stadia.gr/forum Forum Index stadia.gr/forum
Εδώ μιλάμε για τα πάντα. Από Καλατράβα μέχρι… Καλομοίρα!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Πίστα Formula 1 στην Ελλάδα
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 21, 22, 23  Next
 
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Thu Sep 22, 2005 11:48 am    Post subject: Reply with quote

Ενδιαφέρουσα πάντως η 180 μοιρών στροφή της ΕΛΠΑ! Wink
ΕΛΠΑ honey, πόσα πήρες απ' τον Bernie? Wink
Όταν οι ειδικοί επί του αυτοκινήτου δεν μπορούν να δουν από μόνοι τους (και εξ αρχής) τα συντριπτικά πλεονεκτήματα του Ελληνικού σε σχέση με τον Ορχομενό, αλλά προλαβαίνουν να πεισθούν στο παρά 5' και να αδειάσουν και το ΥΠΕΧΩΔΕ στένοντας στα μουλωχτά επιστολή στη FIA, τότε το πράγμα κάπου κολλάει.
Αλλά επειδή μάς συμφέρει, λέω να τ' αφήσουμε κολλημένο προς το παρόν! Laughing (Φοβερό Ελληνάρα με βρίσκω ώρες - ώρες) Laughing Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Kakalos
New Member
New Member


Joined: 25 Jul 2005
Posts: 59
Location: Italia\ Thessaloniki

PostPosted: Thu Sep 22, 2005 12:00 pm    Post subject: Reply with quote

To άρθρο του Σαμπράκου απο SuperSport FM, πιο ευαναγνωστο,
αλλα και λιγο διαφορετικο....

http://www.sportfm.gr/news.jsp?newsID=24783
Back to top
View user's profile Send private message
savroulis
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1632
Location: Athens, Greece

PostPosted: Fri Sep 23, 2005 3:07 am    Post subject: Reply with quote

ΠΙΣΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!

μας είπες πίπες πως θα μας κάνεις πίστες!!

έτσι είναι... θα έρθει ο Εκλεστον, θα έρθει ο έτσι θα έρθει ο Γιουβέτσι... τελικά τι ήρθε? μια απαγόρευση αγώνων στο ελληνικό (άσχετα αν είναι dragster ή όχι, δείτε το συνολικά) κατ' απαίτηση των κατοίκων γιατί "μειώνεται η αξία των ακινήτων"

και για την πίστα F1 το ίδιο επικαλέστηκαν. και φυσικά επειδή το καλό το κράτος το ήθελε για πάρκο, τώρα δεν γαμιέται, ας το κάνουμε μια συνοικία ακόμα να μαζέψουμε και άλλους στην Αθήνα. Όμως το παιχνίδι είναι βαθύτερο αφού τα συμφέροντα που παίζονται είναι πολύ χοντρά μιας και τα φράγκα είναι επίσης χοντρά. 1εκ ευρώ έφτασε η αξία του στρέμματος στο Ελληνικό. Φανταστείτε τι αξία έχουν τα 4.000 στρέμματα του Ελληνικού! Είναι και το άλλο: αν αποχαρακτηριστεί ο χώρος από αεροδρόμειο, οι συμπολίτες μας στην γύρω περιοχή θα μπορέσουν εκείνο το οικοπεδάκι που αγόρασαν κάποτε εκτός σχεδίου ψηλοπαράνομα, τώρα να το εκμεταλλευτούν για να σηκώσουν πολυκατοικίες ψηλές. Μιλάμε δηλαδή για πολύ πλούτο!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΗΡΑΝ F1 - ΜΟΤΟGP - και DTM !!!

κανένας από τα τζιμάνια δεν βλέπει ότι η Αθήνα θα μπορούσε να έχει κάθε χρόνο ολυμπιακούς, ότι θα μπορούσε η έρημη πια Μαρίνα Αλίμου να έχει ζωή, να ανοίξουν θέσεις εργασίας, να συνδυάσει κάποιος έναν αγώνα με διακοπές στα νησιά, να αναπτυχθεί η τοπική βιομηχανία κλπ κλπ κλπ...


