60, 61, 62 ... 70, 71, 72  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς
View previous topic :: View next topic  

Ποιό από τα παρακάτω είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ειρήνη των λαών;
α)Η διεθνής τρομοκρατία
14%
 14%  [ 16 ]
β)Το Μεσανατολικό
7%
 7%  [ 8 ]
γ)Ο πόλεμος στο Ιράκ και ενδεχόμενη ανάφλεξη στην περιοχή
0%
 0%  [ 1 ]
δ)Η αλλαζονεία των ΗΠΑ και άλλων χωρών
77%
 77%  [ 87 ]
Total Votes : 112

Author Message
Dromeas
Full Member
Full Member


Joined: 25 Oct 2007
Posts: 367
Location: Λονδίνο

PostPosted: Sun Oct 28, 2007 10:23 pm    Post subject: Reply with quote

Αυτός ο χάρτης είναι εντελώς ανυπόστατος. Περιμένετε να δείτε ένα μεγάλο σιιτικό κράτος στο Νότιο Ιράκ και στην Βοριοανατολική Σαουδική Αραβία; Μα αυτό το κράτος θα είναι σύμμαχος του Ιράν (καθότι σιιτικά κράτη και τα δύο) και θα ελέγχει δύο από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στον κόσμο (ένα στη Σαουδαραβική περιοχή του και ένα στη Βασόρα). Και δεν προσθέτω φυσικά ότι θα έχει στην κατοχή του τα εσωτερικά παράλια του Περσικού κόλπου με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτά όλα είναι ασκήσεις επί χάρτου.
Κοιτώντας τον χάρτη, όμως, και διαβάζοντας διάφορα posts θυμήθηκα το εξής: Τούρκος φίλος μου και μέγας Κεμαλιστής μου έλεγε τις προάλλες ότι σε ακαδημαϊκό επίπεδο στην Τουρκία συζητούν την ανεξαρτησία του Τουρκικού Κουρδιστάν, καθότι τότε το οικονομικό βάρος του πολέμου και μιας υπανάπτυκτης περιοχής θα πήγαινε περίπατο (μαζί με το προπύργιο των Ισλαμιστών). Ποιό νομίζετε μου είπε πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα; Μα φυσικά τα εκατομμύρια των Κούρδων που έχουν μεταναστεύσει στα μεγάλα αστικά κέντρα με πρώτη και καλύτερη την Κων/πολη... Laughing Laughing Wink Η πραγματικότητα, λοιπόν, είναι πάντα απείρως πιο σύνθετη από μια απλή σχεδίαση γραμμών!!!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
J.R
New Member
New Member


Joined: 03 Oct 2007
Posts: 18

PostPosted: Tue Oct 30, 2007 1:55 pm    Post subject: Reply with quote

Θα συμφωνήσω με τον Δρομέα. Αποκλείεται η Τουρκιά να δεχθεί να χάσει τόση μεγάλη έκταση από τα εδάφη της. Τώρα άμα το θελει η Αμερική θα τα δώσει και θα πει και έναν ...αμανέ αλλά δεν νομίζω οι Αμερικανοί να τραβήξουν τόσο το σχοινί. θα δείξει. ενδιαφέρων θα έχει και η θέση της Τουρκιάς στο πρόγραμμα του F-35 άμα ψυχραθούν και άλλο οι σχέσεις τους με τους "πλανητάρχες".
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Fri Nov 02, 2007 10:09 pm    Post subject: Reply with quote

Χτες ξεκινήσανε οι συνομιλίες στη Ν. Υόρκη για το όνομα της FYROM, σήμερα σταματήσανε.
Βγήκε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός και είπε ότι το διεθνές όνομα της χώρας του δεν το συζητάει, τελεία και παύλα.

Τι γίνεται τώρα? Τους βάζουμε βέτο σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Σκοτίστηκαν!
Την ίδια μέρα που βάζουμε βέτο, οι Σκοπιανοί καταθέτουν επίσημη αίτηση στον ΟΗΕ για να αναγνωριστεί και εκεί το συνταγματικό τους όνομα, βάσει του κεκτημένου των 120+ χωρών του ΟΗΕ που τους έχουν ήδη αναγνωρίσει ως Μακεδονία.
Ταυτόχρονα καταγγέλουν τις διμερείς συμφωνίες και ξαναβάζουν το αστέρι της Βεργίνας στη σημαία τους, και μένουμε εμείς στο περιθώριο να σκούζουμε μονάχοι, γενόμενοι οι καταγέλαστοι της υφηλίου.

Έχουμε στριμωχτεί άσχημα, ή μου φαίνεται?
Η αντίδραση της Αθήνας σε όλα αυτά είναι "η Ελλάδα δεν σχολιάζει", "η Ελλάδα είναι πιστή στο διάλογο" και άλλα τέτοια φαιδρά.
Στην κοσμάρα της η Αθήνα, γ$%#^ την $$%^^^%% μου μέσα! Evil or Very Mad
Θεωρώ ότι δεν είναι εξωτερική πολιτική αυτή που ασκούμε, όχι τώρα, αλλά ανέκαθεν. Ενδοτικοί, αδρανείς, φοβισμένοι, πάντα πρόθυμοι να μην ερεθίσουμε την Αμερική, συγγνώμη δηλαδή, αλλα τείνω να πιστέψω πως το όνομα το έχουμε ήδη πουλήσει κάτω απ' το τραπέζι, απλώς κερδίζουμε χρόνο για να το φέρουμε με τρόπο στο λαό ως ένα τετελεσμένο για το οποίο όμως.... "κάναμε ό,τι μπορούσαμε". Ωραίο ανέκδοτο!
Στο τέλος θα τους πούμε κι ευχαριστώ, όπως έκανε και ο Σημίτης με τα Ίμια.