το κράτος δεν ασκεί τα καθηκοντά του: απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις και μεσολαβεί. απλά, και το μόνο που κάνει είναι να λεει ο κάθε πικραμένος και αποτυχημένος φοιτητίσκος που πήρε το πτυχίο του επειδή ήταν στην νεολαία ότι πίπα κατεβεί στο κεφάλι του.

έτσι είναι και με τους μεν και με τους δεν.

αλλά και μεις είμαστε μεγάλα χαϊβάνια. Γιατί? γιατί καθόμαστε και τον τρώμε αδιαμαρτύρητα, αβαδιστα ααγογκιστα. Σαν ροζ αγγελία εχει γίνει η καθημερινότητα μας. Να τα παιρναμε τουλάχιστον ρε πουστη μου να το δικαιολογήσω!
Back to top
View user's profile Send private message
lazman
Visitor
Visitor


Joined: 23 Sep 2005
Posts: 1

PostPosted: Sun Sep 25, 2005 7:47 pm    Post subject: Reply with quote

Χαιρετώ την παρέα σας. Παρακολουθώ καιρό τις απόψεις που εκφράζονται το Forum αλλά και στα media για το συγκεκριμένο θέμα και επιτρέψτε μου να παραθέσω και την δική μου.
Ξαφνικά στην Ελλάδα θυμηθήκαμε όλοι την ανάγκη για πίστα F1. Θεωρώ πως, όπως εύστοχα παρατήρησε κάποιος στο Forum, ζηλέψαμε την προβολή της πίστας στην Τουρκία. Εξάλλου για το EURO 2012 το ίδιο δεν έγινέ? Οι τούρκοι μας πρότειναν συν-διοργάνωση και ξαφνικά ανακαλύψαμε (μετά την κατάκτηση του EURO 2004) πως υπάρχει και αυτή η διοργάνωση.
Εάν λοιπόν δεχτούμε την άποψη πως η Ελλάδα χρειάζεται πίστα F1, η επόμενη ερώτηση είναι πού να την φτιάξουμε. Οι περισσότεροι από αυτούς που δημόσια εκφράζουν άποψη ισχυρίζονται πως το καταλληλότερο μέρος (το άκουσα και αυτό) είναι στο χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό – πλην του Σουφλιά. Το μέλλον θα δείξει ποιος έχει δίκαιο και ποιος άδικο, ή ποιος εξυπηρετεί συμφέροντα και για ποιόν (διότι σίγουρα κάποιος θα ωφεληθεί οικονομικά – δεν είναι κοινωνική παροχή).
Είμαι υπέρ της πίστας, αλλά αδυνατώ να πιστέψω πως στην Ελλάδα, που έχει έκταση 131.940 τ.χλμ, τα μοναδικά 500-1000 στρέμματα να βρίσκονται στο Ελληνικό. Κατοικώ στην Αθήνα όλα αυτά τα 30 χρόνια της ζωής μου και πιστεύω πως υπάρχει υπέρ-προσφορά θεάματος, διασκέδασης και υποδομών σε αντίθεση με την περιφέρεια.
Για τον χώρο του Ελληνικού είμαι αντίθετος, διότι όπως όλοι γνωρίζουμε, η πίστα δεν χρησιμοποιείται μόνο μια φορά το χρόνο. Σε όλες τις πίστες παγκοσμίως διοργανώνονται μηχανοκίνητοι αγώνες (GT, motoGP, εννιαίο κ.α.) σχεδόν κάθε ΣΚ.
Η πίστα στο Ελληνικό, σχεδόν στο κέντρο της Αθήνας, θα μολύνει το, ήδη μολυσμένο, περιβάλλον με ατμοσφαιρική ρύπανση και θόρυβο, θα επιβαρύνει, τις ήδη βεβαρημένες οδικές αρτηρίες της περιοχής (Βουλιαγμένης κ Παραλιακή) και σίγουρα δεν θα δώσει κανένα κίνητρο στο δημόσιο ή σε ιδιώτες να κάνουν έργα υποδομής στην περιφέρεια που έχει ανάγκη όλη η Ελλάδα (π.χ. Ε.Ο Αθηνών-Πατρών & Αθηνών-Θες/νίκης).
Ζητώ συγνώμη για το μέγεθος του κειμένου, εάν σας κούρασα. Δεν είμαι λάτρης του λαϊκισμού, αλλά επιτέλους η ζωή στην Αθήνα πρέπει να γίνει πιο ποιοτική και η ζωή στην περιφέρεια σίγουρα πιο ευχάριστη.
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Mon Sep 26, 2005 3:08 pm    Post subject: Reply with quote