Και αρχίζει και με υποψιάζει το απύθμενο θράσος των Σκοπιανών, δεν είναι δυνατόν να καταστρατηγούν όλους τους κανόνες του πολιτικού και διπλωματικού πολιτισμού, κι από πάνω να μας χορεύουν τσιφτετέλι χωρίς να υπολογίζουν κανέναν, αλλά και χωρίς να εγκαλούνται από κανέναν. Evil or Very Mad

Θλίβομαι αφάνταστα με την κατάντια μας, έχω βαρεθεί να ντρέπομαι που στα εθνικά θέματα αρνούνται να με εκπροσωπήσουν οι ίδιες οι κυβερνήσεις του τόπου μου.


Last edited by Ypsilon on Sat Nov 03, 2007 4:34 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
savas
Full Member
Full Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 287

PostPosted: Sat Nov 03, 2007 3:30 am    Post subject: Reply with quote

Και εγώ ακόμα να το καταλάβω πως τα καταφέραμε πάλι... Σε ένα θέμα που κάθε κράτος που ασκεί σοβαρή εξωτερική πολιτική θα το είχε ξεκαθαρήσει προ πολλού και με άνεση εμείς πάλι τα κάναμε...!!

Αν και είμαι υπέρ της διπλωματίας και των χαμηλών τόνων, υπάρχουν θέματα που είναι απαραίτητο να μιλιέται ποιό σκληρή γλώσσα. Ομως για να ειμαστε ειλικρινείς με ποιον τρόπο τους πιέσαμε; Εδώ οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι τέταρτος μεγαλύτερος επενδυτής στην ΠΓΔΜ.. ...

Δυστυχώς και εγώ σκούρα τα βλέπω και αν συνεχίσουμε έτσι σε καμιά δεκαετία θα συζητάμε το όνομα της ελληνικής Μακεδονίας... Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Sat Nov 03, 2007 4:10 am    Post subject: Reply with quote

Σαφώς! Αν αρχίσουμε και κάνουμε το λιοντάρι στα Σκόπια χρησιμοποιώντας το ύφος, ήθος και ποιότητα των επιχειρημάτων τους σαν να ήμασταν εμείς οι νταήδες των Βαλκανίων, το πολύ πολύ να χάσουμε και τους λίγους που υποστηρίζουν τις θέσεις μας.
Ο κόσμος, παραδοσιακά, πάει με τον αδύναμο, με αυτόν που πλήττεται. Απλώς με ενοχλεί το ότι δεν διατυπώνουμε με περισσότερη τόλμη τις θέσεις μας, και επιτέλους υπάρχει και το στοιχείο τις αξιοπρέπειας, της εθνικής περηφάνειας, πώς το λένε.
Οι τύποι με ειρωνεύονται φόρα παρτίδα, κι εγώ απλά δεν γουστάρω! Evil or Very Mad Κάπως πρέπει να διευθετηθεί αυτό το θέμα.

Από κει και πέρα, διαβάστε με μεγάλη προσοχή τα λόγια του μετριοπαθούς πρώτου υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Ντένκο Μαλέφσκι, όπως τα είπε στην εξαίρετη εκπομπή του Παύλου Τσίμα:

"Ήταν μια τραγωδία, που οι πιο μετριοπαθείς πολιτικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να φτάσουν τότε σε έναν συμβιβασμό".

Όσο για τον Αλέξανδρο και την θέση του στην ιστορία της χώρας, ο Μαλέφσκι αναγνωρίζει ότι αυτό είναι προϊόν σκοπιμότητας μάλλον, παρά ιστορικής παράδοσης:

«Η ιδέα πως ο Μέγας Αλέξανδρος μας ανήκει ήταν στα μυαλά μερικών περιθωριακών ομάδων μόνο. Ήταν ασήμαντη στα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας μας. Όμως το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα παλιά Βαλκανικά Έθνη έχουν μάθει να νομιμοποιούνται μέσω της ιστορίας. Στα Βαλκάνια, για να σε αναγνωρίσουν σαν κράτος πρέπει να έχεις ιστορία δύο χιλιάδες, τρεις χιλιάδες χρόνια.
Αφού λοιπόν μας υποχρεώσατε να εφεύρουμε μια ιστορία, την εφηύραμε!».

Για τον Μαλέφσκι, η χώρα του εξωθήθηκε από την άρνηση του συμβιβασμού της Ελλάδας σε μια παράλογη κούρσα στην ιστορία για να θεμελιώσει παράλογα δικαιώματα σε αυτή:

«Η πίεση που δεχτήκαμε από τον ελληνικό πολιτικό κόσμο, είχε ως αποτέλεσμα να ηττηθούμε εμείς οι μετριοπαθείς και την θέση μας να πάρουν τα ριζοσπαστικά εθνικιστικά στοιχεία.
Αφού λοιπόν δεν μας επιτρέψατε να υπάρξουμε με αξιοπρέπεια ως κράτος δίπλα σας και δεν μας δώσατε τον χρόνο να λύσουμε σιγά σιγά τα προβλήματά μας, τις ιστορικές μας διαφορές, μας υποχρεώσατε να αρχίσουμε να σκάβουμε κι εμείς την ιστορία όσο βαθιά σκάβετε κι εσείς.

Εσείς μας οδηγήσατε στην αγκαλιά των ακραίων εθνικιστών που τώρα λένε πως είμαστε απευθείας απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η αντίδρασή σας ήταν μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, σαν να θέλατε να συμβεί αυτό που συνέβη».

Αυτά τα ολίγα. Γι' αυτό σας λέω, Ελληνική Εξωτερική Πολιτική, για τα πανηγύρια εντελώς! Οι άνθρωποι τότε συζητούσαν σοβαρά τον όρο "Σλαβομακεδονία", όπως συζητούσαν και τους όρους "Βόρεια" και "Νέα Μακεδονία" (ο τελευταίος τους άρεσε πιο πολύ).
Αλλά εμείς όχι! Ούτε παράγωγα, ούτε σύνθετα. Μας πρόλαβαν οι λαοσυνάξεις που τρέχαμε όλοι σαν τα πρόβατα, και εγκλωβίσαμε έτσι και τους (ούτως ή άλλως) ανεπαρκείς πολιτικούς μας, οι οποίοι υπέκυψαν στον εθνικιστικό εκβιασμό.

Δεν θέλαμε Σλαβομακεδονία, ή Βόρεια, ή Νέα Μακεδονία, ας φάμε τώρα τη σκέτη Μακεδονία με ό,τι αυτό συνεπάγεται (που δυστυχώς συνεπάγεται πολλά γιατί τώρα οι γείτονες παίζουν συσπειρωμένοι και από θέση ισχύος με όλο τον κόσμο στο πλάι τους) και περαστικά μας.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
savas
Full Member
Full Member


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 287

PostPosted: Sat Nov 03, 2007 5:23 am    Post subject: Reply with quote

Οταν λοιπόν έχεις φτάσει σε τέτοιο αδιέξοδο και γνωρίζεις πως η πιθανότητα να ηττηθείς είναι πολύ μεγάλη, πως συμπεριφέρεσαι; πως διατηρείς την εθνική σου αξιοπρέπεια;
Back to top
View user's profile Send private message
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Sun Nov 04, 2007 11:42 am    Post subject: Reply with quote

Αν δέχονταν την ονομασία Σλαβομακεδονία τότε , ίσως , ήταν η μοναδική περίπτωση να επιλυθεί το θέμα με κάποια πιθανότητα εύρεσης μακροχρόνια βιώσιμης λύσης. Αυτό όμως θα συνεπάγετο να υπήρχε η βούληση και από την άλλη πλευρά να αποδεχτεί την εθνοτική της υπόσταση(Σλάβοι) και στο Σύνταγμα της. Αν όμως εκ των υστέρων άρχιζαν να μιλάνε για Μέγα Αλέξανδρο και τα λοιπά τότε η κατάσταση θα ήταν η ίδια με τη σημερινή. Τις δηλώσεις του εν λόγω πολιτικού για δήθεν μετριοπάθεια, εγώ θα μπορούσα να τις εκλάβω σαν προσπάθεια δημιουργίας εσωστρέφιας και σύγχυσης στο δικό μας στρατόπεδο. Το λέω γιατί τις τελευταίες μέρες δεν ακούω τίποτε άλλο στα ΜΜΕ(που παρακολουθεί αποκλειστικά ο μέσος φτωχός και απαίδευτος Έλληνας) παρά δηλώσεις που κάνουν οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι. Δεν άκουσα και δεν ακούω σχεδόν τίποτα από τους δικούς μας πολιτικούς παρά αυτές τις ξύλινες κουβέντες που βγάζουν εδώ και χρόνια. Καμία πρωτοβουλία και κανένα ελιγμό !!! Είναι η ίδια απάθεια που τους κυριεύει στα θέματα που αφορούν στην φτώχεια των απλών Ελλήνων πολιτών. Απάθεια και πάλι απάθεια. Προφανώς αφήνουν τα γεγονότα να γράψουν από μόνα τους την πολιτική ιστορία αυτού του τόπου. Ας κρατήσουν τις πολυθρόνες τους και ας πληρώσουμε στο μέλλον εμείς το τίμημα αλλά η ιστορία στο μέλλον θα τους καταδικάσει.

Όμως αν αυτών τους άρεσε το Νέα Μακεδονία και εμείς τους το δίναμε, τι διαφορά θα είχε σήμερα από το Μακεδονία. Εγώ δεν βλέπω καμία διαφορά. Οι διεκδικήσεις τους θα ήταν διεκδικήσεις τους και ίσως στην δεκαετία του 90 που δεν είχε ολοκληρωθεί η ένταξη αρκετών Ευρωπαικών κρατών στην Ε.Ε, δεν είχε γίνει η νομισματική ένωση, να ήταν περισσότερο επικίνδυνο για την περιοχή μας.

Δυστυχώς εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο παραμέτρους.
Πρώτον δεν έχουμε την βούληση να πούμε βροντερά όχι στους πλανητάρχες(εδώ και χρόνια) και δεύτερον ότι οι τελευταίοι μας γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και επιβάλλουν με το έτσι θέλω τους γεωστρατηγικούς τους σχεδιασμούς.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι αφού έπεσε το ανατολικό μπλοκ, δεν μας έχουν και πολύ ανάγκη γεωστρατηγικά.(Σιλό Αμερικάνικου οπλισμού στη βόρεια Ελλάδα για αντιμετώπιση του Κομουνιστικού κινδύνου - Επιχείρηση Κόκκινη Προβειά κτλ)

Τέλος να αναφέρω ότι με κάποιο τρόπο, συντηρούνται στην εξουσία άνθρωποι που νοιάζονται για τα προσωπικά τους συμφέροντα και λιγότερο για το καλό όλων. Δεν θα αναφέρω λεπτομέρειες γιατί δεν έχει πλέον καθόλου αξία.
Ο καθένας από εμάς αν μπορεί να κάνει κάτι, το κάνει στις λίγες στιγμές που αυτό το ανθρωποφάγο και σάπιο σύστημα του δώσει την ευκαιρία.
Back to top
View user's profile Send private message
J.R
New Member
New Member


Joined: 03 Oct 2007
Posts: 18

PostPosted: Sun Nov 04, 2007 4:32 pm    Post subject: Reply with quote

Ακούγετε γραφικό αλλά η αλήθεια είναι μια.
Δεν έχουμε "δόντι".
Ούτε οι σκοπιανοί έχουνε αλλά έχουν αμερικανικές μασέλες.
Back to top
View user's profile Send private message
pilotos
Junior Member
Junior Member


Joined: 17 Feb 2007
Posts: 184
Location: Λάρισα

PostPosted: Mon Nov 05, 2007 1:07 pm    Post subject: Reply with quote

Δυστηχώς βρε παιδία δέν είναι τόσο απλα τα πράγματα, αρχικά δέν νοείται άλλο κράτος να καθορίζει την ονομασία γειτονικόυ (ή όχι) κράτους, είτε μας αρέσει είτε όχι, δεν το έχουμε αυτό το δικαίωμα.

Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξέρουν ότι είναι σλάβοι, και για την ακρίβεια Βούλγαροι, αφού και η γλώσσα τους ειναι η ίδια.
Όμως μια ονομασία του τύπου "Σκόπια" δέν τους δίνει καμιά Εθνική ταυτότητα, και ώς εκ τούτου και καμία σταθερότητα ώστε να οικοδομηθει ένα εννιαίο και ανεξάρτητο κράτος.Το μεγάλο και πραγματικό πρόβλημα της γειτονικής μας χώρας είναι οι Αλβανόι που ζούν στα εδάφη της, και αποτελόυν τον μόνιμο κίνδυνο αποσταθεροποίησης της χώρας άλλα και ολόκληρων των βαλκανίων, των οποίων και είμαστε μέρος, κάτι που έχουμε μάλλον ξεχάσει τα τελευταια χρόνια αφού προτιμάμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας "δυτικοευρωπαίους".

Άρα αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε απο την αρχή για το καλό και των δύο χωρών θα ήταν να επιτρέψουμε την χρήση μιας διπλής ονομασίας, που και θα τους δίνει μια ταυτότητα ως κράτος, και έθνος κατ'επέκταση, άλλα και θα εγγυάται την σταθερότητα της χώρας και της γειτονιάς της, καθως επίσης και θα απαγορεύει την όποια επιθυμία για "επεκτατικές τάσεις" προς εμάς, άλλα και την αποσύνδεση τους απο την ιστορική "Μακεδονία" που ήταν και είναι μέρος του ελληνισμού, και του Ελληνικόυ πολιτισμού.

Επίσης να αναφέρω ότι με την αναγνώριση της ύπαρξης του κράτος αυτού με κοινή απόφαση της τότε ΕΟΚ, το 1992, αναφέρεται ρητά ότι αναγνωρίζεται με την προυπόθεση ότι δέν διεκδικέι εδαφη κράτους μέλους της ένωσης, άλλα και δέν θα χρησιμοποιήσει όνομα που προσβάλει ή χρησιμοποιείται απο κράτος μέλος.Άρα διερωτόμαι πώς ξαφνικά αφού με το κείμενο αυτο μάλλον τους απαγορέυεται η η χρήση και του ονόματος Μακεδονία, φτάσαμε στα σημερινά, φυσικά αυτό αφορά μόνο την αναγνώριση του απο τα κράτη μέλη της ΕΟΚ(ΕΕ πλέον), της οπόιας και είναι πλέον αιτόυμενο για ένταξη κράτος.
Back to top
View user's profile Send private message
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Mon Nov 05, 2007 2:07 pm    Post subject: Reply with quote

pilotos wrote:
Δυστηχώς βρε παιδία δέν είναι τόσο απλα τα πράγματα, αρχικά δέν νοείται άλλο κράτος να καθορίζει την ονομασία γειτονικόυ (ή όχι) κράτους, είτε μας αρέσει είτε όχι, δεν το έχουμε αυτό το δικαίωμα.


Ούτε αυτοί έχουν το δικαίωμα να μας επιβάλλουν πώς θα τους ονομάζουμε. Το ζητούμενο ασφαλώς είναι να έρθουμε σε μια συμφωνία που να ικανοποιεί και τους δύο. Και να θυμάστε, έχουν λυσσάξει όλοι να τους αναγνωρίσουμε εμείς. Γιατί όσο και να τους αναγνωρίζει η Νέα Ζηλανία και τα νησιά Παπούα, η Αμερική και ο Καναδάς, μόνο οι αληθινοί ιδιοκτήτες μπορούν να παραχωρήσουν το όνομα.


Για μην τρελαθούμε τώρα, αλλά το επιχειρήμα τους ουσιαστικά στηρίζεται στο γεγονός ότι μπορούμε να ονομαζόμαστε όπως μας γουστάρει? Ωραία ονομαστείτε και μεγάλη αρκούδα του δάσους τότε. Το πρόβλημα είναι ότι προσπαθούν να εδραιώσουν την εθνική τους ταυτότητα στη συνείδηση του λαού τους και των υπολοίπων.

Εγώ συμφωνώ με τη σύνθετη ονομάσια. Καταρχάς γιατί ιστορικά έχουν κάποιο μέρος της μακεδονικής ιστορίας, είτε αναφερόμαστε στην αρχαία είτε στις Μακεδονίες ως επαρχίες του Βυζαντινού και Οθωμανικού κράτους. Ενώ δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς έχουν κάποιο κομμάτι "μακεδονικού" αίματος. Η διπλή ονομασία όμως, είτε Βόρεια, είτε Νέα, καθορίζει ότι υπάρχει και κάποια άλλη Μακεδονία. Άρα δεν υπάρχει μονοπώλιο του ονόματος και των συνειδήσεων. Αν αυτό υπονοεί αλυτρωτικές τάσεις, τότε πόσο μάλλον το σκέτο Μακεδονία.

(να υπενθυμίσω στους αδαείς, ότι ακόμα και ο μεγάλος Λιακόπουλος υποστηρίζει τη σύνθετη ονομασία Laughing ... για να τους προσαρτήσουμε εμείς φυσικά).
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Mon Nov 05, 2007 3:19 pm    Post subject: Reply with quote

Και για να φανταστεί κανείς το μέγεθος της διπλωματικής μας ήττας, αρκεί να πω το εξής: Υπάρχει ακόμα πάρα πολύς κόσμος στην Ελλάδα που πιστεύει πως το πρόβλημά μας είναι να αλλάξει η συνταγματική ονομασία του κρατιδίου.
Φυσικά αυτό δεν ισχύει. Όλη η φασαρία γίνεται απλώς για να αλλάξει, σε μόνιμη βάση πλέον, η προσαγόρευση της ΠΓΔΜ στις διεθνείς της σχέσεις. Είτε αυτές είναι οι πιο γελοίες (πχ Γιουροβίζιον, διεθνή καλλιστεία, πάσης φύσης διαγωνισμοί), είτε πιο σοβαρές (Ολυμπιακοί, διεθνείς συνδιασκέψεις και πάει λέγοντας).
Το συνταγματικό τους όνομα, δηλαδή την ταυτότητά τους (Δημοκρατία της Μακεδονίας) δεν το αρνούμαστε, όπως φυσικά δεν αρνούμαστε και το δικαίωμα της κάθε χώρας να τους αναγνωρίζει ως σκέτη Μακεδονία στις διμερείς τους σχέσεις, πράγμα που έχει ήδη συμβεί, όπως ξέρουμε.