Arrow lazman ayata pou les einai sosta, ala ola ayta pou tha thisiastoun ama paei i pista alou sin tis ipodomes pou den iparhoun idi alou pios tha mas ta epistrepsi?.....

distihos to elliniko sindiazei polla mazi, as vrethei ena simeio stin perifereia me telies etimes(i etimes to 2007/2008) ipodomes kai den to sizitame.

ala idame kai tin politistiki protevousa 2006 distihos ti provlimata parousiazei..... Confused
Back to top
View user's profile Send private message
Ypsilon
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 3951
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Wed Oct 05, 2005 2:45 pm    Post subject: Reply with quote

Ήξεις αφήξεις του Αβραμόπουλου για την πίστα του Ελληνικού. Προφανώς χρειάζεται κι αυτός έναν τάπητα, γιατί κάτι για....μήνες ακούω, μέχρι να βγει η απόφαση. Χαιρετίσματα...

Απαντώντας σε ερώτηση για την πίστα της Φόρμουλα 1, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι το υπουργείο του εκπονεί νομοσχέδιο για τις νομικές και θεσμικές προϋποθέσεις και σημείωσε ότι στους προσεχείς μήνες θα έχει έρθει η κατάλληλη ώρα.

Σε ό,τι αφορά στη χωροθέτησή της, τόνισε ότι υπάρχουν πολλές προτάσεις και μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον ίδιο το χώρο της Φόρμουλα 1.

Ωστόσο απέφυγε να απαντήσει για την υποψηφιότητα της περιοχής του Ελληνικού, υπογραμμίζοντας πως «σίγουρα εξαιρούνται περιοχές, αλλά θα πάρουμε θέση με βάση τις προτάσεις που πρόκειται να κατατεθούν συνολικά στην ώρα τους».
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Lothar_GR
Full Member
Full Member


Joined: 09 Jun 2004
Posts: 392
Location: Αθηνα

PostPosted: Thu Oct 06, 2005 1:12 am    Post subject: Reply with quote

Να ρωτήσω κάτι ( συγνώμη αν η ερώτηση φανεί χαζή, δε είμαι και πολύ σχετικός με το χώρο ), οι πίστες F1 μπορούν να έχουν και άλλες χρήσεις ; Επίσης, στις ίδιες πίστες γίνονται και οι αγώνες με μηχανές ;
Back to top
View user's profile Send private message
ael
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 15 Feb 2004
Posts: 1854
Location: πινω Λουμιδη.ΚΟΥΠΑτο...

PostPosted: Thu Oct 06, 2005 2:35 am    Post subject: Reply with quote

nai file mou.oi xrhseis mias pistas den periorizontai apla se enan agwna F1.vevaia oi poio polles xrhseis ths exoun na kanoun me mhxanokinhto athlitismo.F1,GT,agwnes motosykletas,dragsters,egxwria prwtathlimata,dokimes exelixhs agwnistikwn aut/twn,ektheseis klp... Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Wed Nov 16, 2005 3:15 pm    Post subject: Reply with quote

F1....

http://www.myworld.gr/browse/12281
Back to top
View user's profile Send private message
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Wed Nov 16, 2005 3:53 pm    Post subject: Reply with quote

Απόσπασμα από το παραπάνω σχόλιο:

Quote:
Έστω και αν αυτό συνεπαγόταν να μπει στο περιθώριο η άποψη Σουφλιά (ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ως γνωστόν δεν επιθυμεί το Ελληνικό ως έδρα θορύβου από τα μονοθέσια και γενικότερα φιλοσοφίας need for speed).


Αφιερώνεται εξαιρετικά σε κάποιο φίλο που τόλμησε να πεί πως έχω κομματική προκατάληψη επειδή έχω βάλει στο μάτι τον κο Σουφλιά ο οποίος:

-δε γουστάρει το τράμ και αν ήταν στο χέρι του θα το ξύλωνε, ενώ το σαμποτάρει συστηματικά διότι δεν του παραχωρεί το λεγόμενο "πράσινο κύμα" και φυσικά "δε μιλιέται" με τον κο Λιάπη (αν κσι αυτό είναι γενικότερο φαινόμενο. Και καλά αυτοί δεν μιλιούνται μεταξύ τους Η χώρα τι φταίει; )
-αναθεματίζει την ώρα που πήρε η Ελλάδα τους Ολυμπιακούς αγώνες (και προφανώς συνηγορεί στη φράση "τι το θέλαμε το κ@λ@στέγαστρο" της άλλης αμίμητης κας Πετραλιά)

και τώρα αυτό.

Ερωτήσεις

1. Τελικά τί γουστάρει ο κος Σουφλιάς;

2. (Μαζι με τον συντάκτη του άρθρου) Δηλαδή τώωωρα το πήραμε χαμπάρι ότι οι Τούρκοι ετοίμαζαν πίστα F1? Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε ότι ο κόσμος (ναί, ακόμα και η Τουρκία...) προχωράει;

Δυστυχώς το θέμα της πιστας F1 φαίνεται να είναι πολύ πιό πεζό από ότι το αντιλαμβανώμαστε. Κρίμα, κρίμα, κρίμα γιατι με τέτοια μυαλά δεν πάμε μακρυά...
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Wed Nov 16, 2005 4:11 pm    Post subject: Reply with quote

gm2263 wrote:

2. (Μαζι με τον συντάκτη του άρθρου) Δηλαδή τώωωρα το πήραμε χαμπάρι ότι οι Τούρκοι ετοίμαζαν πίστα F1? Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε ότι ο κόσμος (ναί, ακόμα και η Τουρκία...) προχωράει;

...


δυστυχώς φιλε αρχίζω και πιστεύω πως ναι...σε όλα τα πλαίσια της κοινωνίας(αθλητισμός,πολιτικά,κλπ.). μια φορα να προλάβουμε κάτι(δε τολμώ να "χρισιμοποισω" τι λέξη "προνοήσουμε" η "πρωτοπορήσουμε"....μην είμαστε υπερβολική,υπάρχουν και καλά(αν δε περνάμε την ολυμπιάδα θα λέγαμε...ακόμα να την πάρουμε,αλλα και αυτήν πες,μας την χρωστάγανε κάπως και τα υπόλοιπα τα ξέρουμε όλοι...).αλλα γενικά ξέρετε τι εννοούμε... Sad
Back to top
View user's profile Send private message
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Tue Nov 22, 2005 4:50 pm    Post subject: Reply with quote

Μόνο δύο οικονομικές προτάσεις από εργολήπτριες εταιρίες για το αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας...


ΠΑΤΡΑ: Δύο τελικά, από τις επτά ενδιαφερόμενες αρχικά εταιρίες, κατέθεσαν την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, οικονομικές προσφορές στην "Αυτοκινητοδρόμιο ΑΕ", εκφράζοντας έτσι το ενδιαφέρον τους για την ανάληψη κατασκευής του έργου.

Πρόκειται για τις τεχνικές εταιρίες "Τρίαινα ΑΕ" και "Ιόνιο ΑΕ" των οποίων οι προσφορές άνοιξαν την Δευτέρα από το ΔΣ της εταιρίας. Όπως έγινε γνωστό, οι δύο εταιρίες ζητούν την ανάληψη της διαχείρισης του αυτοκινητοδρομίου της Πάτρας και την πλειοψηφία του μετοχικού πακέτου της.

Η επιτροπή αξιολόγησης θα συνέλθει την Τετάρτη, προκειμένου να βαθμολογήσει τις δύο προτάσεις και να καταλήξει στην τελική της πρόταση προς το ΔΣ, το οποίο θα αποφασίσει εν τέλει, ποια από τις δύο εταιρίες μπορεί να αναλάβει το έργο.

www.patrastoday.gr
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
worldofjustice
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 983
Location: Zurich

PostPosted: Sat Dec 17, 2005 10:33 am    Post subject: Reply with quote

από την εφημερίδα Η ΗΜΕΡΑ της Πάτρας.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ: Επιλέχθηκε ο ανάδοχος και το έργο ξεκινά εντός τριμήνου

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η εταιρεία «Ιόνιος Κατασκευαστική» θα είναι η ανάδοχος του έργου, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει εντός τριμήνου.