Ενώ αν λύναμε το θέμα το '92, θα το λύναμε πακέτο. Δηλαδή Βόρεια, Νέα, Άνω, Σλάβικη, whatever Μακεδονία, μέσα-έξω.

Αυτό που κάνουμε τώρα είναι με δυο λόγια, ο ορισμός της υποκρισίας και του στρουθοκαμηλισμού, μόνο και μόνο για να περισώσουμε κάτι από την τρωθείσα εθνική μας τσίπα. Λες κι έχει καμμιά σημασία αν στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου παρελάσουν για πέντε λεπτά ως Βόρεια Μακεδονία, τη στιγμή που όλες τις άλλες μέρες οι πάντες θα τους αποκαλούν Μακεδονία. Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο.
Ηττήθημεν πανηγυρικώς και φταίμε εμείς γι' αυτό, τέλος.
Ας το πει κάποιος και του Άνθιμου, που απ' ό,τι ακούω ετοιμάζει πάλι λαοσυνάξεις στο και πέντε.......
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
koeman
Junior Member
Junior Member


Joined: 04 Jul 2007
Posts: 119

PostPosted: Mon Nov 05, 2007 4:34 pm    Post subject: Reply with quote

Ypsilon wrote:
Λες κι έχει καμμιά σημασία αν στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου παρελάσουν για πέντε λεπτά ως Βόρεια Μακεδονία, τη στιγμή που όλες τις άλλες μέρες οι πάντες θα τους αποκαλούν Μακεδονία. Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο.

Για αυτό το λόγο θέλεις σύνθετη ονομασία, για να μην τους αποκαλούν σκέτη Μακεδονία. Νομίζω το πιο σωστό είναι Σλαβομακεδονία αλλά δεν το θεωρώ πιθανό να το δεχτούν οι Αλβανοί της περιοχής. Οπότε οδηγούμαστε προς Άνω ή Βόρεια ή Νέα Μακεδονία που όμως δεν λύνει το δικό μας πρόβλημα αφού δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα αναφέρεται το πρώτο συνθετικό και δεν θα κοπεί "για λόγους συντομίας". Πιασ'το αυγό και κούρευ'το έτσι όπως αφήσαμε να έρθουν τα πράγματα.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Mon Nov 05, 2007 5:33 pm    Post subject: Reply with quote

Ypsilon wrote:

Ας το πει κάποιος και του Άνθιμου, που απ' ό,τι ακούω ετοιμάζει πάλι λαοσυνάξεις στο και πέντε.......


Λίγο πιστεύω κόπτεται ο Άνθιμος και όλοι οι "πολιτικοί" υπερπατριώτες για το όνομα (δεν μιλώ για τους εθνικιστές που μπορεί πράγματι ψυχολογικά να τα παίρουν στο κρανίο μόλις ακούν Μακεδονία, αλλά για τους καθοδηγητές τους). Τα συμφέροντα τους εξυπηρετούν και τώρα τους βολεύει ακόμα περισσότερο. Να μη σου πώ ότι γουστάρουν τρελά να υπάρχουν εθνικοί εχθροί γιά να μαζεύουν κόσμο στις συγκεντρώσεις.

Αυτοί τίποτα δεν έχουν να φοβηθούν. Και να το χάσουν το παιχνίδι, θα κατηγορήσουν την μειοδοτική κυβέρνηση, τους εβραιοσιωνιστές, τους Αμερικάνους, τη λέσχη Μπίλντερμπεργκ και δε συμμαζεύεται.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Mon Nov 05, 2007 11:10 pm    Post subject: Reply with quote

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι μας βιάζει να βρούμε την λύση (που αυτοί θέλουν) ;

Ένα βέτο πόσο πολύ μπορεί να μας κοστίσει σε διπλωματικό επίπεδο;
Δεν κοστίζει τόσο πολύ όσο ένα μελλοντικό αντάρτικο στη βόρεια Ελλάδα, αν η Ε.Ε μείνει στους τύπους και στα χαρτιά και όχι στην ουσία(Εκτός από Ευρώπη εδώ είναι και βαλκάνια - Δεν είναι στερεότυπο είναι η αλήθεια της ιστορίας).

Αφού όπως προαναφέρθηκε όλες οι μεγάλες δυνάμεις έχουν αναγνωρίσει τη χώρα με το συνταγματικό της όνομα, γιατί κάποιοι εκτός αλλά πολύ περισσότερο εντός Ελλάδας τους έχει πιάσει η πρεμούρα να τελειώνουμε στα γρήγορα; Μήπως τους κυνηγάει καμία τράπεζα για κάποιο γραμμάτιο ή φοβούνται μην μπουκάρουν από τα σύνορα οι Σκοπιανοί ;

Για να σώσουν δηλαδή αυτοί την κρατική τους υπόσταση θα πρέπει εμείς να τους δώσουμε ένα βήμα για να χτίσουν εις βάρος της δικής μας υπόστασης;

Αφού τόσο κόπτονται για την Μακεδονική τους προέλευση γιατί δεν εντάσονται στο Ελληνικό κράτος ; Αν από την άλλη είναι Σλάβοι γιατί δεν συζητούν καν το όνομα Σλαβομακεδονία ; Γιατί καλιεργούν στα σχολεία τους εθνική συνείδηση με βάση τον Μακεδονικό πολιτισμό ;

Τα παραπάνω, μόνο το προφανές μπορούν να εξυπηρετούν. Μα για να απελευθερώσουν μία μέρα την πατρίδα τους από τους αλλοεθνείς Έλληνες ...