H πίστα σχεδιάζεται να κατασκευαστεί σε μια έκταση 1.200 στρεμμάτων, που καλύπτει τις προδιαγραφές που έχει θέσει η FIA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού) για τη διεξαγωγή αγώνων Φόρμουλα 1 (αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας). Η αξία του Αυτοκινητοδρομίου υπολογίζεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος της επένδυσης εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στα 500 εκατομμύρια ευρώ. Εκτός από το Αυτοκινητοδρόμιο, με πίστα μήκους 5.243 μέτρων, προβλέπεται και η κατασκευή ξενοδοχείων και πάρκου αναψυχής.

και ο σχεδιασμός της πίστας της Χαλανδρίτσας (από την εφημερίδα τα ΝΕΑ)



http://www.imeranews.gr/detail.php?id=7558
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Sat Dec 17, 2005 10:43 am    Post subject: Reply with quote

Για δες... τελικά θα γίνει; Γιατι πλέον δεν είμαστε στο παρα πέντε αλλά στο και πέντε...

Αντε, πάλι καλά και να σας πω την αμαρτία μου, χλίδα ήταν στο Ελληνικό αλλά ΠΟΛΥ μέσα στην πόλη βρε παιδι μου. Βέβαια, θα πρέπει από ότι καταλαβαίνω να υπάρξει και αναβάθμιση των υποστηρικτικών υποδομών (διάβαζε "Εθνική" οδός Κορίνθου Πατρών) και άλλα τέτοια όσον αφορά τη νέα θέση της πίστας.

Και πάλι όμως το νέο έίναι πολύ ευχάριστο. Keep us posted... Smile
Back to top
View user's profile Send private message
Nassos
Full Member
Full Member


Joined: 16 Dec 2005
Posts: 347

PostPosted: Mon Dec 19, 2005 10:43 am    Post subject: Reply with quote

Γεία σας, είμαι καινούργιος!

Λοιπόν,

1)το Ελληνικό δεν προκειται να γίνει πίστα λόγω του ότι είναι εντός πόλεως. Και τα περιβαλλοντικά στάνταρντς θα είναι αυστηρότερα και από αυτά της Monza!
2) Ο Εκλεστον θα αναγκαστεί να πουλήσει την F1 στους κατασκευαστές (ήδη το έχει κάνει κατά ένα τρόπο). Επομένως, οι κατασκευαστές θα έχουν τον πρώτο λόγο. Κια μην ξεχνάτε και τους Άραβες...
3) Η Πάτρα είναι σε πολύ καλύτερη θέση κυρίως λόγω λιμανιού και το ότι είναι δίπλα στην Ιταλία.
4) Σε λίγες μέρες θα αποφασιστεί αν θα μπει στον Αναπτυξιακό Νόμο όλο το σχέδιο.
5) Κορίνθου-Πατρών, Ιόνια Οδός, Ανδραβίδα (και Άραξος), γραμμές ΟΣΕ έχουν διασφαλίσε χρηματοδότηση τόσο από το Δ ΚΠΣ και από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης αλλά και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
6) Καιρός να δώσουμε ώθηση στην Πάτρα και να δώσουμε και θέσεις εργασίας εκεί.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
gm2263
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 1840
Location: Athens, Hellas

PostPosted: Mon Dec 19, 2005 3:15 pm    Post subject: Reply with quote

Σωστόοος. Τη γουστάρω ΠΟΛΥ την Πάτρα, απλά θα θέλει μια υποδομή μεγαλύτερη από την υπάρχουσα στενωπό για εθνικό δρόμο... Αντε να τα κάνουν όλα μαζί να δει και η περιοχή την ανάπτυξη που της αξίζει...
Back to top
View user's profile Send private message
rchos7
Senior Member
Senior Member


Joined: 22 Apr 2005
Posts: 554
Location: p.faliro

PostPosted: Sat Jan 07, 2006 10:11 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.sport24.gr/html/ent/169/ent.99169.asp
ενθαριντικο αρθρο αλλα δεν μας λεει ουσιαστικα τπτ συγκεκριμενο και σε καμια περιπτωση δεν λεει απο που βρηκε αυτες τις πληροφοριες για να ξερουμε ποσο εγκυρο ειναι το αρθρο.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Sat Jan 07, 2006 11:10 pm    Post subject: Reply with quote

είδα στης ειδήσεις τον ecclestone, είναι εδώ νομίζω και είπε πως σε 3 μήνες θέλει απάντηση αν δε κάνω λάθος. πάντως απέρριψε τον ορχομενό λόγο αποστάσεως, λέει πως 80km για να δεις αγώνα είναι πολλά. υποδομές....

αν όντως θέλει απάντηση σε 3 μήνες ίσος έχουμε εξελίξεις...
Back to top
View user's profile Send private message
vag3721
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 06 Feb 2005
Posts: 2392
Location: Naousa/Athens

PostPosted: Sun Jan 08, 2006 4:04 pm    Post subject: Reply with quote

Μετά την Βάρκιζα (προς Σούνιο) υπάρχει χώρος για να γίνουν 10 πίστες F1, το σκέφτηκε κανένας αυτό το ενδεχόμενο?Δίπλα στο αεροδρόμιο,.δίπλα στην Αθήνα και εκτός του οικιστικού ιστού.Αλλά θα μου πείς,ποιός θα κάνει απαλλότριώσεις μωρε τώρα και τι θα το κάνουμε το Ελληνικό?Ο Σούφλιάς έχει να ασχοληθεί με άλλα τώρα(να ξηλώσει το Τράμ κλπ).
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
PredyGr
New Member
New Member


Joined: 23 Jun 2005
Posts: 60

PostPosted: Sun Jan 08, 2006 11:07 pm    Post subject: Reply with quote

Ίσως φανεί χαζοί ερώτηση αλλα άλλη πιστα θα φτιαχτεί στην Πάτρα και άλλη στην Αθηνα ? Αν ναι στις Πάτρας δεν θα γίνονται αγώνες F1? ή παίζεται ακόμα για το που θα κατασκευαστεί ?
Back to top
View user's profile Send private message
Psilalonitis-1982
Senior Member
Senior Member


Joined: 14 Dec 2005
Posts: 616
Location: Πατρα

PostPosted: Tue Jan 10, 2006 2:24 pm    Post subject: Reply with quote

Οσοι προτιμουν το Ελληνικο απο τη Χαλανδριτσα (και τα πλεονεκτηματα της),
επικαλουνται το επιχειρημα οτι στην Αττικη υπαρχουν ετοιμες υποδομες.
Ενω αντιθετα π.χ. η Πατρων- Κορινθου (πρωτη σε ανθρωποθυσιες στην Ευρωπη) εχει μεινει πισω (απο μονη της).

Δηλαδη:
Εκει που εχουμε υποδομες (και το εκει στην Ελλαδα ειναι παντα συγκεκριμενο) φτειαχνουμε κι αλλες,
ενω οπου καθυστερουν, το αφηνουμε για τις εκπτωσεις.

Αν αυτη δεν ειναι τριτοκοσμικη λογικη, τοτε ποια ειναι;
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
exitmusician
Moderator
Moderator


Joined: 03 Feb 2004
Posts: 2456
Location: Athina, Hellas

PostPosted: Tue Jan 10, 2006 2:41 pm    Post subject: Reply with quote

Υπάρχει μια λογική που λέει ότι οι περιοχές με σημαντικές υποδομές δημιουργούν ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για την αποπληρωμή άλλων επενδύσεων σε υποδομές. Κάτι σαν "τα λεφτά στα λεφτά" δηλαδή, χωρίς αυτό να είναι παράλογο ή τριτοκοσμικό.