Αν εν τω μεταξύ μας έχει κάτσει στο κεφάλι καμία "Ευρωπαϊκή Χούντα Πολυτελείας" που θα κάνει τα απίστευτα, όλες οι προηγούμενες ανησυχίες μας δεν θα έχουν σημασία.

Στη περίπτωση όμως που τα Αμερικανάκια βάλουν στο μυαλό τους να αποσταθεροποιήσουν μία συνομοσπονδία( Ε.Ε) όπως περίπου την φανταζόμαστε, υποψιάζεστε μήπως σε ποιά ιστορική και χαροκαμμένη περιοχή της Ευρώπης θα εφαρμόσουν τα σχέδια τους ;

Μην μου πείτε ότι το παρατράβηξα από τα μαλλιά ! Razz

Embarassed
Back to top
View user's profile Send private message
pilotos
Junior Member
Junior Member


Joined: 17 Feb 2007
Posts: 184
Location: Λάρισα

PostPosted: Tue Nov 06, 2007 12:59 pm    Post subject: Reply with quote

worldofjustice wrote:
pilotos wrote:
Δυστηχώς βρε παιδία δέν είναι τόσο απλα τα πράγματα, αρχικά δέν νοείται άλλο κράτος να καθορίζει την ονομασία γειτονικόυ (ή όχι) κράτους, είτε μας αρέσει είτε όχι, δεν το έχουμε αυτό το δικαίωμα.


Ούτε αυτοί έχουν το δικαίωμα να μας επιβάλλουν πώς θα τους ονομάζουμε. Το ζητούμενο ασφαλώς είναι να έρθουμε σε μια συμφωνία που να ικανοποιεί και τους δύο. Και να θυμάστε, έχουν λυσσάξει όλοι να τους αναγνωρίσουμε εμείς. Γιατί όσο και να τους αναγνωρίζει η Νέα Ζηλανία και τα νησιά Παπούα, η Αμερική και ο Καναδάς, μόνο οι αληθινοί ιδιοκτήτες μπορούν να παραχωρήσουν το όνομα.


Ναι φυσικά, μόνο που εμείς δεν επιδιώκουμε απλά μια διμερή συμφωνια,και καλά κάνουμε κατ'εμέ, άλλα την αλλαγή του ονόματος τους, και άρα το πώς θα τους αποκαλούν και οι άλλοι.

Quote:
Για μην τρελαθούμε τώρα, αλλά το επιχειρήμα τους ουσιαστικά στηρίζεται στο γεγονός ότι μπορούμε να ονομαζόμαστε όπως μας γουστάρει? Ωραία ονομαστείτε και μεγάλη αρκούδα του δάσους τότε. Το πρόβλημα είναι ότι προσπαθούν να εδραιώσουν την εθνική τους ταυτότητα στη συνείδηση του λαού τους και των υπολοίπων.

Εγώ συμφωνώ με τη σύνθετη ονομάσια. Καταρχάς γιατί ιστορικά έχουν κάποιο μέρος της μακεδονικής ιστορίας, είτε αναφερόμαστε στην αρχαία είτε στις Μακεδονίες ως επαρχίες του Βυζαντινού και Οθωμανικού κράτους. Ενώ δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς έχουν κάποιο κομμάτι "μακεδονικού" αίματος. Η διπλή ονομασία όμως, είτε Βόρεια, είτε Νέα, καθορίζει ότι υπάρχει και κάποια άλλη Μακεδονία. Άρα δεν υπάρχει μονοπώλιο του ονόματος και των συνειδήσεων. Αν αυτό υπονοεί αλυτρωτικές τάσεις, τότε πόσο μάλλον το σκέτο Μακεδονία.

(να υπενθυμίσω στους αδαείς, ότι ακόμα και ο μεγάλος Λιακόπουλος υποστηρίζει τη σύνθετη ονομασία Laughing ... για να τους προσαρτήσουμε εμείς φυσικά).


Είναι μάλλον πρωφανές ότι και αυτοι δεν ξύπνησαν μια ωραία πρωϊα και είπαν "ωραίο όνομα το Μακεδονία ας το χρησιμοποιήσουμε", βέβαια άν πραγματικά αποτελούσαν ενα ξεχωριστό έθνος, τότε δέν θα είχαν καμία ανάγκη να χρησιμοποιήσουν τον όρο Μακεδονία.
Ειναι αλήθεια ότι και στα πλαίσια της βουλγαρικής αυτοκρατορίας, όλη η Μακεδονία άλλα και άλλες περιοχές μας, κατακλείστηκαν απο Σλάβους, φυσικά αυτό δεν τους δίνει κανένα δικαίωμα να επιζητούν ιστορική αναγνώριση, ή ακόμα και να αποκαλόυν την Μακεδονία, "Μακεδονία αιγαίου", αναφέρομαι φυσικά στην πραγματική Ελληνική Μακεδονία, οπότε έχουν και αυτόι μεγάλη ευθύνη που δέν έχουμε λύσει το πρόβήμα, άλλα θεωρώ, ότι την πραγματική ευθύνη την έχουμε εμείς, διότι τους επιτρέψαμε αρχικά να χρησιμοποιήσουν το όνομα σάν μέλος την γιουγκοσλαβίας.