Απλώς επειδή το ελληνικό κράτος από την αρχή της σύστασής του έπασχε (και φυσικά ακόμα πάσχει) από υποδομές κάθε είδους σε ολόκληρη την έκτασή του, είναι φυσικό ότι τα πρώτα, στην ουσία, κεφάλαια που εισέρρευσαν στην χώρα (από την Ευρωπαϊκή Ένωση) επενδύθηκαν στα μεγάλα αστικά κέντρα και μάλιστα στην Αθήνα. Καλώς ή κακώς, η Αθήνα είχε περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της χώρας μεγαλύτερη ανάγκη για τις υποδομές που τώρα χρησιμοποιούμε.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
chr.04
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 1566
Location: Thessaloniki

PostPosted: Tue Jan 10, 2006 2:58 pm    Post subject: Reply with quote

Το προφανές είναι ότι δεν έχει λογική να μετακινείς 100.000 κόσμο από μια μεγαλούπολη σε κάποιο χωριο 100χλμ μακρία, μόνο και μόνο να εξυπηρετήσεις τοπικά συμφέροντα. Από την άλλη η Χαλανδρίτσα, ή όποιο άλλο μέρος οπούδηποτε στην Ελλάδα, ούτε ξενοδοχεία έχει για να φιλοξενήσει επισκέπτες, ούτε εστιατόρια ούτε ούτε ούτε. Τι θα κάνουμε, θα χτίσουμε ξενοδοχεία για να δουλεύουν 2 βδομάδες τον χρόνο;

Όσο για το Ελληνικό, ο αγαπητός τύπος που έχει τα δικαιώματα είπε ότι θα χρησιμοποιηθούν συνολικά 50 στρέμματα για τις υποδομές της F1 και όλος ο υπόλοιπος χώρος θα είναι ελεύθερος.

Και μια λεπτομέρεια που κάποιοι θέλουν να ξεχνάνε. Στην Κωνσταντινούπολη η F1 πήγε μόνο για 5 χρόνια, στην Ελλάδα θα έρθουν για να μείνουν.
Back to top
View user's profile Send private message
billy8181
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 11 Mar 2005
Posts: 3759
Location: London-UK

PostPosted: Tue Jan 10, 2006 4:49 pm    Post subject: Reply with quote

θα χρησιμοποιείτε για 2 βδομάδες; νομίζω γίνονται όλο το χρόνο και άλλοι άγονες η όχι σίγουρα καμια σχέση με F1 όσον αφορά τον κόσμο που τραβάνε αλλα λέμε...πάντως σύμφωνο.είναι όπως η eurovision,δεν είναι αυτά τα έργα που θα δώσουμε στην περιφέρεια για ανάπτυξη(προσωπική άποψη). η ανάπτυξη γίνετε ομαλά, όχι έτσι κοτσάρουμε μια πιστα στο πουθενά....λες και η αθηνα είναι μια χαρά και όλοι πάνε να της αφαιρέσουν την πιστα, αυτό μου αρέσει. Στην περιφέρει πρέπει να πάνε λεφτά και άλλες μικρές οργανώσεις, και αν δε μας κάνει το ελληνικό ας γίνει κάπου αλλου όπου υπάρχουν υποδομές όμως, όχι πάλι στοιχήματα όμως.
Back to top
View user's profile Send private message
ael
Stadium Expert
Stadium Expert


Joined: 15 Feb 2004
Posts: 1854
Location: πινω Λουμιδη.ΚΟΥΠΑτο...

PostPosted: Tue Jan 10, 2006 8:09 pm    Post subject: Reply with quote

chr.04 wrote:
Το προφανές είναι ότι δεν έχει λογική να μετακινείς 100.000 κόσμο από μια μεγαλούπολη σε κάποιο χωριο 100χλμ μακρία


apo thn allh den yparxei nohma na metakinhseis 50000 kosmo se mia megaloupolh pou pasxei apo kykloforiako,den exei rhmotomia klp...nomizw einai pio eukolo gia kapoion asxeto(opws egw) na vrei thn xalandritsa para to ellhniko.skefteite epishs tous tropous prosvashs sto ellhniko,tous xwrous gia parking,ta MMM klp!den einai tyxaio oti oi perissoteres pistes vriskontai se xwria h' mikres poleis opws h monza,to spa,to silverstone,to hockenheim kai paei legontas... Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    stadia.gr/forum Forum Index -> Υποδομές και έργα All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 21, 22, 23  Next
Page 11 of 23

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Web hosting by isol.gr