Τώρα γιατί ξαφνικά βιαζόμαστε να λύσουμε το πρόβλημα ενώ 15 χρόνια το αντιμετωπίζαμε πιό χαλαρά, μόνον οι εκλογές που προηγήθηκαν, και που πιθανώς έπονται ευθύνονται κατα πάσα πιθανότητα.
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Tue Nov 06, 2007 1:29 pm    Post subject: Reply with quote

Υποθετικός διάλογος:
Σκοπιανός: Είσαι η Ελληνική Μακεδονία.
Έλληνας: Άρα, κι εσύ είσαι η Σλάβικη Μακεδονία.
Σκοπιανός: Όχι! Εσύ είσαι η Ελληνική Μακεδονία, κι εγώ η Μακεδονία σκέτη! Shocked

Κι ένα μικρό παιδί θα καταλάβαινε τον ωμό πολιτικό εκβιασμό: Οι Σκοπιανοί είναι σαν να μας κάνουν και χάρη από πάνω.
Μας αναγνωρίζουν το...δικαίωμα να αποκαλούμαστε Ελληνική Μακεδονία, αλλά στους εαυτούς τους δεν το αναγνωρίζουν, διότι απλά γι' αυτούς δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Γι' αυτούς η Μακεδονία είναι μία, μέρος της οποίας κατέχει η Ελλάδα! Shocked
Πόσο πιο απλά να το πούμε δηλαδή?
Οι άνθρωποι έχουν άλλα στο μυαλό τους.
Αν ήταν καλόπιστοι, θα παραδέχονταν το προφανές: Ότι η Αρχαία Μακεδονία είναι σήμερα μοιρασμένη ανάμεσα σε τρεις χώρες, οπότε το κομμάτι που αναλογεί σε αυτούς είναι θεμιτό να το προσδιορίσουν γεωγραφικά για να' μαστε όλοι αγαπημένοι.
Όσο δεν το κάνουν, είναι φυσικό να πρέπει να τους το επιβάλλουμε.
Αλλιώς θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους στην ιδέα ότι ένα σημαντικό κομμάτι της χώρας τους, και συγκεκριμένα το Ελληνικό, βρίσκεται υπό κατοχήν, άρα κάτι θα πρέπει να κάνουν γι' αυτήν την "εκκρεμότητα" στο μέλλον.
Και μπορεί να μην κινδυνεύουμε σε καμμία περίπτωση σήμερα από τους Σκοπιανούς, αλλά προσωπικά δεν μπορώ να ξέρω πώς θα είναι ύστερα από 50 χρόνια, ούτε ποιοι συσχετισμοί θα ισχύουν τότε. Θυμηθείτε απλά πώς ήταν η Ελλάδα πριν 50 χρόνια και πώς είναι σήμερα.
Αυτά.


Last edited by Ypsilon on Tue Nov 06, 2007 3:18 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Tue Nov 06, 2007 1:38 pm    Post subject: Reply with quote

losada7 wrote:
Μην μου πείτε ότι το παρατράβηξα από τα μαλλιά ! Razz
Embarassed


Ρε συ losada συγγνώμη κιόλας αλλά νομίζω ότι το παρατράβηξες απ' τα μαλλιά Razz

Τέτοιου είδους (deleted = σενάρια) συλλογισμοί με βρίσκουν αντίθετο γιατί δεν υποστηρίζονται από λογικά επιχειρήματα. Δηλαδή δε μπορώ να δεχτώ ότι ο μόνος λόγος που οι Σκοπιανοί διεκδικούν το όνομα Μακεδονία είναι γιατί έχουν επεκτατικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι "προφανές", ίσα ίσα που είναι ένα ακόμα σενάριο που μένει να μελετηθεί. Και δεν νομίζω ότι ο συλλογισμός στέκει - η μάλλον στέκει αν το βλέπει κανείς υπό ένα συγκεκριμένο πρίσμα: αυτό που υποστηρίζει την ύπαρξη επεκτατικών βλέψεων από Τουρκία, Αλβανία, Βουλγαρία και δε συμμαζεύεται, την εκπόνηση κρυφών σχεδίων για τον αφανισμό του ελληνισμού κλπ.

Εξάλλου, όσο μπορεί να υποστηρίξει κανείς την ύπαρξη ακραίων εθνικιστικών κύκλων στα Σκόπια άλλο τόσο τους βρίσκει και στην Ελλάδα. Με τη διαφορά ότι όταν κάποιος ζητάει "να πάρει πίσω την Πόλη" αυτομάτως γίνεται διεκδικητής "πατρώων εδαφών" και όχι εδαφών ενός ξένου κράτους. Μάλιστα πιστεύω ότι οι περισσότεροι ενδόμυχα αισθάνονται άνετα να συζητάνε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά φυσικά αντιδρούν όταν γίνεται κάτι αντίστοιχο εις βάρος τους. Δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλαδή, αλλά we're used to that.


Last edited by exitmusician on Tue Nov 06, 2007 2:34 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Tue Nov 06, 2007 1:55 pm    Post subject: Reply with quote

Ναι, αλλά οι ανόητοι που ονειρεύονται πίσω την Αγιά Σοφιά, εξασκούν απλώς το δόγμα του wishful thinking. Δεν τρέχει τίποτα, από δαύτους είναι γεμάτες όλες οι χώρες της Ευρώπης. Άσ' τους να υπάρχουν και να εκτίθενται, ουδείς τους παίρνει στα σοβαρά.
Η Μακεδονία όμως είναι μια διαφορετική υπόθεση, υπό την έννοια ότι δημιουργήθηκε από τον Τίτο, δηλαδή πολύ πρόσφατα, και μάλιστα εκ του μη όντος.
Δεν υπήρχε προηγούμενο διεκδικήσεων, δεν ξέρουμε ιστορικές αναμετρήσεις επί του θέματος.
Στο μεταξύ, οι ολιστικές, διανουμενίστικες Αλαβανιές, τύπου "ας αφήσουμε τον κάθε λαό να ονομάζεται όπως θέλει", εμένα με βρίσκουν αντίθετο για τη συγκεκριμένη περίπτωση και τους συγκεκρμένους λόγους που συζητάμε χρόνια τώρα.
Αμφισβητούνται ευθέως τα ιστορικά μου ερείσματα στην περιοχή, άρα έχω όλους τους λόγους του κόσμου να είμαι καχύποπτος, ελπίζοντας και ευχόμενος βεβαίως, τελικά όλα αυτά να είναι απλώς καχυποψίες. Μακάρι!
Μέχρι να σιγουρευτώ όμως, δεν γίνεται να μην ανησυχώ σφοδρά και να περνάνε από το μυαλό μου τα χειρότερα.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Tue Nov 06, 2007 2:15 pm    Post subject: Reply with quote

Γιάννη συμφωνώ. Μάλιστα, τώρα βλέπω ότι το σχόλιό μου μπορεί να ερμηνευτεί ως ότι ένα τέτοιο επεκτατικό σενάριο δε στέκει. Δεν είναι το σενάριο που δε στέκει αλλά ο συλλογισμός που οδηγεί de facto σε συμπεράσματα περί επεκτατικών βλέψεων. Καταλήγουμε, δηλάδή, σε ένα πιθανώς plausible σενάριο με λανθασμένο/λειψό τρόπο σκέψης.

Όσο για τους εκάστοτε ονειροπόλους που ονειρεύονται την Ελλάδα μέχρι το... Ιράν (μέσα σ' αυτούς πλέον συγκαταλέγεται και ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος), δυστυχώς πληθαίνουν συνεχώς και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αγνοώντας τους. Ίσα ίσα μάλιστα που όταν τους κοντράρεις αντιδρούν άγρια - δες τι έπαθε ο Funel για παράδειγμα από τον γελοίο Ελλαδέμπορα.

Φυσικά και οι Αλαβανιές τύπου "επισκεπτόμαστε τα Σκόπια εν μέσω κρίσης για να δείξουμε ότι είμαστε υπεράνω και γαμάουα" με ξενίζουν και με ενοχλούν στο δεδομένο context.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
losada7
Moderator
Moderator


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 4162

PostPosted: Tue Nov 06, 2007 2:26 pm    Post subject: Reply with quote

Εγώ προσπαθώ με την υπερβολή να καταστήσω κατανοητό, ότι, το ότι δεν πρέπει να ονειρευόμαστε Ελλάδα 2 ηπείρων και 5 θαλασσών, δεν σημαίνει ότι δεν ονειρεύονται οι "κακόμοιροι" και "ανασφαλείς" ηγέτες των γειτονικών μας χωρών κάτι αντίστοιχο για τη χώρα τους(Μακεδονία του Αιγαίου), που το καλιεργούν με πολλούς τρόπους στον λαό τους. Δεν λέω ότι ανήκουν στον άξονα του κακού(τι μου θυμίζει αυτό ... ), λέω ότι η ιστορία έχει τους δικούς της νόμους. Επίσης οι ηγέτες σε ένα κράτος(Σκόπια) δεν επηρρεάζονται από ξένους ηγέτες μεγάλων κρατών ; Θα μπορούσε ή δεν θα μπορούσε το προτεκτοράτο να επεκταθεί καθ' εντολή και υποστήριξη υπερδυνάμεων, στο μέλλον ; Μόνο που για να γίνει αυτό ευκολότερα, θα χρειαστεί ελληνική υποχωρητικότητα. Δεν λέω ότι η υπερδύναμη θα θέλει και ο ηγέτης θα εκτελεί χωρίς τη θέληση του. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

Αν μιλήσουμε γενικώς για όλα θα προκληθεί χάος. Εγώ μιλώ για το γεγονός ότι αυτό που σήμερα φαντάζει ασήμαντο, αύριο κάτω από άλλες συνθήκες μπορεί να προκαλέσει μεγάλο κακό.


Last edited by losada7 on Tue Nov 06, 2007 2:37 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Tue Nov 06, 2007 2:36 pm    Post subject: Reply with quote

Δεν διαφωνώ κατ'ανάγκη, απλώς επισημαίνω ότι το να υποστηρίζουμε ότι η συμπεριφορά των Σκοπίων έχει by default ως βαθύτερη αιτία τον επεκτατισμό δεν είναι σωστός τρόπος σκέψης, όπως βέβαια και το να απορρίπτουμε by default αυτή την εκδοχή.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Tue Nov 06, 2007 3:06 pm    Post subject: Reply with quote

elava simera ena email me hartonomisma ton skopion to opio deihnei epano kai ton.....leyko pirgo!

elpizo na einai asteio, ala de mou fainete!! Shocked
Back to top
View user's profile Send private message
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Tue Nov 06, 2007 3:53 pm    Post subject: Reply with quote

exitmusician wrote:
Ίσα ίσα μάλιστα που όταν τους κοντράρεις αντιδρούν άγρια - δες τι έπαθε ο Funel για παράδειγμα από τον γελοίο Ελλαδέμπορα.


Τι ακριβώς έπαθε ο Funel?

ρε billy, τα hoax και propaganda αισθητήρια σου θέλουν upgrade. Μη μας τρελαίνεις τώρα. Twisted Evil
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Tue Nov 06, 2007 3:59 pm    Post subject: Reply with quote

Όχι, εντάξει. Μπήκα στην ιστοσελίδα της Εθνικής Τράπεζας της Μακεδονίας και είδα πως δεν υπάρχει θέμα ούτε με τα χαρτονομίσματα, ούτε με τα κέρματά τους.
Υπάρχει όμως και μια σειρά αναμνηστικών κερμάτων επί τη ευκαιρία διαφόρων επετείων, και ανάμεσα σε αυτά είναι κι ένα που εκδόθηκε το 1998, για τα 50 χρόνια από την Έξοδο των Μακεδόνων από το Αιγειακό τμήμα της Μακεδονίας το 1948.
Δεν θα πω περισσότερα, αναλύστε μόνοι σας, αν δεν βαριέσθε την παραπάνω φράση, και ίσως διαπιστώσετε τι ακριβώς σημαίνει, και μάλιστα εκφρασμένο από επίσημο, κρατικό φορέα της γείτονος.
De jure αναγνώριση ανοιχτού θέματος σχετικά με τον εκτοπισμό Μακεδόνων από τα πατρογονικά τους εδάφη, και αυτοεξορίας τους στην ενδοχώρα της Μακεδονίας.
Μάλιστα.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Tue Nov 06, 2007 4:12 pm    Post subject: Reply with quote

@ worldofjustice

Έφαγε μηνύσεις, διώχθηκε, απειλήθηκε και τελικά αναγκάστηκε να το κλείσει το μπλογκ του.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Το "πολιτικό" κλουβί με τους τρελούς All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 60, 61, 62 ... 70, 71, 72  Next
Page 61 of 72

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr